2021. augusztus 06. – Hírek és programajánló

H Í R E K   R E G G E L

Örökös szentségimádási nap
A gyulafehérvári főegyházmegyében a mai nap folyamán a fogarasi Szentháromság-templomban tartanak örökös szentségimádási napot. Fejezzük ki hódolatunkat az Oltáriszentségben jelen levő Krisztus előtt.

Urunk Színeváltozása napi búcsúk
A Gyulafehérvári Főegyházmegyében Csíksomlyón, a Salvator-kápolnánál a búcsús szentmise ma délelőtt 11 órától lesz. A szentmise szónoka Obermájer Ervin Márton Áron püspök szentté avatási ügyének viceposztulátora lesz.
Gyimesbükkön, az áldomási kápolna búcsúünnepére ma déli 12 órától kerül sor. Hidegségben, Haranglábon a búcsús szentmise holnap délelőtt 11 órától kezdődik. Ünnepi szónok Tamás József nyugalmazott püspök.
A Pricske-tetőn holnap déli 12 órától lesz a búcsús szentmise.
Nyikómalomfalván augusztus 8-án, vasárnap délután fél 1 órától lesz a búcsús szentmise.
A Szatmári Egyházmegyében a sándorhomoki kápolna búcsúja ma délelőtt 11 órakor kezdődik. Az ünnepi szónok Istvánfi Szilárd szamosdarai plébános.
Szatmárudvariban az Urunk színeváltozása napi búcsút augusztus 8-án, vasárnap délelőtt 10 óra 15 perctől tartják. Az ünnepi szónok Czumbil Wilhelm helyi plébános lesz.

KlausenMusik
Az Egyházzene – Kolozsvár egyesület szervezésében idén is nyári hangverseny-sorozatra kerül sor július-augusztus hónap folyamán péntekenként este 7 órától, a kolozsvári Szentháromság (Piarista) templomban.
A KlausenMusik változatos programmal: szóló, kamarazene, orgonamuzsika, kórus és zenekari együttesre írt művekkel várja az érdeklődőket.
Ma kerül sor a hatodik előadásra, ahol a Neumarkt Brass Quintet előadása lesz hallható.

Szent Lőrinc-napi búcsúk
A Gyulafehérvári Főegyházmegyében Csibában holnap délelőtt 11 órától lesz a búcsús szentmise.
A Nagyváradi Egyházmegyében Biharpüspökiben a templombúcsú augusztus 8-án, vasárnap lesz déli 12 órától, főcelebránsa Giosanu Leonard nagyvárad-olaszi segédlelkész, a szónoki szolgálatot pedig Oros Roland diakónus látja el.
Érsemjénben szintén augusztus 8-án, vasárnap déli 12 órától lesz a búcsús szentmise, főcelebránsa és szónoka Vakon Zsolt püspöki titkár lesz.

Elsőszombat Csíksomlyón
A csíksomlyói kegytemplomban holnap tartják az elsőszombati ünnepélyes Mária köszöntőt. A program délután 5 órától az engesztelő imaórával kezdődik, majd 6 órától lesz a szentmise. Ezt követően a rózsafüzért imádkozzák, majd gyertyás körmenetben viszik a Szűzanya kegyszobrának másolatát a templom előtti téren.
Székelyudvarhelyről autóbusz indul holnap délután fél 3 órától a Márton Áron térről azaz a patkóból Csíkomlyóra a Mária köszöntőre jelentkezni lehet a 0740617687-es telefon számon Máyai Erzsébetnél!

Szent Domonkos búcsú
A Gyulafehérvári Főegyházmegyében Szent Domonkos áldozópap emléknapján, augusztus 8-án, vasárnap délután fél 1 órától tartják a csíkszentdomokosi templom búcsúját.

Búcsúünnep Resicabányán
Augusztus 8-án, vasárnap a resicabányai Havas Boldogasszony plébánia közössége a templombúcsút ünnepli. A délelőtt fél 11 órakor kezdődő szentmisét Varga János arad-belvárosi kisegítő lelkész mutatja be, aki ezen a napon ünnepli pappá szentelésének 25. évfordulóját.

Időjárás: Egy hidegfront hatására sokfelé várható eső, zápor, zivatar. A zivatarokat helyenként felhőszakadás, jégeső és viharos széllökések kísérhetik. Zivataroktól függetlenül is élénk, erős lesz a légmozgás.
A csúcshőmérséklet 21 és 33 fok között alakul, északnyugaton, nyugaton lesz hűvösebb, keleten, délkeleten melegebb az idő.
Holnap napos száraz időre van kilátás, csak időnként jelenhetnek meg felhők az égen. A friss hajnalt 25-34 fokos maximumok követik.

MRE Hírszolgálat, 2021. augusztus 06.

About the author

majoros gabriella