2021. augusztus 04. – Hírek és programajánló

H Í R E K   R E G G E L

Örökös szentségimádási nap
A gyulafehérvári főegyházmegyében a mai nap folyamán a sepsiszentgyörgyi Szent József-templomban tartanak örökös szentségimádási napot.
A szentségimádási nap délelőtt 10 órakor szentmisével kezdődik, ezt követően kihelyezik az Oltáriszentséget. Az egész napos szentségimádás délután 6 órakor szentmisével zárul.
Járuljunk az Oltáriszentségben jelen levő Krisztus elé, fejezzük ki örömünket, hálánkat és imádatunkat.

Önkéntes találkozók
Elkezdődött a Mária Rádió önkéntes találkozó-sorozata.
Ma délután 2 órától a kézdivásárhelyi Boldog Özséb templomban, fél 5 órától pedig Sepsiszentgyörgyön a Krisztus Király templomban lesz önkéntes találkozó
Holnap délelőtt 11 órától Marosvásárhelyen a Keresztelő Szent János templomba, délután 4 órától pedig Szentegyházán várjuk kedves önkénteseinket.
Augusztus 6-án, pénteken délelőtt 10 órakor Gyergyószentmiklóson a Szent Miklós templomban, délután 2 órától pedig a székelyudvarhelyi stúdióban lesz önkéntes találkozó.
Augusztus 7-én, szombaton délután 4 órától a csíksomlyói stúdióba várjuk önkénteseinket.

Elsőpéntek Székelyudvarhelyen
A megújult székelyudvarhelyi Jézus-kápolnánál májustól októberig minden hónap első péntekén szentmisét mutatnak be. Várják a székelyudvarhelyieket és környékbelieket augusztus 6-án, pénteken az este 6 órától kezdődő szentmisére.
A Jézus-kápolna program szerint látogatható, a vasárnapot kivéve, minden nap délelőtt 10 és délután 1 valamint délután 3 és 6 óra között.

Böjt és imanap a Mária Rádióval
A Mária Rádió Világcsaládja minden hónap első péntekére ima és böjt napot hirdet. Rendkívüli időket élünk és ez egy rendkívüli lehetőség, hogy felajánljuk imánkat és böjtünket Mária Szeplőtele Szíve szándékaira.
Augusztus 6-án, pénteken a Mária Rádióban elvégezzük a négy rózsafüzér koszorút, déli 12 órakor az Úrangyala ima és a Zsolozsma elimádkozása után szentségimádásra hívjuk hallgatóinkat, a nagyváradi stúdió kápolnájából.

Búcsúünnep Zsombolyán
Az utóbbi évekhez hasonlóan idén is nyáron, augusztus 7-én, szombaton tartják a zsombolyai Szent Vendel tiszteletére felszentelt templom búcsúünnepét, a szentmise délután 3 órakor kezdődik.

Elsőszombat Csíksomlyón
A csíksomlyói kegytemplomban augusztus 7-én tartják az elsőszombati ünnepélyes Mária köszöntőt. A program délután 5 órától az engesztelő imaórával kezdődik, majd 6 órától lesz a szentmise. Ezt követően a rózsafüzért imádkozzák, majd gyertyás körmenetben viszik a Szűzanya kegyszobrának másolatát a templom előtti téren.
Mindazok, akik nem tudnak elzarándokolni a kegyhelyre, a szentmisébe bekapcsolódhatnak a csiksomlyo.ro honlapon követhető élő közvetítés révén vagy rádiónk hullámhosszán. A közvetítés 5 órakor kezdődik.

Időjárás: Ma hajnalban az északkeleti, keleti tájakon többfelé fordulhatnak elő záporok, helyenként zivatarok. Napközben a gomolyos, erősen fátyolfelhős idő mellett szintén az ország keleti, délkeleti felén alakulhat ki elszórtan zápor, zivatar.
Délnyugati szél több helyen megélénkül. Hajnalban 11-20, délután 27-34 fokot mérhetünk.
Az ország déli és délkeleti felében fekvő 10 megyében és a fővárosban hőségriasztás van érvényben augusztus 3-án, 4-én és 5-én, a hőmérséklet-páratartalom mutató meghaladja a kritikus 80-as értéket. A hőmérsékleti maximumok 33 és 38 Celsius-fok körül alakulnak, az éjszakai levegő pedig a terület túlnyomó részében nem hűl le 20 Celsius-fok alá.

MRE Hírszolgálat, 2021. augusztus 04.

About the author

majoros gabriella