2020. szeptember 16. – Hírek és programajánló

H Í R E K   R E G G E L 

Örökös szentségimádási nap
A gyulafehérvári főegyházmegyében a mai nap folyamán Marosvásárhelyen, a Szent Család-templomban tartanak örökös szentségimádási napot. Soha ne szűnjünk meg hálát adni a megváltás ajándékáért, dicsőítve és imádva Krisztust a legméltóságosabb Oltáriszentségben.

Tematikus nap a Mária Rádióban
Szeptemberi tematikus napunkra hívjuk meg kedves hallgatóinkat. A mai tematikus műsoraink vezérfonala: Vágyódás a szentáldozás után.
Az embert vágyai éltetik. Csak abba a nagy munkába vág bele, amely után régóta vágyódik. A szentáldozás után is valami isteni vágyakozás vonz bennünket. Ez ad bátorságot, hogy merjünk közeledni a legnagyobb szeretethez! Ha nincs meg benned a Szeretet étvágya éleszd fel magadban azt a tudatot, hogy mennyire rászorulsz Jézusra!
Tartsanak velünk!

Könyvbemutató és emlékplakett avatás
Kézdivásárhely leányegyházközségében, az oroszfalvi templomban könyvbemutatót tartanak és emlékplakettet helyeznek el, szeptember 20-án szombaton délelőtt 10 órakor.
Az eseményen köszöntőbeszédet mond Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke és Gál Klára. Utána bemutatják az Oroszfalu története című könyvet.
Ezt követően szentmisét celebrál Farkas Alajos, a kézdivásárhely Szentháromság plébánia segédlelkésze, utána pedig a kultúrház melletti emlékparkban leleplezik és megáldják az egyházi méltóságok tiszteletére készült emléktáblát.

Szent Ferenc sebhelyei búcsúk
A gyulafehérvári főegyházmegyében az árkosi Szent Ferenc Sebhelyeiről elnevezett kolostor kápolnájának a búcsús ünnepét szeptember 17-én, csütörtökön tartják. A szentmisét zárt körben déli 12 órakor mutatják be.
A jobbágyfalvi plébániatemplomban szeptember 20-án, délután 1 órakor kezdődik a búcsú. A szentmise szónoka P. Bakó Béla Pál ferences atya Kolozsvárról.

Olvasd el és játssz velünk!
A 26. Marosvásárhelyi Nemzetközi Könyvvásár keretében idén is megszervezik az Olvasd el, és játssz velünk! Vetélkedőt, melynek küldetése ugyanaz, mint az előző években, a kortárs irodalom népszerűsítése, az olvasóvá nevelés, amelyre a vásárhelyi könyves szemle szervezői minden évben kiemelt figyelmet fordítanak.
A jelentkezőknek az olvasás-népszerűsítő játék szervezői által kijelölt műveket kell elolvasniuk, majd olyan játékos feladatokat kell megoldaniuk, amelyek lehetőséget biztosítanak az olvasói élmények megosztására. Idén is három fős csapatok jelentkezését várják, osztályonként legtöbb két csapatot, a 4. osztályos, az 5-6. osztályos, a 7-8 osztályos, illetve 9-12. osztályos korosztályból.
A csapatok szeptember 25-ig jelentkezhetnek a könyvvásár Facebook-oldalán feltüntett e-mail címeken. Nyolcnál több csapat jelentkezése esetén október végén előválogatásra kerül sor.

Időjárás: A mai napon is a napsütés lesz túlsúlyban, helyenként több felhő takarhatja a napot, de csapadék nem várható.  Napközben erős lesz a felmelegedés, így a réteges öltözet elengedhetetlen. Hajnalban 5-15, délután 25-32 fokot mérhetünk. A légmozgás szinte mindenütt mérsékelt marad.

MRE Hírszolgálat, 2020. szeptember 16. 

About the author

majoros gabriella