2021. április 07. – Hírek és programajánló

H Í R E K   R E G G E L

Örökös szentségimádási nap A gyulafehérvári főegyházmegyében a mai nap folyamán a sepsibükkszádi templomban tartanak örökös szentségimádási napot. Soha ne szűnjünk meg hálát adni a megváltás ajándékáért, dicsőítve és imádva Krisztust a legméltóságosabb Oltáriszentségben.

Imavirrasztás Székelyudvarhelyen Az Erdélyi Mária Rádió székelyudvarhelyi stúdiójának kápolnájában ma egész éjjel virrasztást tartanak, éjjel 11 órától szentmisét mutatnak be. Hívnak együtt imádkozni mindenkit, aki Jézussal szeretne időt tölteni. A virrasztást városukért, egyházközségeikért, a fiatalok testi-lelki tisztaságáért, a családokért, egyedülállókért, a jegyesekért, gyermeket vágyó és váró szülőkért, betegekért, elhunyt szeretteikért, saját magukért és egyéni szándékokra ajánlják az udvarhelyiek.

Szent Rita imakoszorú A kolozsvári piarista templomban február 11. és május 20. között, csütörtökönként közvetlenül a reggel 9 órakor bemutatott szentmise után magyar nyelven, míg délután 5 órakor román nyelven a szenvedő Krisztussal egyesülő Casciai Szent Rita, a látszólag lehetetlen ügyek pártfogójának, a nők, az édesanyák, a gyermekek és a családok védőszentjének közbenjárásáért imádkoznak. Szent Rita ünnepén, május 22-én, rózsák és virágok megáldásával zárul az imakoszorú. Nagybányán, a Szentháromság-templomban a reggel 8 órakor kezdődő szentmisék után tartják a Szent Rita tiszteletére felajánlott 15 csütörtökből álló ájtatosságot.

Hitoktatók online szentségimádási lánca Az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra való lelki hangolódást segíti az a programsorozat, amelynek keretében a gyulafehérvári főegyházmegye, valamint a szatmári, a nagyváradi és a temesvári egyházmegyék hitoktatói minden hónap első csütörtökjén közös szentségimádásra gyűlnek össze az online térben. A szentségimádást a püspökök vezetik, az egyes alkalmakat pedig más-más egyházmegye, illetve a főegyházmegye más-más kerületének hittantanárai, iskolai hitoktatásban részt vevő papjai, az ottani teológiai líceumok/osztályok tanárai és a diákság szervezi. A szentségimádási lánc következő alkalmát április 8-án, csütörtökön este 8 órai kezdettel Schönberger Jenő szatmári megyéspüspök vezeti.

Időjárás: Ma a napos-gomolyfelhős időben több tájegységünkön is kialakulhat elszórtan átmenetileg futó zápor, hózápor, néhol akár az ég is megdörrenhet. Élénk, erős, helyenként viharos lesz a nyugati-északnyugati szél. Erős lehűlés várható, hajnalban 0 és -9, délután 5 és 11 fok között alakulhat a hőmérséklet. Erős hidegfronti hatás várható, így fejfájás, ízületi- és görcsös panaszok, vérnyomás-ingadozás, keringési panaszok, szívproblémák, rosszullét és alvászavarok egyaránt jelentkezhetnek. A szeles idő tovább fokozhatja a fejfájásos panaszokat, ingerlékenységet, nyugtalanságot okozhat. Alacsony lesz hő- és komfortérzetünk. Az egészséges szervezetet is megterhelheti ez a markáns hidegfront. Öltözzünk melegen, rétegesen, nagy lesz a megfázásveszély, és továbbra is erősítsük immunrendszerünket!

MRE Hírszolgálat, 2021. április 07.

About the author

Majoros Gabriella