2021. február 19. – Hírek és programajánló

H Í R E K   D É L B E N 

Hétvége jegyeseknek
Imecsfalván március 20-án és 21-én szerveznek jegyeshétvégét. A program minden reggel 9 órakor kezdődik és este 6 órakor fejeződik be. Azokat a fiatal párokat várják, akik ebben az évben szeretnének házasságot kötni, vagy nemrég kötöttek házasságot. Érdeklődni, jelentkezni a 0742-698.166-os telefonszámon lehet.

Lelkigyakorlat Csíkszentdomokoson
Lelkigyakorlatos műhelymunkára hívják a segítőnővérek a csíkszentdomokosi Szent Margit Házba mindazokat a 25 és 50 év közötti személyeket, akik a közeljövőben az életük valamilyen területén döntést szeretnének hozni, mindezt a sze.ntignáci lelkiség segítségével mérlegelni, és a folyamatot imában hordozni.
A műhelymunka elemei: lelki kiséret, önismeret, a döntés lehetséges módjainak és szakaszainak megismerése, személyes és kiscsoportos imagyakorlatok.
Online lelkigyakorlat időpontjai, február 24-e és március 10-e este 6 és 9 óra között. Lelkigyakorlat személyes jelenléttel, ha a járványhelyzet megengedi március 27-én reggel 9 és délután 5 óra között.
Jelentkezni február 20-ig lehet Darvas Piroska segítő nővérnél a  0743-753.494-es telefonszámon vagy a darvas.piroska@yahoo.com e-mail-címen.

Nagyböjti Hálós lelkinap
A Háló közösség nagyböjti lelkinapot szervez, február 27-én, szombaton. A körülmények kényszerítő hatása miatt online térben.
A találkozó mottója: „Meg van írva: Nem csak kenyérrel él az ember, hanem minden igével, amely Isten szájából származik.”
A program reggel fél 9 órakor kezdődik és este 6 óráig tart, a lelkigyakorlat vezetője Tóth Attila atya. A progamban lesz Kárpát-medencei kiscsoportos beszélgetés, Orosz István görögkatolikus parókus lelkesítő üzenete, Pál Feri atya előadása és szentmise.
Jelentkezési határidő február 22.

Imahadjárat a családokért
Ferenc pápa március 19-én nyitja meg a Szent Család évet. A Sepsiszentgyörgyi Medjugorjei imacsoport március 4-30 között imahadjáratot hírdet családokért, hogy egy szívvel imádkozva kérjük családjainkra a Szent Család védelmét. A közbenjáró imahadjárat azt a célt szeretné szolgálni, hogy kilépve a magunk önzéséből tekintetünket egy másik család felé fordítsuk, Istentől áldást kérve számukra és mindazt, amire szükségük van.
Aki jelentkezni szeretne, az a családi nevét és a telefon számát elküldheti a 0743-839190-ás telefonszámra február 28-ig.
Március 2-án az összesített nevekből, minden résztvevőnek kihúzznak egy család nevét, akiért közben fog járni és ezt üzenetben elküldik a telefonszámára.
Fel lehet ajánlani rózsafüzért, szentmisét, szentségimádást, jócselekedetet, lemondásokat, virrasztást, böjtöt, vagy bármi mást amit a résztvevők szeretnének.
virrasztást, böjtöt, vagy bármi mást amit a résztvevők szeretnének.

Időjárás: Ma felhős, helyenként párás, ködös időre számíthatunk. Számottevő csapadék nem várható, legfeljebb az esti órákban északon, északnyugaton fordulhat elő gyenge eső, havas eső.
Itt 4 és 11, máshol 1 és 8 fok között alakulnak a maximumok, a legmelegebb délnyugaton lesz. A középső tájakon helyenként élénk lehet az északnyugati szél.

H Í R E K   R E G G E L 

Örökös szentségimádási nap
A gyulafehérvári főegyházmegyében a mai nap folyamán a magyarzsákodi templomban tartanak örökös szentségimádási napot. Fejezzük ki hódolatunkat az Oltáriszentségben jelen levő Krisztus előtt.

Bibliás találkozó Szatmárnémetiben
A Szatmári Római Katolikus Püspökség világiak irodája szervezésében, a Szentlélek templom Merk Mihály termében holnap délelőtt 10 órától bibliás találkozót tartanak.
A program délután 2 óráig tart majd, és tartalmaz mindenek előtt egy előadást, melyben Vojtku László plébános a Teremtés könyvét, annak üzeneteit mutatja be. A rendezvényen ugyanakkor mindenki felteheti kérdéseit a témával kapcsolatban, valamint az észrevételeket is megbeszélik.
Szeretettel várnak mindenkit, akit érdekel a közösségben végzett bibliaolvasás valamint a Biblia személyes üzeneteinek a megtapasztalása.

Ifjúsági imaóra és keresztút
A Szatmári Ifjúsági Iroda az idei évben is megszervezi a nagybőjti imaórát február 21-én vasárnap este 7 órai kezdettel a szatmári Székesegyházban gondviselés témában. Március 26-án pénteken este pedig közös keresztútra várják a családokat a Kálvária templom udvarára.

Hangverseny Sepsiszentgyörgyön
Az idei hangversenyévad első koncertjére február 26-án, este 7 órától kerül sor a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színházban, ahol a Brassói Euterpe Szimfonikus Zenekar műsorát hallgathatják majd.
A zenekar műsorában ezúttal egy különleges összeállításra számíthatunk. Első körben Friedrich Gulda osztrák zeneszerző versenyművét adja elő a zenekar.
Az előadás második részében a fúvósok kerülnek előtérbe. A zenekar Wolfgang Amadeus Mozart fúvószenekarra írt szerenádjával a klasszikus korszakba kalauzolja a közönséget.
Az előadásra érvényesek a 2020/2021-es Hangversenyévadra váltott bérletek, valamint jegyeket is lehet váltani a Városi Jegyirodában. A jegyek ára felnőttek számára 30 lej, diákok és nyugdíjasok számára pedig 15 lej. A Városi Jegyiroda hétfőtől csütörtökig 9 és délután 4 óra között, pénteken 9 és délután 1 óra között tart nyitva, valamint az előadás előtt egy órával.

Hivatástisztázó lelkinap
A Szociális Testvérek Társasága szeretettel hív minden olyan 18 és 35 év közötti lányt egy hivatástisztázó lelkinapra, aki keresi hogyan adhatja a legjobbat magából, mélyebb kapcsolatra vágyik Istennel, és foglalkoztatja, hogy a családos vagy a szerzetesi hivatás felé induljon.
A jelentkezők számíthatnak beszélgetésre, tanításra, kiscsoportra, csendes imára és megosztásra. Mindezt a zoom-adta keretek között, vidáman, de komolyan is, beszélgetve és elcsendesedve, külön illetve együtt is.
A lelkinap időpontja március 7, vasárnap délelőtt fél 11 és délután fél 4 óra között.
Jelentkezni lehet a ritatestver.sss@gmail.com címen.

Időjárás: Ma felhős, helyenként párás, ködös időre számíthatunk. Számottevő csapadék nem várható, legfeljebb az esti órákban északon, északnyugaton fordulhat elő gyenge eső, havas eső.
Itt 4 és 11, máshol 1 és 8 fok között alakulnak a maximumok, a legmelegebb délnyugaton lesz. A középső tájakon helyenként élénk lehet az északnyugati szél.

MRE Hírszolgálat, 2021. február 19.

About the author

majoros gabriella