2021. április 06. – Hírek és programajánló

H Í R E K   R E G G E L

Örökös szentségimádási nap
A gyulafehérvári főegyházmegyében a mai nap folyamán a mikóújfalvi templomban tartanak örökös szentségimádási napot. Fejezzük ki hódolatunkat az Oltáriszentségben jelen levő Krisztus előtt.

Imavirrasztás Székelyudvarhelyen
Az Erdélyi Mária Rádió székelyudvarhelyi stúdiójának kápolnájában holnap egész éjjel virrasztást tartanak, éjjel 11 órától szentmisét mutatnak be. Hívnak együtt imádkozni mindenkit, aki Jézussal szeretne időt tölteni. A virrasztást városukért, egyházközségeikért, a fiatalok testi-lelki tisztaságáért, a családokért, egyedülállókért, a jegyesekért, gyermeket vágyó és váró szülőkért, betegekért, elhunyt szeretteikért, saját magukért és egyéni szándékokra ajánlják az udvarhelyiek.

Hitoktatók online szentségimádási lánca
Az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra való lelki hangolódást segíti az a programsorozat, amelynek keretében a gyulafehérvári főegyházmegye, valamint a szatmári, a nagyváradi és a temesvári egyházmegyék hitoktatói minden hónap első csütörtökjén közös szentségimádásra gyűlnek össze az online térben. A szentségimádást a püspökök vezetik, az egyes alkalmakat pedig más-más egyházmegye, illetve a főegyházmegye más-más kerületének hittantanárai, iskolai hitoktatásban részt vevő papjai, az ottani teológiai líceumok/osztályok tanárai és a diákság szervezi.
A szentségimádási lánc következő alkalmát április 8-án, csütörtökön este 8 órai kezdettel Schönberger Jenő szatmári megyéspüspök vezeti.

Világi felnőtt hívek képzése
Idén is folytatódik a világi felnőttek számára szervezett továbbképző kurzusok sorozata, amelynek célja a jézusi tanítványképzés. Vagyis olyan felnőtt világi keresztényeknek szól ez a továbbképző, akik növekedni szeretnének hitben és szolgálni szeretnének egyházközségükben. Április 9-én, pénteken este 6 órakor a háromévesre tervezett kurzussorozat második része kezdődik meg, továbbra is az internet segítségével, amelynek témaköre: Egyházi szolgálatok. Ezen belül az első előadás témája: A lelkipásztorok szerepe az Egyházban, meghívott előadó: Matieș Marin karánsebesi plébános. Április 16-án, pénteken este 6 órakor újabb online találkozóra kerül sor, amelynek témája a világiak szerepe az Egyházban. Előadók: Pălie Veniamin lelkipásztor, a resicabányai Havas Boldogasszony templom plébánosa és Iordache Gheorghe segédlelkész.

Időjárás: Ma reggelre virradóan erős, viharos északi, északnyugati széllel, esővel, majd egyre inkább havas esővel, havazással markáns hidegfront érkezik. Napközben fokozatosan egyre kisebb területre korlátozódik a csapadék, késő délután északnyugat felől csökkenni kezd a felhőzet. Erős lehűlés várható, délután mindössze 4-14 fokot mérhetünk.

MRE Hírszolgálat, 2021. április 06.

About the author

majoros gabriella