2021. december 03. – Hírek és programajánló

H Í R E K   R E G G E L

Örökös szentségimádási nap
A gyulafehérvári főegyházmegyében a mai nap folyamán a radnalajosfalvi templomban tartanak örökös szentségimádási napot. Holnap a désaknai templomban lesz örökös szentségimádás.
December 5-én, advent második vasárnapján gyulafehérvári főegyházmegyében Kolozsváron, az írisztelepi templomban tartanak örökös szentségimádási napot.
A Nagyváradi Egyházmegyében december első vasárnapján Tasnádon és Érsemjénen lesz szentségimádási nap.
Soha ne szűnjünk meg hálát adni a megváltás ajándékáért, dicsőítve és imádva Krisztust a legméltóságosabb Oltáriszentségben.

Önkéntes találkozók
Elindult az idei év utolsó önkéntes találkozó körútja. Ma délelőtt 10 órától Gyergyószentmiklósón a Szent Miklós plébánia hittantermében, fél 2-től Székelyudvarhelyen a Szent Pió lelkigyakorlatos házban, szombaton délután 4 órától Csiksomlyón a ferences rendház nyomdaépületében, december 8-án szerdán délután 2 órától Kézdivásárhelyen a Boldog Özséb plébánia hittantermében majd délután fél 5-től Sepsiszentgyörgyön a Krisztus király templom alaksorában lesz önkéntes találkozó. Szeretettel várunk mindenkit.

Elsőpénteki keresztút
Ma délután 5 órától keresztúti ájtatosságot tartanak a szejkefürdői Ugron-kápolna felé vezető Székely Kálvárián. Várják a székelyudvarhelyieket és környékbelieket, akik családjainkért felajánlanak egy keresztútjárásnyi időt és imát. Időjárástól függetlenül minden alkalommal megtartják a szabadtéri ájtatosságot – ajánlatos ennek megfelelő lábbelit és öltözéket viselni.

Adventi koncert Déván
Induljunk el Betlehembe címmel holnap este fél héttől a csíkszeredai Psallite ifjúsági együttes adventi koncertet tart a dévai Páduai Szent Antal ferences plébániatemplomban.

Gyújts fényt a sötétben
Advent szombatjain közös imára és ünneplésre hívnak mindenkit a nagybányai Szentháromság templomba. A szentmise után a templom előtti Vár-téren, este 7 órakor meggyújtják az adventi koszorú gyertyáit, így együtt készülve Urunk születésének ünnepére. Az imádság végén meleg teát kínálnak a résztvevőknek.

Adventi imaórák
A szatmári egyházmegye ifjúsági irodája az idén újra megszervezi az Adventi imaórákat Szatmárnémetiben. Advent vasárnapjain este 7 órai kezdettel más-más templomban gyűlnek össze a fiatalok és elmélkednek egy-egy témában ezzel is készülve Jézus születésének ünnepére. A második alkalom december 5-én a Szent Család templomban lesz, Meghallgatom témával. December 12-én a Szentlélek templomban várják a részvevőket, melynek témája Megfontolom, végül december 19-én a Székesegyházban zárulnak az imaórák Megteszem témában.
Kaplonyban is megszervezik az imaórákat minden vasárnap délután 3 órai kezdettel. Advent második vasárnapján a szívgárdista gyerekek és a fiatalok vezetésével, harmadik vasárnap a rózsafüzér csoportok és negyedik vasárnap az egyháztanács tagjai vezetik az imaórákat. Szeretettel várnak mindenkit az imádságos alkalmakra.

Időjárás: A mai nap folyamán előbb a nyugati országrészben, majd másutt is megerősödik a szél, óránként 45-55 kilométeres sebességgel fújhat. A meteorológusok előrejelzése szerint holnap délelőtt 10 óráig a hegyekben, 1700 méteres magasság fölött felerősödik a szél, 60-70, helyenként 90-100 km/órás széllökésekre lehet számítani.
Ugyanakkor egyre többfelé várható csapadék, a hegyekben hó formájában. Az ország nyugati, központi és északi részén, majd szombatra virradóra délen és keleten eső, havas eső, elszórtan havazás is előfordulhat. A csapadék mennyisége helyenként meghaladhatja a 10-15 litert négyzetméterenként. Hajnalban -9, 0, napközben 2-7 fok várható.
Holnap hajnalban erős fagyok jöhetnek. Öltözzünk melegen, rétegesen, könnyedén megfázhatunk.

MRE Hírszolgálat, 2021. december 03.

About the author

Majoros Gabriella