2020. július 30. – Hírek és programajánló

H Í R E K   R E G G E L

Örökös szentségimádási nap
A gyulafehérvári főegyházmegyében a türi templomban tartanak örökös szentségimádási napot. Járuljunk az Oltáriszentségben jelen levő Krisztus elé, fejezzük ki örömünket, hálánkat és imádatunkat.

Mária köszöntő
Augusztus 1-én, szombaton délután 6 órától kezdődik az ünnepélyes Mária köszöntő Csíksomlyón. Syékelyudvarhelyről autóbusz indul szombaton fél 3 órakor a Márton Áron térről azaz a patkóból Csíksomlyóra. Jelentkezni lehet a 0740-617687-es telefonszámon Máyai Erzsébetnél!

Mladifest 2020
Augusztus 1-6 között 31. alkalommal szervezik meg a Medjugorjei Ifjúsági Találkozót. Az idén, sajnos szűkebb keretek közé szorul a találkozó, hiszen a járvány miatt sok programot le kellett mondani.
A Mladifest programja élőben követhető lesz a Media Mir Medjugorje hivatalos csatornáin, valamint az Erdélyi Mária Rádió hullámhosszán. A közvetítés augusztus 1-én, szombaton este 8 órától kezdődik, a nyitó szentmisével.

Táncelőadás
A Háromszék Táncegyüttes Rézhúron című szabadtéri előadását Kovásznán, a Kovászna Városi Művelődési Ház szabadtéri színpadán adja elő augusztus 2-án, délután 6 órától. Az előadás Bukovina, Székelyföld, Felső-Marosmente, Mezőség, valamint Kalotaszeg vidékeire kalauzolja a nézőt.
A jegyek ára 20 lej. További információ, helyfoglalás, jegyek elővételben a Kovásznai Városi Művelődési Ház jegypénztárában valamint a következő telefonszámokon: 0267-340394, 0744-364250.
helyek száma korlátozott.

Telefonos Szeretetszolgálat Nagyváradon is
A Telefonos Szeretetszolgálat Kolozsváron indult 11 évvel ezelőtt, majd Marosvásárhelyen is elindította szolgálatát. A Solidaris Egyesületen belül működő karitatív szervezet Nagyváradon is tervezi elindítani munkáját, melyre lelkes önkénteseket és lehetséges támogatókat keres.
A Telefonos Szeretetszolgálat alapítója, Sajó Norbert augusztus 27-én, délután 6 órától a Stefan cel Mare utca 28. szám alá várja mindazok érdeklődését, akik valamilyen formában szeretnének bekapcsolódni a segítségnyújtás rejtelmeibe, és egy dinamikus csapatnak kívánnak tagjai lenni.

Időjárás: Csütörtök estig tart a kánikula. Többórás napsütésre számíthatunk, de egy gyenge hidegfront átmenetileg felhősödést okoz és szórványosan az Erdélyi medence térségében majd az északkeleti tájakon záporok, zivatarok várhatók. A csúcshőmérséklet 32 és 39 fok között alakul. Délen lesz a legmelegebb. 10 és 16 óra között nagyon erős lesz az UV-sugárzás, ezért gondoskodjunk bőrünk megfelelő védelméről! Figyeljünk oda a folyadékbevitelünkre is.

MRE Hírszolgálat, 2020. július 30.

About the author

majoros gabriella