2020. március 07. – Hírek és programajánló

H Í R E K   D É L B E N

Örökös szentségimádási nap
A gyulafehérvári főegyházmegyében a mai nap folyamán a homoródkarácsonyfalvi templomban, holnap a székelyszentkirályi templomban tartanak örökös szentségimádási napot. A nagyváradi egyházmegyében március második vasárnapján Nagyszalontán és Újtasnádon lesz lehetőségük a híveknek bekapcsolódni az egyház örökös szentségimádásába. Éljünk minél többen a lehetőséggel, járuljunk az Oltáriszentségben jelen levő Krisztus elé, adjunk hálát minden kapott kegyelemért!

Ifjúsági szentségimádás és szentmise
Marosvásárhelyen a Keresztelő Szent János-plébániatemplomban holnap délután 5 órától ifjúsági szentségimádást és szentmisét tartanak. Zenél a Remény zenekar. Szeretettel várják a fiatalokat.

Előadás Kovásznán
A Fábián Ernő Népfőiskola szervezésében március 9-én, hétfőn délután 6 órai kezdettel Váry O. Péter „Kőbe vésve, bronzba öntve” címmel tart vetítéssel egybekötött előadást Kovásznán a Városi Művelődési Ház Ignácz Rózsa termében.
Házigazda Balogh Zoltán lelkipásztor.

Megemlékezés Nagyváradon
A 40 Vértanú Egyesület és a nagyváradi keresztény felekezetek képviselői imaalkalmat szerveznek a kommunizmus áldozatainak emléknapján, március 9-én, hétfőn este 7 órai kezdettel. A romániai politikai üldözöttekért a nagyváradi ferences kolostor előtti téren (Olaszi park) imádkoznak.

Hogyan és miért betegszünk meg?
A Máltai Szeretetszolgálat sepsiszentgyörgyi fiókszervezet ingyenes előadást szervez március 11-én, szerdán este 6 órától, melynek témája a különböző fertőzések, bakteriális vagy vírusos megbetegedések, az ezekkel kapcsolatos hitek, tévhitek, illetve, hogy mit tehetünk a megelőzés érdekében.
Előadó Nagy Réka a sepsiszentgyörgyi Megyei Sürgősségi Kórház Fertőző osztályán dolgozó szakorvos.
Helyszín a sepsiszentgyörgyi Máltai Szeretetszolgálat új előadó terme.

Fúvószenei előadás
A csíkszentsimoni ifjúsági fúvószenekar Gyergyószentmiklóson lép fel március 12-én, csütörtökön este 7 órától a helyi Művelődési Házban.
A zenekar tavaly ünnepelte megalakulásának 10. évfordulóját. A kezdetben 30 taggal induló zenekar azóta folyamatosan utánpótlással bővül. Jelenlegi létszáma 90 személy.
Az előadásra érvényesek az Ambrus Éva és Bálint Ákos komolyzenei bérletek.
Jegyek ára: felnőtteknek 20 lej, szakmabelieknek, diákoknak, nyugdíjasoknak és vidékieknek 15 lej. A jegyek megvásárolhatók a művelődési ház jegypénztárában munkanapokon délután 3 órától este 7 óráig, valamint az előadás előtt fél órával.

Nagyböjti lelkinap
A Búzamag közösség szervezésében, március 14-én lelkinap lesz a csíkszeredai Szent Kereszt templomban, Sárközi Sándor piarista atya vezetésével.
A program délelőtt fél 10 órakor dicsőítéssel kezdődik, majd ezt követően elhangzik egy elmélkedés. 11 órától szentségimádás és gyónási lehetőség lesz, a záró szentmise déli 12 órakor kezdődik.

Családpasztorációs referensek találkozója
Szatmárnémeti ad otthont március 17-én és 18-án a gyulafehérvári főegyházmegye, valamint a szatmári, a nagyváradi és a temesvári egyházmegyék családpasztorációs felelősei találkozójának. A rendezvényen részt vesz Pál József Csaba temesvári megyéspüspök, a Romániai Püspökkari Konferencia családpasztorációs felelőse.

Hétvégi szentmise közvetítések
Ma délután 5 órától a csíksomlyói kegytemplomból közvetítjük a Mária köszöntőt. Holnap délelőtt 9 óra 25 perctől rózsafüzért, majd szentmisét hallhatnak Mezőpetriből, az esti 6 órás szentmisét szintén a csíksomlyói kegytemplomból közvetítjük.

Időjárás: Országszerte borongós, esős idő várható. A felhők mögül időnként előbújik majd a nap, de nyugaton, délnyugaton egy-egy gyenge futó zápor átmenetileg kialakulhat. Helyenként megerősődik az északi-északnyugati szél. A csúcshőmérséklet 12 és 20 fok között alakul, délen lesz a legmelegebb.
Holnap is csapadékos időre kell számítani, keleten havas eső is előfordulhat. Élénk, erős, néhol viharos lökések kísérhetik az északnyugati szelet. 5-11 fok várható délután.

MRE – Hírszolgálat, 2020. március 07.

About the author

majoros gabriella