2020. január 18. – Hírek és programajánló

H Í R E K   D É L B E N

Örökös szentségimádási nap
A gyulafehérvári főegyházmegyében a mai nap folyamán a nyárádremetei templomban, holnap nyárádselyében tartanak örökös szentségimádási napot. A nagyváradi egyházmegyében január harmadik vasárnapján a nagyvárad-szőlősi templomban lesz lehetőségük a híveknek bekapcsolódni az egyház örökös szentségimádásába. Éljünk minél többen a lehetőséggel, járuljunk az Oltáriszentségben jelen levő Krisztus elé, adjunk hálát minden kapott kegyelemért!

Mária áhítat Kovásznán
Ma este 6 órától Kovásznán Mária áhítatot tartanak szentmisével, rózsafüzérrel és gyertyás körmenettel. Hívják és várják a háromszékieket a helyi plébániatemplomba. A szentmise szónoka Hölgyes Pál-Zsolt zágoni plébános.

Hivatások nyomában
Január 17-19. között a nagyváradi Szent László Római Katolikus Teológiai Líceum és a Nagyváradi Római Katolikus Püspökség közös szervezésében tizennegyedik alkalommal kerül megrendezésre a Hivatások nyomában hittanverseny, amelyen az ország tíz katolikus iskolájának csapatai vesznek részt. A díjkiosztó ünnepség ma délután fél 4 órakor kezdődik a Püspöki Palota dísztermében, melyre minden érdeklődőt szeretettel várnak a szervezők.

Búcsúk Árpád-házi Szent Margit tiszteletére
A gyulafehérvári egyházmegyében a marosfői Árpád-házi Szent Margit tiszteletére épült templomban holnap déli 12 órakor kezdődik a búcsús szentmise.
A nagyváradi egyházmegyében szintén holnap tartják Margittán az Árpád-házi Szent Margitról nevezett templom búcsúünnepét. A déli 12 órakor kezdődő szentmise főcelebránsa és szónoka Mihály Balázs micskei plébános.

Szentmise a Vártemplomban
A hónap harmadik vasárnapján a nagyváradi székeskáptalan tagjai, a jelenlevő papokkal és hívekkel közösen esti dicsérettel egybekötött szentmisét végeznek a Kárpát-medence keresztényeinek egykori zarándokhelyén, a nagyváradi Vártemplomban. A szentmise, holnap délután 4 órakor kezdődik, főcelebránsa és szónoka Fodor József általános helynök.

Búcsú Boldog Özséb tiszteletére
A hargitafürdői Szent István pálos templomban holnap délelőtt fél 10 órától búcsús szentmisét mutatnak be, meghívott szónok Tamás József nyugalmazott segédpüspök.
A kézdivásárhelyiek Esztergomi Boldog Özséb ünnepén, január 20-án, hétfőn tartják a búcsút. Az este 6 órakor kezdődő szentmisén Birton Róbert-Attila székelykáli plébános prédikál.

Szülők iskolája
A gyergyóremetei Polgármesteri Hivatal szervezésében, a Balás Gábor Művelődési Házban kerül sor a Szülők Iskolája programsorozat harmadik találkozójára január 24-én, pénteken délután 5 órától. Meghívott előadó, Kedves Rita segítőnővér, aki a szenvedélybetegségekről fog beszélni.
Előzetes bejelentkezés szükséges a 0748-586379-es telefonszámon.
Az előadás alatt Kassay Noémi gyógypedagógus foglalkozást vezet a Szent Anna Szociális Házban.

Itt a farsang áll a bál!
Idén is bálozni hívjuk kedves önkénteseinket és hallgatóinkat, ez alkalommal Máréfalvára. Február 15-én, szombaton délután 3 órától ünnepi szentmisén veszünk részt a máréfalvi templomban, majd közösen átvonulunk a kultúrotthonba. Jegyek korlátozott számban kaphatóak Szász Nóránál, érdeklődni lehet a 0744-472178-as telefonszámon.

Hétvégi szentmise közvetítések
Ma este 6 órától a kovásznai Mária áhítat szentmiséjét hallhatják.
Holnap reggel 9 órától rózsafüzér imát, majd búcsús szentmisét közvetítünk Hargitafürdőről. Este 6 órától Nagyváradról ökumenikus imaórát, majd a Székesegyházból szentmisét hallhatnak.
Este fél 9 órától rádiónk is bekapcsolódik a Krisztus-hívők egységéért folytatott imába.
A jövő hét folyamán az Úrangyala imádsága után hívjuk hallgatóinkat kapcsolódjanak az imádsághoz, hogy együtt könyörögjünk az egység ajándékáért.

Időjárás: Ma is sokfelé borongós, ködös marad az idő, de az  északi és nyugati tájakon kisüt a nap. Késő délutántól egy hidegfront érkezik, mely havazást hoz. Gyenge lesz a
légmozgás. A fagyos hajnalt követően, délután -3, +6 fokot mérhetünk.
Holnap már csak az Erdélyi medence térségében számíthatunk ködös időre. Többfelé havazhat, majd feltámad az északnyugati szél és a havazást, havas eső, válthatja fel. Keleten marad a szürke, nyirkos idő. A csúcshőmérséklet 0, +5 fok között alakulhat.

MRE – Hírszolgálat, 2020. január 18.

About the author

majoros gabriella