2021. december 15. – Hírek és programajánló

H Í R E K   R E G G E L

Örökös szentségimádási nap
A gyulafehérvári főegyházmegyében a mai nap folyamán a katonai templomban tartanak örökös szentségimádási napot.
Járuljunk az Oltáriszentségben jelen levő Krisztus elé, fejezzük ki örömünket, hálánkat és imádatunkat.

Adventi ifjúsági lelkinapok
A gyergyószentmiklósi Szent Miklós plébánia december 18-án, szombaton reggel 9 és délután 4 óra között „Az Úr maga ad nektek jelet” (Iz 7,14) mottóval adventi elcsendesedésre, lelkinapra hívja és várja a fiatalokat, hogy közösen hangolják lelküket a megtestesülés ünnepére!
„Értékes vagy” mottóval Gyergyócsomafalván is lelkinapot tartanak a fiatalok számára. December 18-én, szombaton délelőtt 10 órától várják a fiatalokat a plébánia hittantermébe, hogy találkozhassanak önmagukkal és Istennel.
Ugyancsak december 18-án délelőtt 10 órától a csíkszeredai Szent Ágoston plébánia szervezésében szintén lelkinapra hívják a Csík körzeti fiatalokat.

Karácsonyi koncertek
December 18-án szombaton, este 6 órától a resicabányai Havasboldogasszony-plébánián karácsonyi hangversenyre kerül sor. Fellép a helyi Diaconovici-Tietz Nemzeti Főiskola német tagozatának diákja, Ian Adrian Dinuț Diana Szuiogan csellótanár támogatásával és a gyermekcsoport, amelynek tagjai az elsőáldozásra készülnek a Hasvasboldogasszony-plébánián.
Szintén december 18-án, szombaton este 6 órától a gyulafehérvári Szent Mihály székesegyházban a kolozsvári Visszhang kórus karácsonyi koncertjére kerül sor.
December 19-én, vasárnap délután 4 órától a farkaslaki templomban is karácsonyváró hangversenyre kerül sor. Közreműködnek a Zeng a magasság egyházi kórus valamint a Farkaslaki Ifjúsági Fúvószenekar.

Karácsonyi vásár
Miénk az ünnep! címmel ötnapos karácsonyi vásárt és rendezvényeket szerveznek Gyergyószentmiklós főterén. Családias hangulatú programokat kínálnak, kora délutánonként énekes, zenés műsorral várják a városlakókat, a gyerekeknek pedig lesz Mikulásvonat és körhinta.
A programsorozat december 19-én, vasárnap, az utolsó adventi gyertya meggyújtásával veszi majd kezdetét, amelyen igerészt olvas György Balázs római katolikus kisegítő lelkész, igét hirdet Dávid György főesperes, imát mond Fülöp Zsombor segédlelkész, közreműködnek a Szent István templomi közösség gyerekei és a Gyergyószentmiklósi Művelődési Központ.
A kulturális programok minden nap este fél 6 órától kezdődnek. December 20-án hétfőn a Glory Dicsőítő Zenekar, kedden a Szent Miklós Plébánia Pacsirták csoportja, szerdán a Salamons Jam Orchestra, csütörtökön pedig a református gyülekezet segít az ünnepre való hangolódásban.

Időjárás: Reggelre többfelé képződhet köd, illetve alacsony szintű rétegfelhőzet, és napközben is borongós, szürke, helyenként tartósan ködös időre van kilátás. Legfeljebb északnyugaton és délen süthet ki a nap. A ködös tájakon szitálás, ónos szitálás, néhol gyenge eső, valamint zúzmara lerakódás is előfordulhat. Helyenként megélénkül az északi-északnyugati szél. Délután -1, +7 fok várható, délen lesz melegebb.
Öltözzünk melegen, rétegesen, könnyedén megfázhatunk.

MRE Hírszolgálat, 2021. december 15.

About the author

Majoros Gabriella