2021. július 22. – Hírek és programajánló

H Í R E K   R E G G E L

Örökös szentségimádási nap
A gyulafehérvári főegyházmegyében a mai nap folyamán a sepsiszentgyörgyi Szent Benedek-templomban tartanak örökös szentségimádási napot. Szánjunk időt a szentséglátogatásra, fejezzük ki ily módon is Krisztushoz való hűségünket és ragaszkodásunkat.

Mária-Magdolna napi búcsúk
A Gyulafehérvári Főegyházmegyében Gyimesközéplokon az ünnepi templombúcsús szentmise délelőtt 11 órakor kezdődik, melynek főcelebránsa László Zsolt újmisés, szónoka pedig Olasz Béla újmisés lesz.
A nyárádselyei plébániatemplomban július 25-én, vasárnap délután 1 órától mutatják be a búcsús szentmisét.
A Szatmári Egyházmegyében Nagymadarászon a templombúcsú ma délután 5 órától lesz. Szónok Dudás Miklós mikolai plébános lesz.

Koncert a püspöki palota kertjében
Ma este 8 órakor a Nagyváradi Római Katolikus Püspökség támogatásával a püspöki palota kertjében tart koncertet a Nagyváradi Állami Filharmónia. Vezényel Vladimir Lungu, zongoraművész Mihai Diaconescu.
A koncert programja: Csajkovkij 1., b-moll zongoraverseny, Rómeó és Júlia nyitánya.

A Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye búcsúja Máriapócson
Hagyományosan július utolsó vasárnapján, július 25-én rendezik meg a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye búcsúját Máriapócson, melyre több ezer zarándokot várnak szerte az egyházmegyéből, akik gyalogosan, kerékpárral vagy épp autóbusszal érkeznek majd a helyszínre. A délelőtt 11 órakor kezdődő szentmise főcelebránsa és szónoka ebben az évben Böcskei László nagyváradi megyés püspök lesz.

Nagyszülők és idősek világnapja
Ebben az évben Ferenc pápa bevezette a nagyszülők és idősek világnapját, amelyet július negyedik vasárnapján, Szent Joachim és Szent Anna, Jézus Krisztus nagyszüleinek emléknapja közelében tart a katolikus egyház.
A nagyváradi székesegyházban július 25-én, vasárnap a délelőtt fél 12 órakor kezdődő szentmisén zenés-verses programmal köszöntik a nagyszülőket, értük végzett imádsággal fejezik ki köszönetüket és ragaszkodásukat a hívek.

Szent Kristóf napi búcsúk
A Gyulafehérvári Főegyházmegyében idén ünnepelik a gyilkostói Szt. Kristóf-kápolna felszentelésének húszéves évfordulóját. A búcsús szentmise július 25-én, vasárnap délután 1 órától lesz. A szentmise főcelebránsa Tamás József ny. segédpüspök.
A Nagyváradi Egyházmegyében július 25-én, vasárnap, délután 6 órakor a nagyváradi székesegyházban kezdődő szentmisét követően Szent Kristóf közbenjárását kérve megáldják a Kanonok-soron parkoló járműveket.

Időjárás:

MRE Hírszolgálat, 2021. július 22.

About the author

majoros gabriella