2021. augusztus 05. – Hírek és programajánló

H Í R E K   R E G G E L

Örökös szentségimádási nap
A gyulafehérvári főegyházmegyében a mai nap folyamán Sepsiszentgyörgyön, az őrkői  Mária Világ királynője-templomban tartanak örökös szentségimádási napot. Szánjunk időt a szentséglátogatásra, fejezzük ki ily módon is Krisztushoz való hűségünket és ragaszkodásunkat.

Havas Boldogasszony-napi búcsúk
A Gyulafehérvári Főegyházmegyében a kolozsvári ferences templom búcsúünnepén, ma a délután 6 órakor kezdődő szentmise szónoka Sebestyén Albert ferences szerzetes lesz.
A Szatmári Egyházmegyében Mezőfényen a búcsú ma este fél 8 órakor kezdődik. Ünnepi szónok Tempfli Máté diakónus. A szentmisét előtt 6 órától gyalogos rózsafüzér-zarándoklatra kerül sor.
A Temesvári Egyházmegyében augusztus 8-án, vasárnap a resicabányai Havas Boldogasszony-plébánia közössége ünnepli a templombúcsút. A délelőtt fél 11 órakor kezdődő liturgiát ezüstmiséje alkalmából Varga János arad-belvárosi kisegítő lelkész mutatja be.

Zenés előadás Sepsiszentgyörgyön
Ma este 7 órától a Szabadon Eladom csapata először mutatkozik be a nagyközönség előtt a sepsiszentgyörgyi KultúrPark színpadán.
A Szabadon Eladom zenekar álma egy olyan könyv létrehozása és kiadása, amelyet hétköznapi és sajátos életérzésekből született dalok kísérnek. Az előadás során ebből a sajátos műből kaphatnak ízelítőt a résztvevők.
A koncertre az ülőhelyek száma korlátozott, 200 darab jegy lesz elérhető, amelyeknek ára 10 és 20 lej. A jegyek elővételben kaphatóak a Városi Jegyirodában, a Szabadság tér 1. szám alatt, hétfőtől csütörtökig reggel 9 és délután 4 óra között, pénteken reggel 9 és délután 3 óra között, illetve az esemény előtt egy órával a helyszínen.

Urunk Színeváltozása napi búcsúk
A Gyulafehérvári Főegyházmegyében Csíksomlyón, a Salvator-kápolnánál a búcsús szentmise holnap délelőtt 11 órától lesz. A szentmise szónoka Obermájer Ervin Márton Áron püspök szentté avatási ügyének viceposztulátora lesz.
Gyimesbükkön, az áldomási kápolna búcsúünnepére holnap déli 12 órától kerül sor. Hidegségben, Haranglábon a búcsús szentmise augusztus 7-én, szombaton délelőtt 11 órától kezdődik. Ünnepi szónok Tamás József nyugalmazott püspök.
A Pricske-tetőn augusztus 7-én, szombaton déli 12 órától lesz a búcsús szentmise.
Nyikómalomfalván augusztus 8-án, vasárnap délután fél 1 órától lesz a búcsús szentmise.
A Szatmári Egyházmegyében a sándorhomoki kápolna búcsúja holnap délelőtt 11 órakor kezdődik. Az ünnepi szónok Istvánfi Szilárd szamosdarai plébános.
Szatmárudvariban az Urunk színeváltozása napi búcsút augusztus 8-án, vasárnap délelőtt 10 óra 15 perctől tartják. Az ünnepi szónok Czumbil Wilhelm helyi plébános lesz.

Orgonák éjszakája
Augusztus 7-én, szombaton éjszaka rendezik meg Magyarországon az Orgonák éjszakája programsorozatot. Ehhez a kezdeményezéshez csatlakozik a nagyváradi Szent Anna templom is, ahol este 9 órától Szeghalmi Emese Szűz Máriához írt zenei művek ad elő.

Időjárás: Ma egy hidegfront miatt több tájegységünkön kell számítani záporok, zivatarok kialakulására. A zivatarokat helyenként felhőszakadás, viharos széllökések és jégeső is kísérheti. Élénk, erős lehet a légmozgás zivataroktól függetlenül is.
Napközben északnyugaton, nyugaton 21-34 fok között alakulnak  a maximumok. Délen, délkeleten melegebb lesz az idő, itt 33-39 Celsius-fok  várható, itt a hőmérséklet-páratartalom mutató meghaladja a kritikus 80-as értéket.

MRE Hírszolgálat, 2021. augusztus 05.

 

About the author

majoros gabriella