2021. december 13. – Hírek és programajánló

H Í R E K   R E G G E L

Örökös szentségimádási nap
A Gyulafehérvári Főegyházmegyében a mai nap folyamán a szászfenesi templomban tartanak örökös szentségimádási napot.
Fejezzük ki hódolatunkat az Oltáriszentségben jelen levő Krisztus előtt.

Műhelymunka-sorozat Marosvásárhelyen
A fogyatékkal élők világnapja alkalmából december 2-13. között műhelymunka-sorozatot indult a Korai nevelő- és fogyatékkal élőket támogató központban Marosvásárhelyen, a Mărăști utca 36. szám .
Az utolsó előadás ma délután 5 órától kezdődik, amelyet Fülöp Orsolya gyógypedagógus tart Egyszerű(en) autizmus!? – Milyen korai jelek utalhatnak rá? témában.
A részvétel előzetes regisztrációhoz kötött. Jelentkezni a Gyulafehérvári Caritas oldalán található űrlap kitöltésével lehet.

Megmentett karácsony
A Nagyvárad-olaszi plébánia ifjúsági csoportja olyan rászoruló gyermekeknek készít ajándékcsomagokat, akiknek sajnos nincs lehetőségük egy-egy csokinál több ajándékot bontogatni a karácsonyfa alatt. Próbálnak kisseb-nagyobb gyerekeknek egyaránt mosolyt csalni az arcára, ezért bármilyen adományt szívesen fogadnak, legyen az ruha, játék, édesség.
Érdeklődni Babota Adriennél a 0758-485.930-as telefonszánon lehet, az ajándékokat december 15-ig reggel 7 és délután 5 óra között a templom sekrestyéjében adhatják le.

Adventi koncertek
A Legbelsőkör egy olyan zenei formáció, amelynek tagjai szoros baráti kapcsolatban vannak egymással.
Az együttes harmadik éve, tartja a hagyományát annak az adventi körútnak, melynek során elviszik a várakozás ünnepének hangulatát egy örömteli zenélés által.
Az együttes december 17-én, pénteken este 7 órától a nagybányai evangélikus templomban ad koncertet, december 18-án, szombaton Kolozsváron lépnek fel a Várom az Urat zenei fesztivál keretében. A turné utolsó állomása Torockón lesz a Szent Ferenc Alapítvány házában.

Gyűjtés Temesváron
A plébániai nőszövetség szervezésében a temesvár-józsefvárosi plébániatemplomban az adventi szentmisék keretében gyűjtést szerveznek a karácsonyi szeretetcsomagok megvásárlásához. Idén is 100 szeretetcsomag készül a betegeknek és az időseknek.

Karácsonyi Bazár Sepsiszentgyörgyön
Folytatódik a hagyomány és Sepsiszentgyörgy főtere ismét téli ünneplőbe öltözik a Karácsonyi Bazár idejére, december 17-23. között. A gyerekek számára idén is nagy izgalom lesz számukra a város központjában található Betlehem. Emellett a Kónya Ádám Művelődési Ház kézműves foglalkozást hirdet Angyalműhely címmel, melyre minden kis angyalsegédet szeretettel várnak szombaton, december 18-án 10:00-14:00 óra között a művelődési ház székhelyén (Kossuth Lajos u. 13.). A foglalkozáson részt vehetnek a szülők, kísérők is. A részvétel díjtalan és nem szükséges előzetes bejelentkezés.
Az ünnepre való hangolódás részeként karácsonyi dallamokkal telik meg a Krisztus Király Katolikus Templom december 19-én, 19:30 órától. Kubinyi Júlia és zenekara „Új örömöt mondok nektek” című adventi koncertjével örvendezteti majd az érdeklődőket. Jegyek elővételben a Városi Kulturális Szervezőirodában kaphatók hétfőtől csütörtökig 8:00-16:00, pénteken 8:00-15:00 óra között, valamint az előadás előtt fél órával a helyszínen. A teljes áru belépő 20 lej, a kedvezményes jegy ára pedig 10 lej.

Időjárás: Egy mediterrán ciklon határozza meg időjárásunkat, ami országszerte csapadékot hoz: kezdetben eső, havas eső, majd egyre inkább hó eshet. Az északi-északnyugati szelet erős, többfelé viharos lökések kísérhetik. A hegyekben hófúvás is kialakulhat. Hajnalban -7, 0, kora délután -1, +6 fokot mérhetünk.

MRE Hírszolgálat, 2021. december 13.

About the author

Majoros Gabriella