2020. január 11. – Hírek és programajánló

H Í R E K   D É L B E N

Örökös szentségimádási nap
A gyulafehérvári főegyházmegyében a mai nap folyamán a nyárádtői templomban, holnap a marosszentgyörgyi templomban tartanak örökös szentségimádási napot. A nagyváradi egyházmegyében január első vasárnapján a nagyvárad-olaszi templomban lesz lehetőségük a híveknek bekapcsolódni az egyház örökös szentségimádásába. Éljünk minél többen a lehetőséggel, járuljunk az Oltáriszentségben jelen levő Krisztus elé, adjunk hálát minden kapott kegyelemért!

Mária köszöntő Illyefalván
Ma délután 4 órától Mária köszöntőt tartanak, mely szentmisével kezdődik, utána rózsafüzért imádkoznak, amit gyertyás körmenet kísér. Mindenkit szeretettel hívnak és várnak.

Ifjúsági szentségimádás
Holnap délután 5 órától ifjúsági szentségimádás és szentmise Marosvásárhelyen a Keresztelő Szent János templomban. Vezeti Balla Imre atya. Zenél a Remény zenecsoport. Szeretettel várnak minden fiatalt!

Újévi koncert
Holnap délután 6 órától újévi koncertre hívja az érdeklődőket a Joyful gospell kórus a szatmárnémeti Kálvária-templomba. A kórus ezúttal is az új világból származó istendicséret sajátos műfajával kíván a hallgatóság számára különleges zenei és lelki élményt nyújtani, műsorában elsősorban spirituálék és gospelek hangzanak el, de egy-egy dal erejéig kitekint más műfajokra is. Zongorán közreműködik és karvezető Budean-Mihály Judit.

Magyar Kultúra Hete
Január 18-26 között szervezi meg az Ady Endre társaság az Egycsillagú égbolt – XIV. Magyar Kultúra Hete rendezvénysorozatot. A programban számos színházi előadás, koncert és történelmi előadás is szerepel, melyekre a belépők már megvásárolhatóak a Szatmárnémeti Északi Színház jegypénztárában.
A programsorozat keretén belül január 19-én, vasárnap délután 4 órai kezdettel a szatmárnémeti Szakszervezetek Művelődési Házában Móricz Zsigmond Légy jó mindhalálig című ifjúsági regénye alapján készült musical lesz látható. A Mezőcsáti Színtársulat és a Debreceni Független Színház előadásában. Rendező Pinczés István Jászai Mari-, és Ucsimura-díjas művész.

János Vitéz a bábszínházban
Január 19-én, vasárnap délután 5 órától ismét János Vitéz a nagyváradi bábszínházban. Petőfi Sándor örökzöld elbeszélői költeményét nem csak a kicsiknek, de az őket kísérő felnőtteknek is ajánlják, hiszen kortól függetlenül mindenkinek remek szórakozást nyújt. Jegyek vásárolhatók online a biletmaster.ro oldalon vagy a Szigligeti Színház jegypénztárában.

Együtt az imában
A székelykeresztúri Élet a Lélekben plébániai imacsoport megalakulásának tizenegyedik évfordulóján imanapot szerveznek január 25-én, szombaton, „Találkozás”- mottóval. Az imanap reggel 10 órakor kezdődik a helyi plébániatemplomban és délután 5 órakor hálaadó szentmisével zárul. Várnak mindenkit a közös ünneplésre!

A megszentelő szeretet útján
A szociális testvérek február 5-12. között szeretettel hívják a Kísért imádság hetére mindazokat, akik szeretnének megtanulni imádkozni a Szentírással, vagy már tudnak, de mélyebb Isten-kapcsolatra vágynak, akik szeretnének Isten szemével tekinteni életükre és önmagukra, akik szívesen elmennének egy lelkigyakorlatra, de most éppen nincs rá módjuk. A programra Csíkszeredában kerül sor. Az együtt ünnepelt kezdő és záró szentmise között a hét folyamán a résztvevőknek naponta egy órát kell szentelniük imádságra, illetve minden nap megoszthatják tapasztalataikat személyes kísérőjükkel. A program iránt érdeklődők számára a testvérek részletes ismertető levelet és jelentkezési lapot küldenek. Jelentkezni január 31-ig lehet Farkas Ibolya testvérnél a 0745-390189-es telefonszámon, vagy a szocialis.testverek@gmail.com címen. Kísérők: Farkas Ibolya, Farmati Anna, Fülöp Magdolna testvérek.

Hétvégi szentmise közvetítések
A hétvégén a szentmiséket a hét plébánia templomából, az Arad-Belvárosi templomból közvetítjük.
Holnap délelőtt 10 órától rózsafüzér imát, majd szentmisét közvetítünk, délután 5 órától is lesz szentmise.

Időjárás: Egy hidegfront érkezik, így az északkeleti tájak kivételével sokfelé feltámad az északnyugati szél. Északkeleten tartósan borongós, párás maradhat az idő, a szelesebb tájakon viszont számíthatunk hosszabb-rövidebb napos időszakokra. Csapadék keleten és az ország középső részén várható. A legmagasabb hőmérséklet 7 és 12 fok között alakul.
Holnap sok napsütésre, csapadékmentes időre számíthatunk, legfeljebb helyenként északon, északkeleten lehetnek tartósabban párás, ködös tájak.

MRE – Hírszolgálat, 2020. január 11.

About the author

majoros gabriella