2020. november 05. – Hírek és programajánló

H Í R E K   R E G G E L

Örökös szentségimádási nap
A gyulafehérvári főegyházmegyében a mai nap folyamán a petőfalvi templomban tartanak örökös szentségimádási napot. Szánjunk időt a szentséglátogatásra, kérjük imáinkban Isten oltalmát az egész világra.

Szent Lénárd napi búcsú
A gyergyóremetei plébániatemplomban a búcsús szentmisét holnap délelőtt 11 órától ünneplik. A szentmise főcelebránsa és szónoka Tamás József nyugalmazott segédpüspök.

Világi felnőtt hívek képzése
A temesvári egyházmegyében folytatódik a világi felnőttek számára szervezett továbbképző kurzusok sorozata. A tanfolyamon több mint 100 személy vesz részt az egyházmegye különböző plébániáiról. A kurzus célja a jézusi tanítványképzés. Vagyis olyan felnőtt világi keresztényeknek szól ez a továbbképző, akik növekedni szeretnének hitben és szolgálni szeretnének egyházközségükben. Holnap este 6 órakor a kurzus továbbra is az internet segítségével folytatódik. A téma ezúttal a keresztség szentsége, előadó: Matieș Marin karánsebesi plébános. Tanúságot a Neokatekumenális Út mozgalom képviselői tesznek.

Fotótanfolyam a KALOT-nál
A KALOT Egyesület Digitális fényképezőgépen át a világ címmel újabb fotótanfolyamot szervez. A résztvevők az alapvető technikai és műszaki ismereteken kívül betekintést nyerhetnek a természet-, épület-, tárgy- és portréfotózás művészetébe. Ugyanakkor a digitális képfeldolgozás alapjait is elsajátíthatják.
Érdeklődni, és a tanfolyamra jelentkezni lehet a 0758-840279-es telefonszámon reggel 8 és déli 12 óra között, vagy a kepzesek@kalot.ro e-mail-címen november 6-ig.

Anya-lánya lelkinap
Törekedjetek rá, hogy a béke kötelékével fenntartsátok a Lélek egységét.”ennek a mottónak a jegyében hívják, várjuk az édesanyákat lányaikkal együtt egy online lelkinapra november 14-én, szombaton délelőtt fél 10 és délután 4 óra között.
A találkozás jó alkalom lehet arra, hogy szorosabbra fűzzék kapcsolatukat, kifejezve egymás iránti hálájukat, valamint terítékre kerülhetnek olyan dolgok is, amire a hétköznapok rohanásában nincs lehetőség. Olyan édesanya-lánya párosok jelentkezését várják, akiknél a lányok már elmúltak 14 évesek, de nem idősebbek 23 évesnél.
Jelentkezni a család.ro oldalon található űrlap kitöltésével lehet.
Szükség esetén információ a kertesz.maria@csalad.ro e-mail címen, vagy a 0743152008-as telefonszámon kapható.

Időjárás: Ma a délelőtt folyamán borongós, nyirkos, szürke időre számíthatunk. A feltámadó északias szél szárazabb levegőt hoz, napközben észak felől elkezd felszakadozni a felhőzet, estére mindenhol megszűnik a csapadék. A legmagasabb hőmérséklet 9-15 fok között alakul.
A szürke, borongós idő miatt lehangoltak, kedvtelenek lehetünk. Alacsony lesz hő- és komfortérzetünk, ezért ajánlott a meleg, réteges öltözet, ugyanis nagy lesz a megfázásveszély. A nyirkos idő kedvez a kórokozók terjedésének, ezért erősítsük immunrendszerünket.

MRE Hírszolgálat, 2020. november 05.

About the author

majoros gabriella