2021. április 14. – Hírek és programajánló

H Í R E K   R E G G E L

Örökös szentségimádási nap
A gyulafehérvári főegyházmegyében a mai nap folyamán a kozmási templomban tartanak örökös szentségimádási napot. Soha ne szűnjünk meg hálát adni a megváltás ajándékáért, dicsőítve és imádva Krisztust a legméltóságosabb Oltáriszentségben.

Bérmálás Kerelőszentpálon
Püspöki szentmise keretében szolgáltatja ki Kovács Gergely érsek és Kerekes László segédpüspök a krisztusi nagykorúság szentségét a gyulafehérvári főegyházmegye több templomában a kisebb megszakításokkal április közepétől május végéig tartó bérmakörúton.
Kerekes László segédpüspök a kerelőszentpáli plébániatemplomban ma a délután 5 órakor kezdődő szentmise keretében 35 fiatal bérmálkozót részesít a nagykorúság szentségében.

Évadnyitó motoros áldás
A pálos szerzetesek április 18-án, vasárnap délelőtt fél 12-kor ünnepi szentmisére hívják a motorosakat a hargitafürdői Szent István-templomba. Kérik, hogy a járványügyi szabályok betartása mellett vegyenek részt a szentmisén, lehetőség szerint a templom előtti udvaron! A kihangosítás segítségével részt lehet venni a szentmisén. A liturgia után, délután 1 órakor megáldják a motorokat az Úz Bence Panzió előtti nagy parkolóban.

Szabadtéri passió
A szentegyházi Szent Gellért Alapítvány keretében működő Szent Imre Társulat 2010 óta húsvéti időben szabadtéri passiót játszik. A negyven perces misztériumjáték zenére és pantomimre épülő produkció, mely a megváltás történetét mutatja be Jézus szenvedésétől a Szentlélek eljöveteléig, ezért a teljes Húsvéti időben aktuális.
A passiójátékot Székelyvarságon, április 18-án, vasárnap, a délelőtt 10 órakor kezdődő szentmise után, a központi iskola szabadtéri színpadán mutatják be.

Aranymise Aradon
Sándor Tivadar lelkipásztor, az arad-gáji templom plébánosa pappá szentelésének 50. évfordulója alkalmából április 18-án, vasárnap délután 4 órakor hálaadó szentmisét mutat be a helyi templomban, amelyen részt vesz Pál József Csaba temesvári megyés püspök.

Rózsafüzér társulatok találkozója
Csíksomlyón, május 1-én, szombaton találkozót tartanak a rózsafüzér társulatok. A találkozó reggel 9 órakor kezdődik és az ünnepélyes Mária köszöntővel ér véget. A programban szerepel előadás, kiscsoportos beszélgetés, szentségimádás, szentmise.
További információk Hajlák Attila atyánál a 0742698166-os telefonszámon kérhető.

Időjárás: Ma országszerte számíthatunk esőre, záporra, helyenként havas eső, a hegyekben havazás is várható. Élénk, erős, helyenként viharos lesz az északi, északnyugati szél. Hajnalban -2, +3, napközben 3-12 fok várható.
Erős hidegfronti hatás várható, így az érzékenyek körében elsősorban görcsös panaszok, izomgörcsök, fejfájás jelentkezhet. A szeles idő tovább fokozhatja a fejfájásos panaszokat, ingerlékenység, nyugtalanság is jelentkezhet.
Alacsony lesz hő- és komfortérzetünk. A borongós, csapadékos idő rossz hatással lesz hangulatunkra, közérzetünkre.

MRE Hírszolgálat, 2021. április 14.

About the author

majoros gabriella