2021. február 05. – Hírek és programajánló

H Í R E K   R E G G E L

Örökös szentségimádási nap A gyulafehérvári főegyházmegyében a mai nap folyamán a felvinci templomban tartanak örökös szentségimádási napot. Imádkozzunk bizalommal az Oltáriszentségben jelen levő Krisztushoz, tegyük az ő kezébe életünk minden napját.

Ima és böjt nap A Mária Rádió Világcsaládja minden hónap első péntekére ima és böjt napot hirdet. Rendkívüli időket élünk és ez egy rendkívüli lehetőség, hogy felajánljuk imánkat és böjtünket Mária Szeplőtele Szíve szándékaira. A Mária Rádióban e napon, elvégezzük a négy rózsafüzér koszorút, délelőtt 9 óra 20 perckor az örvendetes, délután 1 óra 20 perckor a fájdalmas, délután 5 óra 20 perctől a világosság és este 7 órakor a dicsőséges rózsafüzért. Déli 12 órakor az Úrangyala és a Zsolozsma elimádkozása után szentségimádásra hívjuk hallgatóinkat, a nagyváradi stúdió kápolnájából. Ha tehetik kapcsolódjanak be, és ajánljuk fel közös imádságainkat, böjtölésünket, apró áldozatvállalásainkat, jó cselekedeteinket a Szent Szűz szándékaira, kérve az ő közbenjárását és oltalmát a nehézségek idején.

Alkotói pályázatok az Eucharisztia-tisztelet jegyében A hittan.ro honlap szerkesztősége pályázatot hirdet a gyulafehérvári, szatmári, nagyváradi és temesvári egyházmegyék I–IV. és V–XII. osztályos diákjai részére. A pályázatok célja, hogy a diákok az Oltáriszentséghez közelebb kerülve készüljenek a budapesti 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra. Az elemi osztályosok pályázatának tárgya egy vagy legtöbb három, Az Oltáriszentség és a családom témában készült képzőművészeti alkotás. Az Oltáriszentség tiszteletét középpontba állító munka lehet rajz, grafika, kollázs vagy bármilyen technikával készült festmény, amit a gyerekek a szüleikkel közösen készítenek elő, majd egyedül valósítanak meg, és digitális másolatát eljuttatják a szerkesztőséghez. A gimnazisták és középiskolások Őáltala, Ővele és Őbenne témában, egy, a megadott szempontok szem előtt tartásával szerkesztett digitális kis könyvvel (e-bookkal) pályázhatnak. Az eucharisztikus imákkal, énekekkel, eucharisztikus lelkiségű emberekkel és a korábbi eucharisztikus kongresszusokról szóló beszámolókkal kapcsolatosan személyes gondolatokat tartalmazó pályamunkákat a Book Creator programmal kell elkészíteni és azok linkjét a kateketikai.forum@gmail.com emailcímre kell eljuttatni. A pályamunkákat három kategóriában (I–IV., V–VII. és VIII–XII. osztályosok) értékelik, a pályázók életkorának megfelelő ismeretszint és a művészi képességek szem előtt tartásával. Pályázni február 1. és március 21. között lehet. Az értékelés eredményét április elsején, nagycsütörtökön hozzák nyilvánosságra. A pályázati kiírások megtalálhatók a hittan.ro honlapon.

Időjárás: Ma a helyenként párás, ködös reggel után északkeleten és a középső tájakon lesz hűvösebb, borongósabb az idő. Itt 4-8 fok közötti maximumokat mérhetünk, elszórtan eső, zápor is várható. Nyugaton és délen 10-15 fok várható és a nap is előbújhat. Szombaton az ország északkeleti felére jelentős lehűlés érkezik elszórtan esővel, ónos esővel, néhol az északi-északkeleti határnál hó, havas eső is előfordulhat. Délnyugaton ezzel szemben marad a tavaszias, naposabb idő. Jelentős hőmérsékletbeli különbség alakulhat ki, 2 és 18 fok közötti csúcsértékekkel.

MRE Hírszolgálat, 2021. február 05.

About the author

Majoros Gabriella