2021. február 10. – Hírek és programajánló

H Í R E K   R E G G E L

Örökös szentségimádási nap
A gyulafehérvári főegyházmegyében a mai nap folyamán a sinfalvi templomban tartanak örökös szentségimádási napot. Fejezzük ki hódolatunkat az Oltáriszentségben jelen levő Krisztus előtt.

Házasság hete programsorozat
Csíkszentkirályon ma este fél 6 órától közös filmnézésre várják a házaspárokat a plébániatemploban.
Gyergyószentmiklóson este 6 órától a Szent Miklós plébánia Márton Áron termében szintén filmet nézhetnek a házaspárok.
Sepsiszentgyörgyön ma interaktív vetélkedő lesz este pedig Mácsafej-koncertre kerül sor.
Háromnegyed 7 órától egy hol megnevettető, hol a szemekbe könnyeket csaló, hol igazán elgondolkodtató, őszinte és tanulságos beszélgetésre kerül sor az online térben a házasság kihívásairól és szépségeiről.
Idén a Házasság hete arcai Pálúr János orgonaművész és felesége, Pálúr Kornélia, Holló András, a „kerekesszékes tánctanár” és felesége, Makovecz Virág, illetve Révész Szilvia motivációs előadó, a Baptista Szeretetszolgálat korábbi kommunikációs igazgatója és férje, Révész Lajos izgalmas beszélgetését követhetjük a Házasság hete facebook oldalán.
Székelyudvarhelyen a házaspárok a bethlenfalvi katolikus közösségi házban gyűlnek össze az előadás meghallgatására.

Betegek világnapja
Egyházunk minden év február 11-én, az első lourdes-i Szűzanya jelenés napján a betegekre irányítja a világ figyelmét. II. Szent János Pál pápa 1992-ben rendelte el, hogy február 11. a Betegek világnapja legyen. Célja, hogy „Isten egész népe kellő figyelmet szenteljen a betegeknek, segítse elő a szenvedés megértését”.
Kolozsváron, a Piarista-templomban holnap minden szentmisén kiszolgáltatják a betegek kenetét. Aki részesülni szeretne e szentségben, fontos, hogy előzetesen jelezze szándékát sekrestyében vagy a plébánia irodáján.
A petrozsényi egyházközségben holnap a délután 5 órától kezdődő szentmise keretében imádkoznak a betegekért.
A dévai egyházközségben holnap délután 5 órától lesz szentségimádás, 6 órától pedig az ünnepi szentmise keretében kiszolgáltatják a betegek szentségét, a beteg illetve 65. életévét betöltött hívek számára.

Búcsú a Lourdes-i Boldogságos Szűz Mária ünnepén
Alsóborszéken a Lourdes-i Boldogságos Szűz Mária tiszteletére szentelt kápolnában holnap este 6 órakor kezdődik az ünnepi búcsús szentmise.

Szent Rita imakoszorú
A kolozsvári piarista templomban február 11. és május 20. között, csütörtökönként, délután 5 órakor a szenvedő Krisztussal egyesülő Casciai Szent Rita, a látszólag lehetetlen ügyek pártfogójának, a nők, az édesanyák, a gyermekek és a családok védőszentjének közbenjárásáért imádkoznak.
Május 22-én Szent Rita ünnepén rózsák és virágok szentelésével zárul az imakoszorú.

Időjárás: Ma is csapadékos időre van kilátás, a legtöbb helyen eső várható, de az esti órákban havas
eső, ónos eső is hullhat. Helyenként élénk lesz a légmozgás. Napközben 4 és 17 fok között alakul a csúcshőmérséklet, az ország déli felén lesz enyhébb az idő.

MRE Hírszolgálat, 2021. február 10.

About the author

majoros gabriella