2020. november 30. – Hírek és programajánló

H Í R E K   R E G G E L 

Örökös szentségimádási nap
A gyulafehérvári főegyházmegyében a mai nap folyamán a bélafalvi templomban tartanak örökös szentségimádási napot. Járuljunk az Oltáriszentségben jelen levő Krisztus elé, fejezzük ki örömünket, hálánkat és imádatunkat.

Szent András-napi búcsúk
A gyulafehérvári főegyházmegyében Gyimesfelsőlokon ma, Szent András napján, két szentmisét tartanak a plébániatemplomban: reggel 8 és délelőtt 11 órától. A délelőtt 11 órakor kezdődő ünnepi szentmise főcelebránsa és szónoka Kerekes László segédpüspök lesz.
Szentegyházasfalu Szent András apostol nevét viselő plébániatemplomának búcsúját is ma délelőtt 11 órakor ünneplik. A szentmisén Laczkó Vilmos farkaslaki plébános prédikál.
Futásfalván is szintén ma délelőtt 11 órakor kezdődik az ünnepi búcsús szentmise.

Önkéntes találkozók Székelyföldön
December 2-án, szerdán délután 3 vagy 4 órai kezdettel Sepsiszentgyörgyön lesz önkéntes találkozó. December 3-án, csütörtökön délután 3 órakor a székelyudvarhelyi Szent Pio lelkigyakorlatos Házba várják az önkénteseket. December 4-én, pénteken délelőtt 10 órától a gyergyószentmiklósi Szent Miklós templomban lesz a találkozó. December 5-én, szombaton, Csíksomlyón lesz önkéntes találkozó. A találkozókon ezúttal Karácson Tibor, rádiónk műsorigazgatója várja szeretettel az önkénteseket.

Szent Ignác-i lelkigyakorlat fiataloknak
Ez a különleges, bizonytalansággal és reménnyel, korlátokkal és lehetőségekkel teli időszak alkalmas lehet arra, hogy Istennel együtt ránézzünk életünk irányára, céljainkra, vágyainkra, megfontoljuk, hogy mi az igazán fontos, életadó és felismerjük, hogy miben kellene megerősödnünk vagy épp döntenünk.
Szent Ignác lelkigyakorlatai a csönd, a Szentírással való ima és a kísérővel való személyes beszélgetések révén segítséget nyújtanak abban, hogy rendet teremtsünk életünkben, felismerjük legmélyebb vágyainkat, és most különösen is megnyíljunk a közénk érkező Isten befogadására. Mindez elvezethet minket arra, hogy felismerjük az Ő hívását.
A december 18-20 között megszervezendő online lelkigyakorlat kísérői Heim Kata a Szent Szív Társaság tagja és Hiba György jezsuita atya lesznek. Jelentkezni az inigo@jezsuita.hu e-mail címen lehet, a helyek száma korlátozott.

Rajzpályázat Székelyudvarhelyen
A székelyudvarhelyi Szent Pio Lelkigyakorlatos Ház, rajzpályázatot hirdet a helyi I-IV. osztályos, hittanos gyermekek számára: Jézus születése címmel.
A rajzokat a Szent Pio Lelkigyakorlatos Háznál (Dózsa György utca 15 szám) vagy a kápolnába kihelyezett Kincses dobozba lehet leadni.
A beküldési határidő: advent harmadik vasárnapja.

Legyünk angyalok
A Juventutti Alapítvány kezdeményezéseként csíkszeredai és Csíkszereda környékén élő nélkülöző családok gyermekeit kérték meg, hogy írjanak levelet az Angyalhoz. A levelek elkészültek, már csak Angyalokra kell találjanak! Egy kis időre Ön, a családja, munkahelyi vagy baráti közössége is Angyallá válhat: megajándékozva egy kevésbé szerencsés helyzetben lévő, szerény körülmények között vagy mélyszegénységben élő család gyermekeit.
Az alapítvány honlapjára feltöltött leveleket elolvasva, kiválaszthatják a szívüknek legkedvesebett és jelentkezhetnek angyalnak. A levelekben megfogalmazott kívánságok alapján összeállított ajándékokat, december 14-ig az alapítvány irodájába lehet eljuttatni (Csíkszereda, Kőrösi Csoma Sándor utca 2).

Időjárás: Ma kezdetben még többfelé lesz felhős, párás, ködös az idő, de délután már sokfelé kisüt a nap, ugyanakkor a hegyvidéken, keleten és délen havazás, hózápor előfordulhat, máshol csak hószállingózásra van esély a nap első felében. Nyugaton, északnyugaton megélénkül az északnyugati szél. A fagyos reggelt követően -1 és +5 fok között alakul a hőmérséklet a délutáni órákban.
A légúti megbetegedések kockázata fokozódik, nagy lesz a megfázásveszély, öltözzünk melegen, rétegesen!

MRE Hírszolgálat, 2020. november 30.

About the author

majoros gabriella