2020. február 14. – Hírek és programajánló

H Í R E K   R E G G E L

Örökös szentségimádási nap
A gyulafehérvári főegyházmegyében a mai nap folyamán a bordosi templomban tartanak örökös szentségimádási napot. Járuljunk az Oltáriszentségben jelen levő Krisztus elé, fejezzük ki örömünket, hálánkat és imádatunkat.

Ráhangolódás nagyböjtre
A szovátai Domokos Kázmér művelődési otthonban, holnap délelőtt fél 10 és este 6 óra között lelkinapot tartanak, amely keretében a közelgő nagyböjtre hangolódnak rá. A program a rózsafüzér elimádkozásával kezdődik, majd Köllő Tibor plébános tart előadást „Hallgassatok rám, és élni fog lelketek” címmel. 11 órától tanúságtételeket hallhatnak, majd imaszolgálatot végeznek. Ebédszünet után, délután 2 órától Bajcsi Tibor tart előadást „Én vagyok az élet kenyere” címmel. Utána tanúságtételek és imádság következik, majd a résztvevők közösen átvonulnak a templomba, ahol szentségimádás és szentmise lesz.

Alcsíki kórustalálkozó
Holnap tartják Csíkszentimrén a XXV. alcsíki kórustalálkozót a helyi templomban. A találkozó Délelőtt fél 10 órakor a rózsafüzér-ájtatossággal kezdődik, utána szentmisét mutatnak be, melynek főcelebránsa Tamás József nyugalmazott püspök, szónoka pedig  Darvas Kozma József esperes, a csíkszeredai Szent Kereszt egyházközség plébánosa.
Fellépnek a csíkzsögödi, csíkszentléleki, tusnádfürdői, csíkszentmártoni, nagytusnádi, csíkszentgyörgyi, csíkszentkirályi, csíkszentimrei, a Vámszer Géza Művészeti Népiskola karvezető szakának kórusa, és házigazadként a csíkszentsimoni egyházi kórus.
A szentmise után két-két kórusművel mutatkoznak be az alcsíki egyházi énekkarok.

Mária áhítat Kovásznán
Holnap este 6 órától Kovásznán Mária áhítatot tartanak szentmisével, rózsafüzérrel és gyertyás körmenettel. Hívják és várják a háromszékieket a helyi plébániatemplomba.

Új élet Krisztusban
A kolozsvári Szent András Evangelizációs Iskola Új Élet Krisztusban mottóval kurzust tart Kolozsváron a Szentegyház utca 4 szám alatt február 28 és március 1 között.
A kurzus előadásokból, imából, énekekből és sok-sok gyakorlatból, közös tapasztalatból áll, hogy a résztvevők megismerhessék Jézus igazi arcát, növekedjenek a hitben és többé váljanak mint vasárnapi keresztények.
Jelentkezni február 17-ig lehet a következő elérhetőségek egyikén: Gál Attila Csaba 0742-053878 vagy Majoros Máté 0772-113990.

Gyergyó kerületi Háló-találkozó
A gyergyószentmiklósi Fogarassy Mihály Műszaki Líceumban gyergyói kerületi Háló-találkozót tartanak február 29-én, szombaton reggel 9 órai kezdettel.
A találkozó során a következő kérdésekre kaphatunk választ: Hogyan van jelen Isten a hétköznapjaimban? Hogyan élem meg a szeretetet? Mi a szeretet? Ki a Szeretet? Mélyüljünk el együtt ebben, Benne!
Meghívott Petrovics László, Kárpátaljai gyökerekkel rendelkező, Marosvásárhelyen kollégiumi lelkészként szolgáló jezsuita atya, akinek a jelmondata: „Megismertük és hittünk a szeretetben, amellyel Isten irántunk van”

Passió 2020 Budapesten
Április 4-én, Európa legnagyobb passiójátékának ad otthont a Papp László Budapest Sportaréna, ahol Jézus életének utolsó napjait, óráit, a 2020 jelmezes közreműködő segítségével adják elő. A rendezvény a szeptemberi Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus hivatalos előkészítő eseménye. Az előadás fővédnöke: Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek.
Február 26-ig várják az önkéntes szereplők jelentkezését a passio2020.hu weboldalon. A darabban való részvételhez nem szükséges előzetes színházi, színjátszó tapasztalat. Amire azonban minden játszónak szüksége van, az előadás és témája iránti elköteleződés és a szándék, hogy ebben a nagy színjátszó közösségben megélje a közös játék örömét. A szervezők örömmel fogadják, ha a jelentkező férfiak szakáll növesztését vállalják. A fellépők számára korhű jelmezeket és a próbák napjain étkezést is biztosítanak. Családokat, baráti társaságokat, imacsoportokat és plébániai közösségeket is szeretettel várják a szervezők. A jelentkezés alsó korhatára 12 év.
Az előadások a virágvasárnapot megelőző szombati napon, azaz április 4-én, délután 3 és este 7 órakor kezdődnek. Jegyet 2020 forintos áron a jegy.hu oldalon vásárolhatnak.

Időjárás: Ma is borongós, csapadékos idő várható. Kezdetben az északnyugati országrészben és az Erdélyi medencében havas eső, hó hullhat, mely várhatóan gyorsan elolvad majd. Máshol eső, futó zápor kialakulására kell számítani. Helyenként feltámad az északnyugatira forduló szél. Délután 4-9 fokot mérhetünk.
Holnap eleinte naposabb, délután felhősebb idő várható, de említésre méltó csapadék nem valószínű. 7-12 fok körül alakul a csúcshőmérséklet.

MRE – Hírszolgálat, 2020. február 14.

About the author

majoros gabriella