2020. július 31. – Hírek és programajánló

H Í R E K   R E G G E L

Örökös szentségimádási nap
A gyulafehérvári főegyházmegyében a gyulafehérvári ferences templomban tartanak örökös szentségimádási napot. Járuljunk az Oltáriszentségben jelen levő Krisztus elé, fejezzük ki örömünket, hálánkat és imádatunkat.

Lezárult az I. Amazóniai Világkongresszus
Az I. Amazóniai Világkongresszus zárónyilatkozatából a latin-amerikai régió fülsüketítő kiáltása hangzik fel. A virtuális tanácskozás július 19-én ért véget. A munka során megfogalmazódott: a közös otthonunk védelmében engedni kell, hogy a lépéseinket az őslakosok vezessék.
„Növekszik az amazóniai népek küzdelme, mert támadás alatt áll területük és kultúrájuk” – olvasható a zárónyilatkozatban. „Erősödik az amazóniai esőerdő fülsüketítő kiáltása, amely lángokban áll és amelyet kifosztanak a kitermelő iparágak, amelyek csak a hatalmat és a pénzsóvárságot ismerik.”
A konferencián megszületett az az elképzelés, miszerint közös otthonunk védelmében amazonasivá kell válnunk, vagyis a kölcsönös együttműködés jegyében engedni kell, hogy az őslakosok vezessék a folyamatot, amellyel egy új valóságot építünk. „A gazdaság ne az anyagi javak felhalmozását jelentse, hanem elsősorban az ember megmentését” – kérik a tanácskozás résztvevői.

KlausenMusik
Az Egyházzene – Kolozsvár Egyesület szervezésében elindult nyári hangverseny-sorozat ma este 7 órától folytatódik. A járványügyi helyzet miatt a koncertek a Szent Mihály plébánia belső udvarán (Szervátiusz múzeum) Főtér 16 szám alatt lesznek, de amint lehetségessé válik a Piarista (Szentháromság) templomban lesznek megtartva.
Ez alkalommal Eduard Antal orgonaművész előadását hallgathatják meg.

Online térbe költözik a CSIT
Augusztus 9–12. között rendhagyó módon, a digitális eszközök felhasználásával várják a szervezők a fiatalokat, hogy tanácsokat, iránymutatást, lelki támaszt kapjanak az isteni szeretet megtapasztalásában, illetve hitük megerősítésében. Az online találkozó lehetőséget ad olyan előadókat is meg tudnak szólítani, akik egyéb formában elérhetetlenek lennének a találkozó számára. Ez az állítás nemcsak az előadókra, de a résztvevőkre is igaz: arra számítanak, hogy nemcsak a székelyföldi fiataloknak, hanem minden magyarul beszélő, fiatal keresztény számára értéket tud képviselni a rendezvény. Jelentkezni a csit.fif.ma oldalon lehet, regisztrációs díj 30 RON.

Népmisszió Nagybányán
A népmisszió a vallásosság fölélesztését és elmélyítését célzó prédikáció és ájtatosság sorozat, amely a keresztényeknek szól, szemben a külmisszióval, amely az evangélium hirdetése a nem keresztények között.
A nagybányai Szentháromság templomban, 35 év után, augusztus 16-23 között ismét népmissziót tartanak. Témaként az Eucharisztikus testvériség mottót választották, az Apostolok Cselekedeteiből. Hiszen a misszió szíve és lelke az Oltáriszentségben köztünk maradt Üdvözítő.
A szentmisékben elhangzó katekézisek mellett három napon keresztül tematikus műhelymunkák is lesznek, korcsoportok szerint, amelynek keretében lehetőség lesz a személyes találkozásra és a szentmise elmélkedésében elhangzó téma elmélyítésére.
A misszió részletes programjáról a Szentháromság templom facebook oldalán olvashatnak.

Rövidterápiás program
A Bonus Pastor Alapítvány álltal szervezett júliusi programra való túljelentkezés miatt augusztus 31.- szeptember 11. között újabb rövidterápiás programot hirdetnek szabadulni vágyó szenvedélybetegek és hozzátartozók számára.
Várják azok jelentkezését, akik változtatni szeretnének alkohol-, játék- vagy társfüggőségükkel terhelt életmódjukon. Az alkalom jó lehetőséget nyújt az egyéni és a kapcsolati gyógyulásra.
Érdeklődni és jelentkezni lehet a bonuspastor.ro oldalon található elérhetőségek egyikén.

Időjárás: Ma is a napsütésé lesz a főszerep, de néhol megnövekedhet a gomolyfelhőzet és egy-egy hűsítő zápor, zivatar előfordulhat a délután második felében.
Az északias szelet csak néhol kísérhetik élénk lökések. Zivatarok környezetében erős, viharos széllökések lehetnek. Délután 31-37 fok között alakul a hőmérséklet.

MRE Hírszolgálat, 2020. július 31.

About the author

majoros gabriella