2021. június 04. – Hírek és programajánló

H Í R E K   R E G G E L

Örökös szentségimádási nap
A gyulafehérvári főegyházmegyében a mai nap folyamán a homoródremetei templomban tartanak örökös szentségimádási napot. Fejezzük ki hódolatunkat az Oltáriszentségben jelen levő Krisztus előtt.

Böjt és imanap a Mária Rádióval
A Mária Rádió Világcsaládja minden hónap első péntekére ima és böjt napot hirdet. Rendkívüli időket élünk és ez egy rendkívüli lehetőség, hogy felajánljuk imánkat és böjtünket Mária Szeplőtele Szíve szándékaira.
A mai napon a Mária Rádióban elvégezzük a négy rózsafüzér koszorút, reggel 9 óra 15 perckor az örvendetes, délután 1 óra 20 perckor a fájdalmas, délután 5 óra 15 perctől a világosság és este 7 órakor a dicsőséges rózsafüzért.
Déli 12 órakor az Úrangyala ima és a Zsolozsma elimádkozása után szentségimádásra hívjuk hallgatóinkat, a nagyváradi stúdió kápolnájából.

Mária Rádiós önkéntes találkozók
Szeretettel várjuk önkénteseinket és azokat is, akik érdeklődnek a Szűzanya rádiója iránt és a jövőben szeretnének csatlakozni az önkéntesek táborához.
Ma délelőtt 10 órakor Gyergyószentmiklóson a Szent Miklós plébánia hittanteremében, délután 1 órától Székelyudvarhelyen tartjuk a találkozót.
Holnap délután 4 órakor a csíksomlyói stúdiónál várjuk az önkénteseket.
Szintén szombaton délután 3 órakor Érmihályfalván lesz önkéntes találkozó.

Jézus Szíve kilenced
Szentmisével, elmélkedésekkel, imával készülnek a Szatmári Római Katolikus Egyházmegye hívei a június 13-i Jézus Szíve-búcsúra. A Jézus Szíve-kilenced szentmiséit a mai nappal kezdődően a Kálvária templom udvarán tartják minden délután hat órától. Az elmélkedések az idén is a Jézus Szíve litánia gondolataira épülnek és minden este más más meghívott atya tartja a szentmisét és ajándékozza meg a jelenlevőket gondolataival.

Ministránsok zarándoklata
A temesvári Egyházmegyei Ifjúsági Központ szervezésében holnap a ministránsok máriaradnai zarándoklatára kerül sor. A szentmisét a radnai Bazilikában 11 órakor Pál József Csaba megyéspüspök mutatja be. A járványügyi helyzet miatt a kegytemplomban csak korlátozott létszámban vehetnek részt a gyermekek a liturgián, a többi ministráns online kapcsolódik be a programokba.

Diakónusszentelés Nagyváradon
Holnap délelőtt 11 órakor a nagyváradi székesegyházban Böcskei László megyés püspök a diakonátus szentségében részesíti Blaga Antoniu és Orosz Roland akolitust. A diakónusszentelés után még egy év tanulmányi idő vár a papnövendékre, majd áldozópappá szenteli őket a főpásztor. A szentmisét rádiónk élőben közvetíti.

Gyermek Jézus búcsú
Székelyhídon június 6-án, vasárnap tartják a Gyermek Jézus Gyermekvédelmi Központ búcsúját. Az ünnepséget Böjte Csaba ferences atya és Kuglis Gábor atya által bemutatott szentmise nyitja délelőtt 11 órakor.
Ezt követően közös ebédre kerül sor, majd a székelyhídi és környékbeli gyerekotthonok lakói rövid műsorral kedveskednek a résztvevőknek. Délután 3 órától jótékonysági vásárra kerül sor.

Időjárás: Ma is folytatódik a napos-gomolyfelhős idő. Délkeleten és a középső tájakon lehet valamivel több felhő az égen, itt csapadék is előfordulhat. Gyenge, mérsékelt lesz a légmozgás, de helyenként előfordulhatnak élénk lökések. Hajnalban 5-12 fokot
mérhetünk. A legmelegebb délutáni órákban 20-26 fokot mérhetünk.
Holnap többfelé gomolyok, nyugaton fátyolfelhők zavarhatják meg a napsütést, a nap nagy részében száraz idő várható. Az esti órákban viszont a déli, délkeleti tájakon helyenként már előfordulhatnak záporok.

MRE Hírszolgálat, 2021. június 04.

About the author

majoros gabriella