2020. december 31. – Hírek és programajánló

H Í R E K   R E G G E L

Örökös szentségimádási nap
A gyulafehérvári főegyházmegyében a mai nap folyamán a kolozsvári Szent Mihály-templomban tartanak örökös szentségimádási napot. Adjunk hálát az elmúlt év minden kegyelméért és kérjük a Mennyei Atya áldását az új évre is.

Évvégi és újévi szentmisék rendje
Sepsiszentgyörgyön a Szent József plébánia templomban ma este 6 órakor lesz a hálaadó szentmise. Az éjfélt és az új évet mindenki otthon köszöntse majd. A templom nem lesz nyitva. Holnap szentmisék reggel fél 8, délelőtt fél 11, déli 12 és este 6 órakor lesznek. A Krisztus Király templomban, ma este 6 órakor kezdődik a hálaadó szentmise, este 9 órától virrasztás lesz az altemplomban. Holnap délelőtt fél 11 órakor és este 6 órakor lesz szentmise. Este 10 órától az altemplomban virrasztás lesz.
Kolozsváron Óesztendő napja az egyházközség és a Szent Mihály-templom örökös szentségimádási napja. A munkálatok okán a szentségimádás a Piarista-templomban lesz déli 12 órától. Az esti órákban hálaadásra hívnak a Piarista-templomban délután fél 5 órától román-, 6 órától magyar nyelven; a Szent István-templomba pedig 5 órától lesz szentmise.
Holnap, Szűz Mária istenanyaságának ünnepén, Újesztendő napján szentmiséink időpontjai: a Piarista-templomban délután fél 5 órától román-, 6 órától magyar nyelven; a Szent István-templomban pedig 5 órától.
Gyergyószentmiklós Szent Miklós plébánia déli 12 órakor családos hálaadó szentmisét tartanak, este 6 órakor kezdődik az évvégi hálaadás. Holnap reggel fél 8, déleltt fél 11, déli 12 és este 6 órakor lesznek szentmisék.
A csíkszeredai Szent Ágoston plébánia templomban ma délután 5 órakor kezdődik a hálaadó szentmise. Holnap délelőtt 11 és délután 5 órakor tartanak szentmisét.
A szatmárnémeti székesegyházban ma este 6 órától tartják a hálaadó szentmisét, holnap reggel 9, délelőtt 11 és este 6 órakor lesz szentmise.
Ma a polgári év utolsó napjának délutánján 6 órakor Pál József Csaba megyéspüspök a Temesvár belvárosi Szent Katalin templomban év végi hálaadó liturgiát mutat be.
Holnap a temesvári Püspökség kápolnájában egész napos szentségimádást tartanak. Az Oltáriszentséget 8 órakor teszik ki. A szentségimádás este 6 óráig tart.
Reggel 9 órakor magyar nyelven, 10 órakor német nyelven, 11 órakor és délután 5 órakor román nyelven lesz szentmise.
A nagyváradi székesegyházban este 6 órakor tartják a hálaadó szentmisét, melyet rádiónk élőben közvetít. A Szent Katalin telepi templomban az év utolsó napján, este 6 órakor lesz a hálaadó szentmise. Holnap, Újév napján, Szűz Mária Istenanyaságának főünnepén, templomunkban reggel 8, délelőtt 10 és este 6 órakor lesznek szentmisék.

Időjárás: Szilveszter napján kelet, délkelet kivételével többfelé várható eső, a magasabb hegycsúcsokon esetleg havas eső is eshet.
Feltámad az északi-északnyugati szél. Délután 7-13 fok valószínű. Reggel, napközben, valamint estefelé is előfordulhatnak párás, ködös körzetek, ahol jelentősebben lecsökkenhet a látástávolság. .
Újév reggelén keleten, északkeleten kevés eső, havas eső, esetleg hó is eshet, máshol napos, de fagyos időre ébredhetünk. Napközben többfelé hosszabb időszakokra is kisüt a nap. A délies szél helyenként élénk lesz.
Napközben 4-9 fokra van kilátás, délen lesz a legmelegebb, itt 6-12 fok közötti értékekre kell számítani.

MRE Hírszolgálat, 2020. december 31.

About the author

majoros gabriella