2021. április 08. – Hírek és programajánló

H Í R E K   R E G G E L

Örökös szentségimádási nap
A gyulafehérvári főegyházmegyében a mai nap folyamán a sepsikőröspataki templomban tartanak örökös szentségimádási napot. Soha ne szűnjünk meg hálát adni a megváltás ajándékáért, dicsőítve és imádva Krisztust a legméltóságosabb Oltáriszentségben.

Hitoktatók online szentségimádási lánca
Az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra való lelki hangolódást segíti az a programsorozat, amelynek keretében a négy egyházmegye hitoktatói minden hónap első csütörtökjén közös szentségimádásra gyűlnek össze az online térben. A szentségimádást a püspökök vezetik, az egyes alkalmakat pedig más-más egyházmegye, illetve a főegyházmegye más-más kerületének hittantanárai, iskolai hitoktatásban részt vevő papjai, az ottani teológiai líceumok/osztályok tanárai és a diákság szervezi.
A szentségimádási lánc következő alkalmát ma este 8 órai kezdettel Schönberger Jenő szatmári megyéspüspök vezeti.

Orgonakoncert Kézdivásárhelyen
A kézdivásárhelyi Boldog Özséb-plébániatemplomban tart orgonakoncertet Potyó István, a kolozsvári Szent Mihály-plébániatemplom kántora, orgonistája és karmestere. Műsoron: J.S. Bach, J. Stanely, Ruzitska György és Gárdonyi Zsolt művek.A belépés ingyenes. A szervezők adományokat szívesen elfogadnak.

Püspökszentelés Budapesten
Szentatyánk, Ferenc pápa feburár 18-án Berta Tibor atyát, a magyarországi Katonai Ordinariátus általános helynökét a szervezet püspökévé nevezte ki. A püspökszentelés április 10-én, szombaton 10 órakor kezdődik a budapesti Szent István Bazilikában. Főszentelő Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek, társszentelők Michael August Blume apostoli nuncius és Varga László kaposvári püspök. Berta Tibor katonai ordinárius püspöki jelmondata: „Szolgatársak az Úrban”. Imádkozzunk érte, kérve Isten áldását életére és szolgálatára.

Időjárás: Ma is sokfelé fagyos lesz a reggel. Napközben gomolyfelhők zavarhatják a napsütést, ismét több tájegységünkön előfordulhat elszórtan egy-egy zápor, hózápor, néhol esetleg zivatar is kialakulhat. Az élénk, erős, helyenként viharos északnyugati szélben 3-10 fok valószínű.
A szeles idő tovább fokozhatja a fejfájásos panaszokat, ingerlékenységet, nyugtalanságot okozhat. Alacsony lesz hő- és komfortérzetünk. Öltözzünk melegen, rétegesen, nagy lesz a megfázásveszély, és továbbra is erősítsük immunrendszerünket!

MRE Hírszolgálat, 2021. április 08.

About the author

majoros gabriella