2020. február 26. – Hírek és programajánló

H Í R E K   R E G G E L

Örökös szentségimádási nap
A gyulafehérvári főegyházmegyében a mai nap folyamán Marosvásárhelyen, a minorita templomban tartanak örökös szentségimádási napot.
Éljünk minél többen a lehetőséggel, járuljunk az Oltáriszentségben jelen levő Krisztus elé, adjunk hálát minden kapott kegyelemért!

Kezdődik a nagyböjt
„Emlékezzél ember, hogy por vagy és porrá leszel” – mondja a pap hamvazószerdán, miközben az előző év virágvasárnapján szentelt barka hamvaival keresztet rajzol a hívek homlokára. Hamvazószerda a nagyböjt, a negyvennapos vezeklő időszak első napja: kezdődik a megemlékezés Jézus böjtölésének, illetve szenvedésének idejéről. Ilyenkor a keresztény ember eltávolodik a test örömeitől, és többet foglalkozik a lelkével, igyekszik megszabadulni a bűneitől.
Induljunk hát el az úton, de ne valamilyen külső cél felé vegyük az irányt. Kérjük Istentől a kegyelmet, a bátorságot, hogy elinduljunk befelé, önmagunk felé, lelkünk mélységeibe, hogy rátaláljunk az ott rejlő Istenarcra.

Könyvbemutató Csíkszépvízen
A csíkszépvízi Polgármesteri Hivatal pincetermében holnap este 7 órakor bemutatják Sebestyén Péter marosvásárhelyi plébános „Keresztmalac” című novelláskötetét.
A könyvet és szerzőjét Bogos Mária tanárnő, Hargita megye vallásügyért felelős tanfelügyelője ismerteti.
A könyvbemutató során Balog László, a könyv szerkesztője és Siklódy Ferenc grafikus, a könyv illusztrátora beszélget.
A könyv a helyszínen megvásárolható lesz, melyet a szerző dedikál.

Belső iránytű
A Belső iránytű programsorozat keretében, február 28-án, pénteken este 7 órától Bátor Botond pálos atya Hargitafürdőről tart előadást „Az életvezetés művészete” címmel a gyergyószentmiklósi Szent István-plébánia nagytermében.

Bibliás találkozó Szatmárnémetiben
A Prédikátor könyve a világ valósága és az emberi élet összefüggéseit, a boldogságra vezető utat kutatja. Így a könyv kifejti, hogy az ember boldog lehet, ha felismeri és elfogadja a világot irányító isteni törvényeket. A Szentlélek plébánia Merk Mihály termében február 29-én, szombaton délelőtt 10 órakor találkoznak a Szentírás üzenetei iránt érdeklődők. Előbb Vojtku László plébános tart előadást, majd közösen olvassák, értelmezik a megfelelő részeket, felteszik kérdéseiket és kifejtik megállapításaikat.
A Szatmári Római Katolikus Püspökség világiak irodája által megrendezésre szervezett találkozóra mindenkit várnak, aki törekszik a Biblia személyes üzeneteinek megtapasztalására.

Adománygyűjtés Kolozsváron
A Máltai Szeretetszolgálat kolozsvári fiókszervezete második alkalommal szervezi meg a nőnapi adománygyűjtést a nehéz helyzetben élő nők javára, hogy ők is megbecsülve érezhessék magukat!.
Egy táskába, neszesszerbe, várják az adományokat, amely tartalmazhat tisztálkodási szereket, kozmetikumokat, fehérneműt, papír-zsebkendőt, fésűt. Bármit, ami által ők is nőknek érezhetik magukat.
A csomagok a Nők napját követő héten kerülnek kiosztásra.
Az adományokat március 6-ig várják a Máltai Szeretetszolgálat Főtitkárságára (Nuferilor utca, 1. szám, 9. lakrész), 12 és délután 5 óra között, valamint március 4-én, szerdán délután 5 és este 7 óra között nőnapi előadásunk előtt a K+Közösségi térbe (Unió/Memorandumului utca 3. szám)!

Ifjúsági lelkinap
A Főegyházmegyei Ifjúsági Főlelkészség szervezésében a felcsíki és alcsíki főesperesi kerületek nagyböjti ifjúsági lelkinapja a csíkszeredai Szent Ágoston plébánián tartják meg, március 7-én.
A lelkinap témája: Jézus keresztje és az én keresztutam. Meghívottak: Sajgó Szabolcs pedagógus és Bálint István segédlelkész. A program délelőtt fél 10 órakor kezdődik regisztrációval és délután 4 órakor ér véget. Várják a 8.-12 osztályos fiatalokat.
Jelentkezni a fif.ma oldalon lehet.

Időjárás: Ma egy újabb hidegfront hoz felhős, esős időt. Nyugaton, délnyugaton több helyen záporok, helyenként zivatarok is kialakulhatnak a délután folyamán. A front mögött feltámad az északnyugatira forduló szél, melyet élénk, erős lökések kísérhetnek. Délután 11 és 19 fok között alakul a hőmérséklet.

MRE - Hírszolgálat, 2020. február 26.

About the author

majoros gabriella