2021. április 15. – Hírek és programajánló

H Í R E K   R E G G E L

Örökös szentségimádási nap A gyulafehérvári főegyházmegyében a mai nap folyamán a csíkszentmártoni templomban tartanak örökös szentségimádási napot. Soha ne szűnjünk meg hálát adni a megváltás ajándékáért, dicsőítve és imádva Krisztust a legméltóságosabb Oltáriszentségben.

Szent Rita imakoszorú A kolozsvári piarista templomban május 20-ig csütörtökönként a reggel 9 órakor bemutatott szentmise után magyar nyelven, míg délután 5 órakor román nyelven a szenvedő Krisztussal egyesülő Casciai Szent Rita, a látszólag lehetetlen ügyek pártfogójának, a nők, az édesanyák, a gyermekek és a családok védőszentjének közbenjárásáért imádkoznak. Szent Rita ünnepén, május 22-én, rózsák és virágok megáldásával zárul az imakoszorú. Nagybányán, a Szentháromság-templomban a reggel 8 órakor kezdődő szentmisék után tartják a Szent Rita tiszteletére felajánlott 15 csütörtökből álló ájtatosságot.

Bérmálás Radnóton Püspöki szentmise keretében szolgáltatja ki Kovács Gergely érsek és Kerekes László segédpüspök a krisztusi nagykorúság szentségét a gyulafehérvári főegyházmegye több templomában a kisebb megszakításokkal április közepétől május végéig tartó bérmakörúton. Kerekes László a gyulafehérvári egyházmegye segédpüspöke, a radnóti Nagyboldogasszony-plébániatemplomban ma a délután 5 órakor kezdődő szentmise keretében 3 fiatal bérmálkozót részesít a nagykorúság szentségében.

Csík körzeti ifjúsági lelkinap A felcsíki és alcsíki főesperesi kerületek ifjúsági lelkinapját a csíkszeredai Szent Ágoston plébánián tartják meg a Főegyházmegyei Ifjúsági Főlelkészség szervezésében április 17-én, szombaton. Meghívott előadó: Simon Imre gyimesbükki segédlelkész. A program délelőtt 10 órakor kezdődik.

Évadnyitó motoros áldás A pálos szerzetesek április 18-án, vasárnap délelőtt fél 12-kor ünnepi szentmisére hívják a motorosakat a hargitafürdői Szent István-templomba. Kérik, hogy a járványügyi szabályok betartása mellett vegyenek részt a szentmisén, lehetőség szerint a templom előtti udvaron! A kihangosítás segítségével részt lehet venni a szentmisén. A liturgia után, délután 1 órakor megáldják a motorokat az Úz Bence Panzió előtti nagy parkolóban.

Időjárás: Még várat magára az igazi tavasz. Ma is többfelé várható eső, havas eső, főként a hegyekben havazás. Élénk, erős, a többfelé viharos lesz az északi-északnyugati szél. Hajnalban fagyni fog, délután 3-10 fokot mérhetünk. Kettősfronti hatás várható, így fejfájás, migrén, görcsös-, valamint gyulladásos panaszok, tompaság, alvászavar, vérnyomás-problémák és ízületi panaszok egyaránt jelentkezhetnek. A szeles idő tovább fokozhatja a fejfájást, ingerlékenység, nyugtalanság is előfordulhat. A sokfelé borongós, csapadékos idő rossz hatással lesz hangulatunkra, közérzetünkre. Öltözzünk melegen, rétegesen, nagy lesz a megfázásveszély, és továbbra is erősítsük immunrendszerünket!

MRE Hírszolgálat, 2021. április 15.

About the author

Majoros Gabriella