2020. január 25. – Hírek és programajánló

H Í R E K   D É L B E N

Örökös szentségimádási nap
A gyulafehérvári főegyházmegyében a mai nap folyamán a Tekén, a Szent Péter és Szent Pál templomban, holnap Ákosfalván tartanak örökös szentségimádási napot. A nagyváradi egyházmegyében január negyedik vasárnapján a Nagyvárad-Őssi templomban lesz lehetőségük a híveknek bekapcsolódni az egyház örökös szentségimádásába. Éljünk minél többen a lehetőséggel, járuljunk az Oltáriszentségben jelen levő Krisztus elé, adjunk hálát minden kapott kegyelemért!

Búcsú Szent Fábián és Sebestyén vértanúk ünnepén
Az ojtozi Szent Fábián és Sebestyén vértanúk tiszteletére épült kápolna búcsúját holnap tartják. A délután fél 1 órakor kezdődő szentmise szónoka Kopácsi Ferenc lemhényi plébános.

Búcsú Csíkpálfalván
Szent Pál apostol megtérésének tiszteletére búcsút ünnepelnek a csíkpálfalvi templomban. A holnap fél 1 órától kezdődő liturgia főcelebránsa Tamás József nyugalmazott püspök Csíkszeredából. A szentbeszédet Csintalan László nyugalmazott plébános tartja Székelyudvarhelyről.

Lazaristák alapításának ünnepe
A lazaristák számára különösen kedves Szent Pál apostol megtérésének ünnepe, hiszen az alapító, Páli Szent Vince, ezt a napot tekintette a rend „születésnapjának”, és azóta is világszerte a lazaristák január 25-én ünneplik a rend alapítását. Ezen a napon elimádkozzák a felajánló imát, amelyben megerősítik a fogadalomtételkor vállalt elköteleződésüket. A holnap este 6 órai ünnepi szentmise keretében a nagyváradi Katalin-telepen szolgáló lazarista szerzetesek is csatlakoznak a világméretű felajánláshoz, amelyre szeretettel várják a Kedves Híveket is!

Légy Tűz!
A brassói szent Péter és Szent Pál plébániatemplomban ifjúsági szentségimádást és dicsőítő estet tartanak január 28-án, kedden este 7 órától. A zenei szolgálatot Száva Péter látja el. Hívnak mindenkit, hogy együtt dicsőítsék az Atyát és imádkozzanak a városért!

Jegyeskurzusok
A Katolikus Családpasztorációs Iroda szervezésében február 4-én, kedden jegyeskurzus indul Marosvásárhelyen. Ez önismereti, párkapcsolati és hitbeli segítség kíván lenni olyan fiataloknak, akik házasságra készülnek. Egy több hetes lehetőség a párkapcsolat elmélyítésére, ismerkedési keret más párokkal, közösségben való felkészülés a szentségi házasságra és a keresztény családi életre.
A találkozók kedd esténként vannak este 7 és 9 óra között. Lelkész, orvos, pszichológus szakemberek és keresztény házaspárok a meghívottak. Az együttlét formája interaktív. Nemcsak előadások meghallgatásából áll, hanem munkalapok témái szerint páros beszélgetésekből, illetve csoportmunkából.
Elsősorban azok jelentkezését várják, akik a 2020-as év folyamán szeretnének összeházasodni. Jelentkezhetnek olyan párok is, akik egyszerűen csak szeretnék jobban megismerni önmagukat és kapcsolati készségeiket.
Jelentkezni február 1-ig lehet Szénégető István plébánosnál az alábbi elérhetőségeken: szenegetoi@gmail.com, 0743-138784.
Jegyeskurzus indul Gyergyószentmiklóson a házasságkötésre készülő fiatalok számára február 8-án, szombaton este 7 órától a Szent Miklós plébánián. Jelentkezni lehet személyesen a plébániahivatalban.
Négy alkalomból álló kurzust hirdet meg idei házasulandó jegyesei számára a margittai plébánia. A jegyeskurzuson szentségi házasságban élők tesznek tanúságot a következő témákban: ismerkedés, kommunikáció, konfliktuskezelés, anyós-kérdés, közös vagy külön kassza, szabadidő, ünnepek, szexualitás, gyermekvállalás, munka, hit, Isten, stb.
Négy egymást követő kedd este 7 órától kezdődnek a találkozók, és körülbelül másfél órát fognak tartani, az első találkozó február 4-én, kedden lesz.
A székelyudvarhelyi Kis Szent Teréz-plébánián, a szombatfalvi Szent György-egyházközséggel közös szervezésben jegyeskurzus kezdődik február 13-án, csütörtökön este 7 órától szentségi házasságra és családi életre vágyó fiataloknak. Jelentkezni személyesen a plébániahivatalokban lehet.

Hétvégi szentmise közvetítések
Holnap déli 12 órától rózsafüzér imát majd búcsús szentmisét hallhatnak Csíkpálfalváról, este 6 órától pedig a nagyváradi székesegyházból közvetítünk szentmisét.

Időjárás: Ma megnövekszik a felhőzet így nyugaton, délnyugaton kisebb eső is kialakulhat. Nem lesz jelentős a légmozgás. Délután 2-9 fok közötti értékekre számíthatunk.

MRE - Hírszolgálat, 2020. január 25.

About the author

majoros gabriella