2021. augusztus 02. – Hírek és programajánló

H Í R E K   R E G G E L

Örökös szentségimádási nap
A gyulafehérvári főegyházmegyében a mai nap folyamán a gelencei templomban tartanak örökös szentségimádási napot. Fejezzük ki hódolatunkat az Oltáriszentségben jelen levő Krisztus előtt.

Angyalos Boldogasszony-napi búcsúk
Ma van Porciunkula, azaz Angyalos Boldogasszony ünnepe, mely napon minden ferences – és plébánia templomban teljes búcsú nyerhető.
Kolozsváron a Havas Boldogasszony-templomban a szentmise délután 6 órakor kezdődik, szónok Bakó Pál ferences szerzetes lesz.
Déván a szentmise este 7 órakor kezdődik, szónok Kádár Sándor szászvárosi kissegítő lelkész lesz.
Porciunkula ünnepén a temesvári egyházmegye területén élő, valamint az időközben külföldre települt német nemzetiségű hívek és leszármazottaik zarándokolnak a máriaradnai bazilikához. A délelőtt 11 órakor kezdődő ünnepi szentmise főcelebránsa Pál József Csaba megyés püspök, szentbeszédet mond Dirschl Mates újaradi plébános.
Az arad-belvárosi római katolikus templomban a porciunkulai búcsút augusztus 1-jén, vasárnap este fél 7 órakor az esti dicsérettel megnyitották, ma éjfélig teljes búcsút lehet nyerni a szokásos feltételek mellett

Önkéntes találkozók
Elkezdődött a Mária Rádió önkéntes találkozó-sorozata.
Augusztus 4-én, szerdán, délután 2 órától a kézdivásárhelyi Boldog Özséb templomban, fél 5 órától pedig Sepsiszentgyörgyön a Krisztus Király templomban lesz önkéntes találkozó.
Augusztus 5-én, csütörtökön délelőtt 11 órától Marosvásárhelyen a Keresztelő Szent János templomba, délután 4 órától pedig Szentegyházán várjuk kedves önkénteseinket.
Augusztus 6-án, pénteken délelőtt 10 órakor Gyergyószentmiklóson a Szent Miklós templomban, délután 2 órától pedig a székelyudvarhelyi stúdióban lesz önkéntes találkozó.
Augusztus 7-én, szombaton délután 4 órától a csíksomlyói stúdióba várjuk önkénteseinket.

Kántorvizsga Csíksomlyón
A Gyulafehérvári Főegyházmegyei Liturgikus és Egyházzenei Bizottsága szervezésében ebben az évben is kántorvizsgát tartanak azok részére, akik a szükséges ismeretek elsajátítása után kántori oklevelet szeretnének szerezni.
A kántorvizsgára XII. osztályt végzett, abszolválási diplomával rendelkező személyeket fogadnak, akik plébánosi ajánlással rendelkeznek. Sikeres vizsga esetén kántordiplomát azok kaphatnak, akik érettségi diplomával rendelkeznek.
A kántorvizsga augusztus 31-én lesz a csíksomlyói ferences kolostorban délelőtt 10 órai kezdettel. A vizsga díja 100 lej.
Jelentkezni Farkas László plébánosnál a 0756-101576-os telefonszámon vagy a farkaslaszlo22@yahoo.com e-mail-címen lehet.

Időjárás: Ma az északnyugatira forduló szél sokfelé mérsékli a hőséget, hajnalban 12-19 fokra készülhetünk. A többórás napsütés mellett több tájegységünkön, nagyobb számban az ország északi felén alakulhatnak ki újabb záporok, zivatarok. Hevesebb viharok is előfordulhatnak felhőszakadás, jégeső és szélrohamok kíséretében. Többfelé felerősödik, viharossá fokozódik a déli-délnyugati szél. Délután 29-39 fok várható, délkeleten lesz a legmelegebb, itt 40-41 fok is várható.
A meteorológusok közlése szerint a fokozottan kellemetlen hőérzettel járó hőség a hét elejéig kitart a déli és délkeleti régiókban.

MRE Hírszolgálat, 2021. augusztus 02.

About the author

majoros gabriella