2020. november 24. – Hírek ás programajánló

H Í R E K   D É L B E N 

Könyvbemutató
A gyergyóalfalvi plébániatemplomban ma az este 6 órakor kezdődő szentmisét a Caritas munkatársaiért, a néhai gondozottakért ajánlják fel. A liturgiát követően bemutatják a Van emberem! Szeretetszolgálat Erdélyben című riportkötetet, amely a Gyulafehérvári Caritas három évtizedes történetét, szeretetszolgálatának alakulását, mibenlétét és fejlődését mutatja be.
A ditrói Szent Katalin-templomban holnap a délután 5 órakor kezdődő búcsús szentmise után lesz a könyvbemutató.

Legyünk angyalok
A Juventutti Alapítvány kezdeményezéseként csíkszeredai és Csíkszereda környékén élő nélkülöző családok gyermekeit kérték meg, hogy írjanak levelet az Angyalhoz. A levelek elkészültek, már csak Angyalokra kell találjanak! Egy kis időre Ön, a családja, munkahelyi vagy baráti közössége is Angyallá válhat: megajándékozva egy kevésbé szerencsés helyzetben lévő, szerény körülmények között vagy mélyszegénységben élő család gyermekeit.
Az alapítvány honlapjára feltöltött leveleket elolvasva, kiválaszthatják a szívüknek legkedvesebett és jelentkezhetnek angyalnak. A levelekben megfogalmazott kívánságok alapján összeállított ajándékokat, december 14-ig az alapítvány irodájába lehet eljuttatni (Csíkszereda, Kőrösi Csoma Sándor utca 2).

Online biblianap
A Katolikus Magyar Bibliatársulat szervezésében online biblianap lesz december 5-én délelőtt 10 órától, melynek keretében Advent megélése az Énekek éneke tükrében címmel Bodor Attila teológiai tanár tart előadást.
Bejelentkezni november 28-ig lehet az agota.molnar@yahoo.com e-mail-címen vagy a 0761-300634-es telefonszámon.

Angyalok a városban
Marosvásárhelyen november 18-tól az angyalok a városban újra szárnyra keltek egészen karácsonyig! Fő céljuk, hogy megteremtsék a Szent Erzsébet Társulás gyerekotthonban az ünnepi hangulatot. A város vendéglőit bevonva a jótékonysági tevékenységükbe biztosítanák az ünnepi vacsorát a gyerekek számára. A templomokban is gyűjtést szerveznek és az ott összegyűlt értéket egy pár cipőcskére fordítanák a gyerekek javára. Tudjuk, hogy nem segíthetnek mindenkin, de most mindenki segíthet valakin.
Minden erre szánt adományt szívesen várnak, mert ilyen megpróbáltató, világjárvány sújtotta periódusban összefogással, nyitott szívvel, és segítő kezekkel sikerülni fog, hogy 30 gyerek arcára mosolyt varázsoljanak. Elérhetőség, a következő telefonszámon, 0774-089877 Baranka Katalinnál.

Időjárás: Ma reggelre több helyen sűrű köd alakult ki, ami napközben tartósan megmaradhat, illetve alacsony szintű rétegfelhőzetté alakulhat. A legtöbb napsütés a déli, délkeleti felén várható. Csapadék, jelentős légmozgás nem várható. A fagyos reggelt követően, délután 1-10 fokot mérhetünk.
Nagy lesz a megfázásveszély, öltözzünk melegen, rétegesen! Erősítsük immunrendszerünket, fogyasszunk vitaminban gazdag zöldségeket, gyümölcsöket!

H Í R E K   R E G G E L

Örökös szentségimádási nap
A gyulafehérvári főegyházmegyében a mai nap folyamán a szárazpataki templomban tartanak örökös szentségimádási napot. Járuljunk az Oltáriszentségben jelen levő Krisztus elé, fejezzük ki örömünket, hálánkat és imádatunkat.

Búcsú Nagyváradon
November 27-én, pénteken, Csodásérmű Boldogasszony ünnepén, az este 6 órai szentmise keretében lesz a Szent Katalin telepi templom búcsúja. A kialakult helyzetre való tekintettel nem lesz meghívott szónok és a szentmise után elmarad a szokásos agapé is.
A búcsús misét élőben közvetítik a plébánia Facebook oldalán.

Felkészülés az adventben
Adventi várakozások Izajással címmel hétfő estéken, a Szociális Testvérek Társasága online sorozatot kínál fel, azoknak akik nem idegenkednek attól, hogy az online térben találkozzanak, illetve az online munka során túlságosan igénybe vett látásukat/tekintetüket szeretnék kicsit mélyebbre, más irányba fordítani
Egy alkalom felépítése: rövid bejelentkezés, a téma bemutatása, ima egy képpel – ebben 20 perc csend – megosztás, záró ima.
A témák egymásra épülnek, ezért kívánatos a folyamatos részvétel. Az első alkalommal ismertetett útmutatások nem hangzanak el minden alkalommal.
Az imaalkalmakat Farmati Anna, Gábor Csilla és Homa Ildikó testvér vezeti, a találkozások a jelentkezést követően zárt csoportokban, zoomon történnek.
Jelentkezni advent I. vasárnapjáig, november 29-én déli 12 óráig lehet.

Kézműves pályázat
A dévai Páduai Szent Antal plébánia Betlehem a családomban címmel kézműves pályázatot hirde a plébánia családjainak.
A Jézus Krisztus születését ábrázoló alkotások természetes anyagokból kell készüljenek. Az alkotás méretei szabadon választható.
A legszebb, legkratívabb ötleteket fogják díjjazni. Az alkotásokat december 15-ig személyesen lehet leadni a plébánián.

Lelkigondozói szolgálat
Ha vágysz arra hogy beszélhess arról, ami benned van: egy nehéz helyzet okozta vívódás, betegség, félelem, veszteség miatt vagy közelebb akarsz kerülni Istenhez, önmagadhoz, saját belső folyamataidat szeretnéd jobban megérteni, akkor Bakó Marika Gyulafehérvári Családpasztorációs Központ lelkigondója vár egy meghitt beszélgetésre, akár személyesen, akár telefonon.
A marosvásárhelyi Deus Providebit házban hétfőn délelőtt 10 és este 6 óra között lehet segítséget kérni.
Bejelentkezni a bako.marika@gmail.com, vagy az iroda@csalad.ro címeken, illetve egyeztetéssel a 0742-139380-as telefonszámon lehet.

Időjárás: Ma reggelre több helyen sűrű köd alakul ki, ami napközben tartósan megmaradhat, illetve alacsony szintű rétegfelhőzetté alakulhat. A legtöbb napsütés a déli, délkeleti felén várható. Csapadék, jelentős légmozgás nem várható. A fagyos reggelt követően, délután 1-10 fokot mérhetünk.
Nagy lesz a megfázásveszély, öltözzünk melegen, rétegesen! Erősítsük immunrendszerünket, fogyasszunk vitaminban gazdag zöldségeket, gyümölcsöket!

MRE Hírszolgálat, 2020. november 24.

About the author

majoros gabriella