2020. október 21. – Hírek és programajánló

H Í R E K   R E G G E L

Örökös szentségimádási nap
A gyulafehérvári főegyházmegyében a mai nap folyamán a hármasközségi templomban tartanak örökös szentségimádási napot. Soha ne szűnjünk meg hálát adni a megváltás ajándékáért, dicsőítve és imádva Krisztust a legméltóságosabb Oltáriszentségben.

Tematikus nap a Mária Rádióban
Mai tematikus napunk témája: A szentáldozás a szeretet életének tisztasága.
Hogyan tudták a szentek Isten haragját lecsillapítani? Azzal, hogy életük tiszta áldozat volt. Legyen hát tiszta szívünk. Legyen erős a hitünk. Jézus a tiszta szíveket szereti. Királyi barátságának titka a szív tisztaság gondos őrzése.
Ezekkel a gondolatokkal foglalkozunk a mai nap folyamán, tartsanak velünk, hallgassák tematikus napunk adásait.

Templombúcsú Porgányon
A temesvári egyházmegyében október 25-én, vasárnap a nagycsanádi plébániához tartozó Porgány római katolikus közössége ünnepli a templombúcsút. A Szent Vendel tiszteletére felszentelt templomban a szentmisét déli 12 órai kezdettel bemutatja és szentbeszédet mond Bene Tamás nagycsanádi plébános.

Rövidterápiás program
A Bonus Pastor Alapítvány november 2-13. között kéthetes rövid terápiás programot szervez Magyarózdon szenvedélybetegeknek és felnőtt hozzátartozóiknak.
Várják azok jelentkezését, akik változtatni szeretnének alkohol-, drog-, játék- vagy társfüggőségükkel terhelt életmódjukon.
További részletek a bonuspastor.ro oldalon. Jelentkezési határidő október 23.

Lelkigyakorlat Székelyudvarhelyen
A székelyudvarhelyi Szent Pio Lelkigyakorlatos Házban Miről beszél az Isten által megérintett sebed? címmel lelkigyakorlatot tart Hajlák Attila-István imecsfalvi plébános gyászolóknak, veszteséggel élőknek, azoknak, akik az elvesztés fájdalmát élik át, de a remény és élet tovább folytatásának útját keresik.
A lelkigyakorlat november 6 és 8 között zajlik.
Előzetes bejelentkezés szükséges október 30-ig a 0266-210537 és a 0755-489743-as telefonszámokon.

Bibliakurzus a szalvatoriánus rendházban
A temesvár-erzsébetvárosi szalvatoriánus kolostorban tovább folytatódik a bibliakurzus a felnőtt világi hívek számára a következő időpontokon november 7.én lesz délelőtt 10 és délután 4 óra között. Részvételi díj 30,- lej, amely fedezi az étkezés díját is. A kurzust dr. Imogen Tietze teológus, referens vezeti. Jelentkezni lehet a bildungsreferat@salvatorianer.at és a salvatorieni@gmail.com e-mail címen, telefonon a
0723-523369 számon vagy a temesvár-erzsébetvárosi plébániai hivatalban.

Időjárás: Kellemes őszi idő várható a héten, 24-e után gyakori esőzések lesznek – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat október 19-e és november 1-je közötti időszakra vonatkozó előrejelzéséből.
Ma a reggeli pára- és ködfoltok megszűnése után elsősorban fátyolfelhők szűrhetik a napfényt. Csapadék nem várható. Többfelé élénk, helyenként erős lesz a délies szél. A fagyos reggelt követően délután 11-19 fokot mérhetünk, délnyugaton lesz a legmelegebb.

MRE Hírszolgálat, 2020. október 21.

About the author

majoros gabriella