2021. július 21. – Hírek és programajánló

H Í R E K   R E G G E L

Örökös szentségimádási nap
A gyulafehérvári főegyházmegyében a mai nap folyamán a lónyai templomban tartanak örökös szentségimádási napot. Soha ne szűnjünk meg hálát adni a megváltás ajándékáért, dicsőítve és imádva Krisztust a legméltóságosabb Oltáriszentségben.

Tematikus nap a Mária Rádióban
Július havi tematikus napunk témája: „Krisztus szeretete sürget minket.”
Krisztus szeretete szorongat, elkötelez, hatással van. Ez a szeretet cselekszik, állásfoglalásra hív. Ez a szeretet hajt, irányít, együtt tart, közösségbe kapcsol.
Ez a szeretet a leghatalmasabb Istennek, az egyetlen szerető Istennek az ölelése.
Ezekről a gondolatokról hallhatnak a mai nap folyamán beszélgetéseket, elmélkedéseket. Tartsanak velünk!

József az ács – kilenced Szent József tiszteletére
A kilenced lehetőséget akar nyújtani Szent József személyiségének jobb megismerésére, erényeinek szemlélésére, de ugyanakkor rá akar világítani, újra felszínre hozni az édesapák, férjek szerepének a fontosságát is.
A kilenced minden hónap harmadik szerdáján délután 6 órakor szentmisével kezdődik, majd 7 órától rózsafüzér ima lesz, és egy édesapa tanúságtételét hallhatják, 8 órától szentségimádás következik. A kilenced hetedik alkalmát holnap este tartják, melynek témája „Béketűrés példaképe.”
Ez alkalommal Szatmári Ferenc, rádiónk elnöke tesz tanúságot, a szentségimádást pedig rádiónk munkatársai végzik.

Szabadtéri kiállítás Kovásznán
A Kovászna Megyei Művelődési Központ és Kovászna Megye Tanácsa, valamint a Kovászna Városi Művelődési Ház közös szervezésében július 22-én, csütörtökön délután 4 órától kerül sor a Művészeti Karaván – Révkomárom és Háromszék a fotóművészet tükrében című kiállítás megnyitójára Kovásznán, a Dózsa György parkban.
A révkomáromi kiállítók mellett itthoniak is megmutatkoznak, hiszen 21 helyi alkotó kívánta megmutatni sajátos látásmódját a művészi értékű, Háromszéken készített fotók által.
Az 50 pannóból álló kiállítás augusztus 19-ig lesz megtekinthető.

Mária-Magdolna napi búcsúk
A Gyulafehérvári Főegyházmegyében Gyimesközéplokon július 22-én, csütörtökön lesz a templombúcsú, az ünnepi szentmise délelőtt 11 órakor kezdődik, melynek főcelebránsa László Zsolt újmisés, szónoka pedig Olasz Béla újmisés lesz.
A nyárádselyei plébániatemplomban július 25-én, vasárnap délután 1 órától mutatják be a búcsús szentmisét.

Orgonakoncert-sorozat
A gyulafehérvári Szent Mihály székesegyházban július 24-én, szombaton fél 1 órától folytatódik az orgonakoncert-sorozat.
A sorozat harmadik alkalmán Potyó István, a kolozsvári Szent Mihály-plébániatemplom kántora, orgonistája és karmestere tart orgonakoncertet.

Időjárás: Ma a napos időszakok mellett sokfelé alakulhatnak még ki kisebb záporok, néhol egy-egy zivatar.
Még többfelé lesz élénk, néhol erős az északi északnyugati szél. Hajnalban 12-17, délután 24-30 fokra van kilátás.

MRE Hírszolgálat, 2021. július 21.

About the author

majoros gabriella