2021. július 26. – Hírek és programajánló

H Í R E K   R E G G E L

Örökös szentségimádási nap A gyulafehérvári főegyházmegyében a mai nap folyamán a verespataki templomban tartanak örökös szentségimádási napot. Fejezzük ki hódolatunkat az Oltáriszentségben jelen levő Krisztus előtt.

Szent Anna napi búcsúk A Gyulafehérvári Főegyházmegyében a ditrói barlangkápolna búcsúünnepére ma délután 4 órától kerül sor. A Temesvári Egyházmegyében a dettai római katolikus közösség Szent Anna napján ünnepli a templombúcsút. Az ünnepi szentmise ma délelőtt 11 órakor kezdődik. A Szatmári Egyházmegyében Kálmándon is ma délelőtt 11 órakor lesz a szentmise. Szentbeszédet mond Harsányi László erdődi esperes.

Egyházmegyei lelkinap időseknek Szentatyánk, Ferenc pápa az Amoris laetitia Családév keretében bevezette a „gyökereket őrző” nagyszülők és idősek ünnepnapját, amelyet idén Szent Joachim és Szent Anna liturgikus emléknapjához közel eső dátumon, a hónap negyedik vasárnapján tartanak. Ferenc pápa kérése, hogy f. év július 25-én, vasárnap a plébániákon emlékezzenek meg a nagyszülőkről és az idősekről, a szentmiséken imádkozzanak értük, ha lehetséges, szervezzenek nekik megfelelő lelki programot vagy keressék fel őket otthonaikban. A temesvári egyházmegyében ma, a Szent Anna- és Szent Joachim-napi máriaradnai zarándoklat keretében lelki napot szerveznek a nagyszülőknek és időseknek.

Bérmálás Nermeden A krassóvári plébániához tartozó Nermeden Pál József Csaba megyéspüspök ma a 11 órakor kezdődő szentmise keretében 15 fiatalnak szolgáltatja ki a bérmálás szentségét. A fiatalok felkészítését Rebegilă Petar helyi plébános irányította.

Hangverseny Gyergyószentmiklóson Gitár- és orgonahangversenyre kerül sor július 28-án, szerdán 19 órától a gyergyószentmiklósi örmény templomban. Várják a zenekedvelőket!

Megharcolt belső béke – Lelkigyakorlat Marosszentgyörgyön A marosszentgyörgyi Kármelben Megharcolt belső béke címmel lelkigyakorlatot tart Johanna nővér hívek számára augusztus 6-9. között. Jelentkezni a kis.szent.terez.karmel@gmail.com e-mail-címen lehet.

Nézőpont – Keresztény Nyári Szabadegyetem 2021 A Főegyházmegyei Ifjúsági Főlelkészség szervezésében negyedik alkalommal kerül sor augusztus 27- 31 között a Nézőpont – Keresztény Nyári Szabadegyetemre, ami idén a zeteváraljai Nap Park panzióban lesz megszervezve. Ebben az évben a mottó: Keresem az utam. A tavalyi párkapcsolati témakört fogják idén tovább vinni hiteles szakemberek (papok, mentálhigiénés szakemberek, pszichológusok) vezetésével. A jelenlevőknek ugyanakkor lehetőségük lesz különböző imamódokat kipróbálni: zsolozsma, szent ignáci ima, dicsőítés. De lesz szentségimádás, ünnepi szentmise és gyónási lehetőség is. Ezen kívül olyan szabadidős programokba is bekapcsolódhatnak a résztvevők, mint például foci, méta, túrázás, ékszerkészítés, táncoktatás, koncert, tábortűz, élménykiállítás, csapatjátékok. Jelentkezni a fif.ma oldalon lehet.

Időjárás: Ma a napos időszakok mellett kezdetben északkeleten, keleten alakulhatnak ki elszórtan átmeneti jelleggel záporok, zivatarok, napközben pedig csak elszórtan alakulhat ki rövid ideig tartó csapadék. Az élénk déli-délnyugati szelet helyenként erős lökések kísérhetik. Délután 30-36 fok valószínű. Az UV-sugárzás 11 és 16 óra között a napos időszakokban nagyon erős lesz, ezért ebben az időszakban gondoskodjunk bőrünk megfelelő védelméről,ha lehet kerüljük a direkt napfényt!

MRE Hírszolgálat, 2021. július 26.

About the author

Majoros Gabriella