2020. július 03. – Hírek és programajánló

H Í R E K   R E G G E L

Örökös szentségimádási nap
A gyulafehérvári főegyházmegyében Hosszúfaluban a Boldog Apor Vilmos templomban tartanak örökös szentségimádási napot. Járuljunk az Oltáriszentségben jelen levő Krisztus elé, fejezzük ki örömünket, hálánkat és imádatunkat.

KlausenMusik idén is
Az Egyházzene – Kolozsvár Egyesület szervezésében nyári hangverseny-sorozatra kerül sor július-augusztus hónap folyamán, minden pénteken este 7 órától. A járványügyi helyzet miatt a koncertek a Szent Mihály plébánia belső udvarán (Szervátiusz múzeum) Főtér 16 szám alatt lesznek, de amint lehetségessé válik a Piarista (Szentháromság) templomban lesznek megtartva.
A sorozat ma este jubileumi koncerttel kezdődik.
Fellépnek: Majó Zoltán, művészeti vezető, Szabó Mária, Miklós Noémi, Mihaela Maxim és meghívottjai: Gábor Hegyi és Ciprian Câmpean .

Virrasztás Szepsiszentgyörgyön
Minden hónap első péntekén, így ma is egész éjszakás imavirrasztás lesz a sepsiszentgyörgyi Krisztus Király templomban. Az imába a rádión keresztül is bekapcsolódhatnak.

Sarlós Boldogasszony napi búcsúk
A gyulafehérvári egyházmegyében Tibódban a kápolna búcsúját holnap délelőtt 11 órakor tartják, a szentmisén Baróti László székelyszentkirályi plébános prédikál.
Az ivói Sarlós Boldogasszony tiszteletére szentelt templom búcsúünnepén július 5-én, vasárnap déli 12 órakor kezdődik a szentmise.
Homoródkarácsonyfalván a búcsú július 5-én, vasárnap délután fél 1 órától lesz. A szentbeszédet a székelyudvarhelyi ferences templom igazgatója, Kovács Csaba Antal ferences atya tartja.

Primícia Csíkszentgyörgyön és Vicében
A gyulafehérvári székesegyházban áldozópappá szentelt Kalányos Ottó és Pál Áron holnap mutatják be első ünnepélyes szentmiséjüket.
Kalányos Ottó délelőtt 11 órakor a csíkszentgyörgyi plébániatemplomban mutatja be primíciáját.
Pál Áron pedig délután 1 órától a vicei plébániatemplomban, ezt a szentmisét rádiónk élő adásban közvetíti.

Papszentelés Szatmárnémetiben
A szatmárnémeti székesegyházban Schönberger Jenő megyés püspök, holnap ünnepi szentmise keretében áldozópappá szenteli Jakkel Tamás és Garcia Fernandez diakónusokat.

Ezer Székely Leány napja
Idén 31 alkalommal szervezik meg Csíksomlyón az Ezer Székely Leány találkozót, amit a rendkívüli körülményeket figyelembe véve szentmisével és a népviseletbe öltözöttek közös fotójával ünnepelnek meg.
Az esemény tiszteletbeli házigazdája Csíkdelne. A csíksomlyói nyeregben, holnap délelőtt 11 órakor szentmisét mutatnak be, ahol Csíki Szabolcs csíkdelnei-csíkpálfalvi plébános, székelyföldi ifjúsági lelkész prédikál.
Az esemény élőben követhető lesz a Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes Facebook-oldalán. Ugyanitt este 7 órától a 2019-es találkozóról készült filmet tekinthetik meg, az érdeklődők. Arra biztatnak mindenkit, hogy lehetőség szerint viseletben jelenjenek meg a csíksomlyói nyeregben, a járványügyi intézkedéseknek megfelelően.

Mária köszöntő Csíksomlyón
Autóbusz indul holnap fél háromkor a Márton Áron térről azaz a patkóból Csíksomlyóra a Mária köszöntőre. Jelentkezni lehet a 0740-617687-es telefon számon Máyai Erzsébetnél
Mindazok, akik nem tudnak elzarándokolni a kegyhelyre, a szentmisébe bekapcsolódhatnak a csiksomlyo.ro vagy a templom.ro honlapon követhető élő közvetítés révén, illetve az Erdélyi Mária Rádió hullámhosszán.

Búcsú Kudzsiron
A kudzsiri templom Jézus Szent Vére tiszteletére van felszentelve. Július 5-én, vasárnap délelőtt fél 11 órakor búcsús szentmisét mutatnak be, a szentbeszédet Veres Stelian kolozsvári plébános-helyettes tartja.

Búcsú Székelyszenttamáson
Székelyszenttamáson szintén július 5-én, vasárnap tartják a búcsút. A szentmise délután fél 1 órakor kezdődik a plébániatemplomban, az ü nnepi szónok Opra István oroszhegyi plébános lesz.

Szülők iskolája
A Gyulafehérvári Római-Katolikus Főegyházmegye Pasztorális Bizottságának családpasztorációs munkacsoportja szeretettel hívja és várja a családokat családos táborába ebben az évben is, július 28-a és 31-e között a Hargita megyei Szelterszfürdőre, amennyiben ezt az éppen érvénybe levő járványügyi rendelkezések lehetővé teszik.
Az idei tábor témájának a tiszta életre nevelést választották.
További részletek a csalad.ro oldalon.

Időjárás: Egy hidegfront érkezik, melynek következtében többfelé záporok, zivatarokalakulhatnak ki. Csak a zivatarok idején támadhat fel a légmozgás, máshol sokfelé élénk, erős lesz az északi-északnyugati szél. Mérséklődik a hőség.

MRE - Hírszolgálat, 2020. július 03.

About the author

majoros gabriella