2021. április 09. – Hírek és programajánló

H Í R E K   R E G G E L

Örökös szentségimádási nap
A gyulafehérvári főegyházmegyében a mai nap folyamán a tamásfalvi templomban tartanak örökös szentségimádási napot. Soha ne szűnjünk meg hálát adni a megváltás ajándékáért, dicsőítve és imádva Krisztust a legméltóságosabb Oltáriszentségben.

Világi felnőtt hívek képzése
Idén is folytatódik a világi felnőttek számára szervezett továbbképző kurzusok sorozata, amelynek célja a jézusi tanítványképzés. Vagyis olyan felnőtt világi keresztényeknek szól ez a továbbképző, akik növekedni szeretnének hitben és szolgálni szeretnének egyházközségükben. Ma este 6 órakor a háromévesre tervezett kurzussorozat második része kezdődik meg, továbbra is az internet segítségével, amelynek témaköre: Egyházi szolgálatok. Ezen belül az első előadás témája: A lelkipásztorok szerepe az Egyházban, meghívott előadó: Matieș Marin karánsebesi plébános. Április 16-án, pénteken este 6 órakor újabb online találkozóra kerül sor, amelynek témája a világiak szerepe az Egyházban. Előadók: Pălie Veniamin lelkipásztor, a resicabányai Havas Boldogasszony templom plébánosa és Iordache Gheorghe segédlelkész.

Orgonakoncert Kézdivásárhelyen
A kézdivásárhelyi Boldog Özséb-plébániatemplomban tart orgonakoncertet Potyó István, a kolozsvári Szent Mihály-plébániatemplom kántora, orgonistája és karmestere ma este 7 órától. Műsoron: J.S. Bach, J. Stanely, Ruzitska György és Gárdonyi Zsolt művek. A belépés ingyenes. A szervezők adományokat szívesen elfogadnak.

Isteni Irgalmasság napi búcsúk
A gyulafehérvári egyházmegyében Irgalmasság vasárnapján Erzsébetbányán a búcsús szentmise déli 12 órakor kezdődik. Az ünnep szónoka Szemák Ferenc ezüstmisés plébános lesz, Magyarláposról. A szentmisét rádiónk élőben közvetíti.
A dobói kápolnát tíz évvel ezelőtt az Isteni irgalmasság tiszteletére szentelték. Idén a búcsús szentmise, melynek főcelebránsa és szónoka Mátyás Károly székelyudvarhelyi főesperes-plébános, vasárnap délután 4 órakor kezdődik.
A szatmári egyházmegyében a szatmárhegyi templom búcsúja vasárnap délután fél 1-kor kezdődik, melynek főcelebránsa és szónoka Barta Barnabás Mezőpetri plébános.

Húsvéti hangverseny Székelyudvarhelyen
Vasárnap este 7 órai kezdettel hangversenyre kerül sor a székelyudvarhelyi Szent Miklós templomban. Elhangzik Pergolosi: Stabat Mater című műve a Legató kamarazenekar, valamint Chripkó Krisztina szoprán és András Ildikó alt énekesek előadásában. Szeretettel várnak mindenkit.

Időjárás: Még tart a fagyos idő, de többfelé számíthatunk hosszabb napos időszakokra, a napsütést elsősorban fátyolfelhők szűrhetik, csak kevés helyen jelenhetnek meg gomolyfelhők az égen. Csapadék keleten, délkeleten várható. Délire, délnyugatira fordul a szél, melyet élénk, erős lökések kísérnek majd. A hajnal még fagyos lesz, de délutánra 8 és 14 fok közé melegedhet a levegő.
Szombattól felmelegedés veszi kezdetét. Sok napsütésre, kevés felhőre, csapadékmentes időre van kilátás. Az élénk, erős déli-délnyugati szélben már 14-20 fokot mérhetünk.

MRE Hírszolgálat, 2021. április 09.

About the author

majoros gabriella