2020. október 27. – Hírek és programajánló

H Í R E K   R E G G E L

Örökös szentségimádási nap A gyulafehérvári főegyházmegyében a mai nap folyamán a bólyai templomban tartanak örökös szentségimádási napot. Soha ne szűnjünk meg hálát adni a megváltás ajándékáért, dicsőítve és imádva Krisztust a legméltóságosabb Oltáriszentségben.

Elmúlás - fotópályázat A margittai római katolikus plébánia fotopálzázatot hirdet Elmúlás címmel. A város környékén készült három fotóval lehe tindulni a pályázaton, műfaji megkötés nincs (lehet portré, életkép, tájkép, makrófotó, monokróm). A fényképeket a szabolcs.nyiro@gmail.com e-mail címre kell elküldeni november 11-én éjfélig, megadva a fotók neveit is. Az emailben elküldött fényképek indulnak az első három helyért és ezek lesznek kiállítva a díjkiosztó gálán. Ezen kívül lesz egy közönségdíj is, az elkészült fényképeket a pályázó fel kelll töltse a saját facebook profiljára, megadva a kép nevét és megjelölve a margittai plébániát. Az nyeri el a közönség díjat, aki november 12-én éjfélig a legtöbb kedvelést gyűjti össze valamelyik alkotására. Díjátadással egybekötött fotókiállítás november 15-én, vasárnap este 6 órakor a margittai római-katolikus Nagytemplomban lesz.

Közös ima Rendkívüli, válságos időket élünk. A járványhelyzet egyre több területen is megnyilvánuló feszültsége, bizonytalansága beékelte magát a családjaink életébe, a házastársi kapcsolatokba. De Isten velünk van és Ő tegnap, ma és holnap is ugyanaz marad! A megtapasztalt nehéz helyzetek ugyanakkor óriási lehetőségek a megtérésre, mert a reménység Istene fel tudja használni a mi javunkra, tisztulásunkra, épülésünkre, összefogásunkra, közösséggé kovácsolódásunkra. A Gyulafehérvári Főegyházmegye családpasztorációs munkacsoportja hétköznapokon estéről-estére élő Facebook-os imára hív. Imádkozzunk együtt családjainkért, házaspárokért, a betegeinkért, az orvosokért, ápolókért, mentősökért, a hatóságokért, a járványtani kutatókért, a szociális szférában dolgozókért, mindenkiért, akik kemény harcot folytatnak a betegség, a járvány és annak hatása ellen.

Beszéljünk róla! A mostani időszak mindannyiunk számára rendkívüli. Van, aki könnyen, más nehezebben találja fel magát a bizonytalanság talajánA jelenlegi helyzet bagatellizálása, elutasítása vagy épp szőnyeg alá söprése egyikünk számára sem segítség.Ferencz Emese kolléganőnk arra gondolt, érdemes lenne hetente/kéthetente csütörtök esténként 8 órától összeülni szakemberekkel az online térbe s beszélgetni velük arról, ami foglalkoztat, nehéz, meg nem értést szül. Minden alkalomnak lesz egy témája, amelybe pszichológusok, orvosok, teológusok, szociális munkások, lelkipásztorok is bekapcsolódnak. Az első alkalom október 29-én lesz meghívott Vitus-Bulbuk Emese pszichológus, aki a betegségtől való félelemről beszél.

Időjárás: Ködös reggelekre, de napos délutánokra lehet számítani péntekig. Ma reggel is többfelé lesz párás, ködös a levegő. Napközben szakadozott lesz a felhőzet, a legtöbb napsütés nyugaton valószínű. Délután kelet felől megnövekszik a felhőzet, és helyenként eső, zápor várható. A szél helyenként megerősödik. A hajnali 2-10 fokról délutánra 15-22 fokig emelkedik a hőmérséklet.

MRE Hírszolgálat, 2020. október 27.

About the author

Majoros Gabriella