2021. december 22. – Hírek és programajánló

H Í R E K   R E G G E L

Örökös szentségimádási nap
A gyulafehérvári főegyházmegyében a mai nap folyamán a kisbácsi templomban tartanak örökös szentségimádási napot.
Járuljunk az Oltáriszentségben jelen levő Krisztus elé, fejezzük ki örömünket, hálánkat és imádatunkat.

Szinodális út
A Ferenc pápa által meghirdetett szinódus, egyházmegyékre lebontva a világi híveket is be akarja kapcsolni az eseménybe, közelebb hozva ezáltal az egyház megújulásához.
Az Erdélyi Mária Rádió is csatlakozik az eseményhez, minden szerdán este a Meghallgatlak című műsorban ennek kapcsán hallhatnak beszélgetéseket.
Ma este Szűcs Tímea kolléganőnk Schönberger Jenő szatmári megyéspüspökkel beszélget.

Gyűjtés Szent Család vasárnapján
Ferenc pápa kezdeményezésére az Amoris Laetitia családév 2022. június 26-ig, a Rómában megrendezésre kerülő Családok X. Világtalálkozójáig tart. Ez az időszak alkalmat nyújt számunkra is, hogy mélyebben elmélkedjünk az enciklika tartalmán és törekedjünk a benne foglaltak megvalósítására.
A Gyulafehérvári Családpasztorációs Központ a jövő évben elsősorban a plébánosokat és plébániai közösségeket szeretnénk jobban elérni és segíteni, hogy a házaspárok és családok, a családközösségek támaszt, megbecsülést, ösztönzést kapjanak hivatásuk teljesítésére és tevékeny részvételre az Egyház küldetésében. Az Animátor Házaspárok képzése 2022 tavaszán kezdődik házaspárok, lelkipásztorok és más segítők részére a Főegyházmegyében. Ez egyben szervesen kapcsolódik a szinodális folyamathoz, azt célozva meg, hogy ebben minél több házaspár, család és családcsoport tevékenyen adja hozzá saját részét.
E célok megvalósításának támogatására tartanak gyűjtést a Főegyházmegyei Családpasztoráció javára december 26-án, Szent Család vasárnapján.
A begyűlt adományokat a Családpasztorációs Iroda számlájára lehet elküldeni. A számlaszám és további adatok a csalad.ro oldalon találhatóak.

Gyászkarácsony
December 27-én, hétfőn délután a gyergyószentmiklósi Lelki Otthon – Imádság Házában Hajlák Attila imecsfalvi plébános lelki délutánt tart gyászolók részére. Karácsonykor talán még fájóbb az egyedüllét, a veszteség, ezért szeretettel várják a találkozóra mindazokat, akik nemrég veszítették el szeretteiket vagy évek múltával sem tudták feldolgozni a veszteséget. A résztvevők hozzanak a találkozóra egy-egy fényképet elhunyt szerettükről. A találkozó agapéval zárul, ezért, aki tud hozhat süteményt, innivalót.
Jelentkezni lehet a 0742-698166-os telefonszámon.

Időjárás: Ma napos marad az idő, az északnyugati szél veszít erejéből. A felhőátvonulásokból északnyugaton és a középső tájakon fordulhat elő kisebb havazás, hózápor. Hajnalban nagy területen erős fagy várható, -16, -4 fok között alakulnak a minimumok. Délután -6, +3 fok ígérkezik.
A fagyos, csípős reggel hatására felerősödhetnek az ízületi panaszok. Emellett görcsös fejfájás, vérnyomás-ingadozás, keringési problémák is felléphetnek. Erősítsük immunrendszerünket, fogyasszunk minél több zöldséget, gyümölcsöt!

MRE Hírszolgálat, 2021. december 22.

About the author

Majoros Gabriella