2020. január 15. – Hírek és programajánló

H Í R E K   R E G G E L

Örökös szentségimádási nap
A gyulafehérvári főegyházmegyében a mai nap folyamán a marosvásárhelyi Keresztelő Szent János-templomban tartanak örökös szentségimádási napot. Járuljunk az Oltáriszentségben jelen levő Krisztus elé, fejezzük ki örömünket, hálánkat és imádatunkat.

Tematikus nap a Mária Rádióban
Az idei év első tematikus napjára hívjuk kedves hallgatóinkat. Mai tematikus műsorunk vezérgondolata: „a szentáldozás az Istennel való béke szentsége.”
Jézus Krisztus az ő békességét örökségül hagyta ránk. Ez nem egy asztalnál megírt békeszerződés. Krisztus békessége csend. A szeretet csendből születik. Az ebből fakadó béke képes meghallani, meghallgatni, befogadni. Csend nélkül nincs béke, nincs derű, se belső élet. A csend barátság és szeretet, belső harmónia és béke. A csend és a békesség egyetlen szív dobbanása. Ezekről elmélkedünk a mai tematikus napunk folyamán. Tartsanak velünk.

Házas kalandtúra
A Szatmári Római Katolikus Püspökség, a Házas hétvége mozgalom, a különböző plébániák, parókiák és gyülekezetek szervezésében február elején megrendezésre kerül a Házasság hete. Előtte azonban, ahogy megszokott, ismét lesz házas kalandtúra, amelyen a jelentkező párok különböző feladatokat kapnak, érdekes, kedves helyzetek elé állítják őket. Amelyik pár mindegyiket teljesíti, a közösen eltöltött idő élménye mellett nyereményekkel is gazdagodhat. Erre csaknem egy hónap áll a rendelkezésükre.
Január 19. és február 17. között tehát négy feladatot teljesíthetnek. Mindegyiket elektronikus levélben kapják, sorban. Bővebb információk és jelentkezés a szatmariegyhazmegye.ro oldalon.

Jegyeskurzusok
A Katolikus Családpasztorációs Iroda szervezésében február 4-én, kedden jegyeskurzus indul Marosvásárhelyen. Ez önismereti, párkapcsolati és hitbeli segítség kíván lenni olyan fiataloknak, akik házasságra készülnek. Egy több hetes lehetőség a párkapcsolat elmélyítésére, ismerkedési keret más párokkal, közösségben való felkészülés a szentségi házasságra és a keresztény családi életre.
A találkozók kedd esténként vannak 7 és 9 óra között. Lelkész, orvos, pszichológus szakemberek és keresztény házaspárok a meghívottak. Az együttlét formája interaktív. Nemcsak előadások meghallgatásából áll, hanem munkalapok témái szerint páros beszélgetésekből, illetve csoportmunkából.
Elsősorban azok jelentkezését várják, akik a 2020-as év folyamán szeretnének összeházasodni. Jelentkezhetnek olyan párok is, akik egyszerűen csak szeretnék jobban megismerni önmagukat és kapcsolati készségeiket.
Jelentkezni február 1-ig lehet Szénégető István plébánosnál az alábbi elérhetőségeken: szenegetoi@gmail.com, 0743-138784.
Jegyeskurzus indul Gyergyószentmiklóson a házasságkötésre készülő fiatalok számára február 8-án, szombaton este 7 órától a Szent Miklós plébánián. Jelentkezni lehet személyesen a plébániahivatalban.

Ifjúsági vezetőképzés
A Főegyházmegyei Ifjúsági Főlelkészség ebben az évben Teljes Szívvel ifjúsági vezetőképzést és Teljes Szívvel Forte ifjúsági zenecsoport-vezető képzést is indít. A képzésre jelentkezhetnek 15-22 év közötti fiatalok, akik egy katolikus plébániához tartoznak, és egy ifjúsági vagy egy zenecsoport tagjai is egyben. A képzés folyamán a résztvevők megismerkednek az egyház tanításával, mélyíthetik Istennel való kapcsolatukat, jobban megismerhetik önmagukat és fejleszthetik vezetői képességeiket.
A képzések első 4 hétvégéje közösen lesz megtartva, a TSZ képzés 7 hétvégét, a TSZ Forte képzés pedig 6 hétvégét foglal magába. Az első találkozás február 14–16. között lesz a csíksomlyói Jakab Antal házban. Jelentkezni lehet február 7-ig. További információk az esemény facebook oldalán vagy a tsz@fif.ma címen.

Itt a farsang áll a bál!
Idén is bálozni hívjuk kedves önkénteseinket és hallgatóinkat, ez alkalommal Máréfalvára. Február 15-én, szombaton délután 3 órától ünnepi szentmisén veszünk részt a máréfalvi templomban, majd közösen átvonulunk a kultúrotthonba. Jegyek korlátozott számban kaphatóak Szász Nóránál, érdeklődni lehet a 0744-472178-as telefonszámon.

Bibliakurzus Temesváron
A Temesvár-erzsébetvárosi szalvatoriánus kolostorban január 18-án délelőtt 10 órától folytatódik Imogen Tietze referens vezette bibliakurzus, melyet János evangéliumáról tartanak felnőtt világi hívek számára. A kurzus további időpontjai február 15. és március 14. naponta 10-16 óra között. Részvételi díj alkalmanként 30 lej.
Jelentkezni lehet a bildungsreferat@salvatorianer.at és a salvatorieni@gmail.com e-mail címen, vagy a 0723-523369-es telefonszámon.

Időjárás: Ma ismét tartósan szürke, párás, ködös időre kell számítani. Helyenként hószállingózás, ónos szitálás is előfordulhat, majd többfelé a nap is kisüt. Nyugaton, északnyugaton élénk lehet a szél. A fagyos reggelt követően, napközben a csúcshőmérséklet 7-11 fok között alakul.

MRE - Hírszolgálat, 2020. január 15.

About the author

majoros gabriella