2021. augusztus 03. – Hírek és programajánló

H Í R E K   R E G G E L

Örökös szentségimádási nap
A gyulafehérvári főegyházmegyében a mai nap folyamán a sepsiszentgyörgyi Szent Gellért-templomban tartanak örökös szentségimádási napot. Fejezzük ki hódolatunkat az Oltáriszentségben jelen levő Krisztus előtt.

Könyvbemutató Kaplonyban
A Szent Antal-templomban ma este 7 órától kerül sor Krassói Tibor A nagykárolyi kistemplom kántora című önéletrajzi könyvének a bemutatójára. Az eseményen Tempfli Imre plébános méltatja a művet.

Engesztelő imavirrasztás
Az Erdélyi Mária Rádió székelyudvarhelyi stúdiójának kápolnájában minden hónap első szerdáján, így is egész éjszakás virrasztást tartanak. A Virrasztás este 8 órakor szentmisével kezdődik. Hívnak együtt imádkozni mindenkit, aki Jézussal szeretne időt tölteni.

Havas Boldogasszony-napi búcsúk
A Gyulafehérvári Főegyházmegyében a kolozsvári ferences templom búcsúünnepét augusztus 5-én, csütörtökön tartják. A délután 6 órakor kezdődő szentmise szónoka Sebestyén Albert ferences szerzetes lesz.
A Nagyváradi Egyházmegyében az érszalacsi plébániatemplom búcsúünnepét augusztus elsején ünneplik. Az ünnep napján reggel fél 9 órától és déli 12 órától is lesz szentmise. A déli szentmise ünnepi szónoka Fodor József általános helynök lesz.
A Temesvári Egyházmegyében augusztus 8-án, vasárnap a resicabányai Havas Boldogasszony-plébánia közössége ünnepli a templombúcsút. A délelőtt fél 11 órakor kezdődő liturgiát ezüstmiséje alkalmából Varga János arad-belvárosi kisegítő lelkész mutatja be.

Zenés előadás Sepsiszentgyörgyön
Augusztus 5-én, este 7 órától a Szabadon Eladom csapata először mutatkozik be a nagyközönség előtt a sepsiszentgyörgyi KultúrPark színpadán.
A Szabadon Eladom zenekar álma egy olyan könyv létrehozása és kiadása, amelyet hétköznapi és sajátos életérzésekből született dalok kísérnek. Az előadás során ebből a sajátos műből kaphatnak ízelítőt a résztvevők.
A koncertre az ülőhelyek száma korlátozott, 200 darab jegy lesz elérhető, amelyeknek ára 10 és 20 lej. A jegyek elővételben kaphatóak a Városi Jegyirodában, a Szabadság tér 1. szám alatt, hétfőtől csütörtökig reggel 9 és délután 4 óra között, pénteken reggel 9 és délután 3 óra között, illetve az esemény előtt egy órával a helyszínen.

Időjárás:  A mai napon gomoly- és fátyolfelhők zavarhatják meg a napsütést. Helyenként keleten és  nyugaton zápor, zivatar fordulhat elő. A déli, délnyugati szél mérsékelt lesz.
Friss lesz a hajnal, 10-17 fok ígérkezik, napközben 27-36 fok várható. A délnyugati országrészben továbbra is kánikulára kell számítani, itt 40 fok körüli
értékek lesznek.
Az UV-sugárzás 11 és délután 4 óra között erős lesz, ezért ebben az időszakban gondoskodjunk bőrünk megfelelő védelméről!

MRE Hírszolgálat, 2021. július 03.

About the author

majoros gabriella