2021. április 16. – Hírek és programajánló

H Í R E K   R E G G E L

Örökös szentségimádási nap A gyulafehérvári főegyházmegyében a mai nap folyamán a csíkszentsimoni templomban tartanak örökös szentségimádási napot. Soha ne szűnjünk meg hálát adni a megváltás ajándékáért, dicsőítve és imádva Krisztust a legméltóságosabb Oltáriszentségben.

Bérmálások a gyulafehérvári egyházmegyében Püspöki szentmise keretében szolgáltatja ki Kovács Gergely érsek és Kerekes László segédpüspök a krisztusi nagykorúság szentségét a gyulafehérvári főegyházmegye több templomában a kisebb megszakításokkal április közepétől május végéig tartó bérmakörúton. A dicsőszentmártoni Toursi Szent Márton-plébániatemplombanma a délután 5 órakor kezdődő szentmise keretében 2 fiú és 3 lány részesül a bérmálás szentségében. Holnap a délelőtt 10 órakor kezdődő szentmise keretében 39 fiatal, délután 5 órakor pedig a Kis Szent Teréz-plébániatemplomban 81 fiatal és 11 felnőtt bérmálkozót részesít a nagykorúság szentségében. Április 18-án, vasárnap a sepsiszentgyörgyi Krisztus Király-plébániatemplomban a délelőtt 10 órakor kezdődő szentmise keretében 133 fiatalnak és 7 felnőttnek, délután 4 órakor az őrkői Mária Világ Királynője-templomban 53 bérmálkozó részére szolgáltatja ki a nagykorúság szentségét.

Csík körzeti ifjúsági lelkinap A felcsíki és alcsíki főesperesi kerületek ifjúsági lelkinapját a csíkszeredai Szent Ágoston plébánián tartják meg a Főegyházmegyei Ifjúsági Főlelkészség szervezésében április 17-én, szombaton. Meghívott előadó: Simon Imre gyimesbükki segédlelkész. A program délelőtt 10 órakor kezdődik.

Szabadtéri passió A szentegyházi Szent Gellért Alapítvány keretében működő Szent Imre Társulat 2010 óta húsvéti időben szabadtéri passiót játszik. A negyven perces misztériumjáték zenére és pantomimre épülő produkció, mely a megváltás történetét mutatja be Jézus szenvedésétől a Szentlélek eljöveteléig, ezért a teljes Húsvéti időben aktuális. A passiójátékot Székelyvarságon, április 18-án, vasárnap, a délelőtt 10 órakor kezdődő szentmise után, a központi iskola szabadtéri színpadán mutatják be. Aranymise Aradon Sándor Tivadar lelkipásztor, az arad-gáji templom plébánosa pappá szentelésének 50. évfordulója alkalmából április 18-án, vasárnap délután 4 órakor hálaadó szentmisét mutat be a helyi templomban, amelyen részt vesz Pál József Csaba temesvári megyés püspök.

Időjárás: Ma is sok felhő lesz az égen, naposabb időszakok délen, délnyugaton valószínűek. Főként keleten, északkeleten számíthatunk esőre, záporokra, de egy-egy futó zápor is előfordulhat. Sokfelé élénk, erős lökések kísérhetik az északnyugati szelet. Kora reggel -5, +3, napközben 7-15 fokra számíthatunk. Holnap is túlnyomóan felhős időre van kilátás, csak kis időre süthet ki a nap. Jelentéktelen zápor csak keleten fordulhat elő. Nyugaton megerősödhet az északias szél. A legmagasabb hőmérséklet 10 és 17 fok között alakul. A szelesebb tájakon élők körében felerősödhetnek a fejfájásos panaszok, ingerlékenység, nyugtalanság is előfordulhat. A felhős, borongós idő miatt lehangoltak, kedvtelenek lehetünk, alacsonyabb lehet hő- és komfortérzetünk.

MRE Hírszolgálat, 2021. április 16.

About the author

Majoros Gabriella