2021. június 17. – Hírek és programajánló

H Í R E K   R E G G E L

Örökös szentségimádási nap A gyulafehérvári főegyházmegyében a mai nap folyamán Csíkszentgyörgy filiájában, az egerszéki templomban tartanak örökös szentségimádási napot. Szánjunk időt a szentséglátogatásra, fejezzük ki ily módon is Krisztushoz való hűségünket és ragaszkodásunkat.

Tanévzáró koncert-körút A dévai Szent Ferenc Alapítvány otthonaiban a tanévzárás alkalmával a Bojtorján Együttes tart jótékonysági koncert körutat. Ma délután 6 órakor Csíksomlyón, holnap délután 5 órakor Klézsén lép fel az együttes. Június 19-én, szombaton délután 3 órakor Kézdivásárhelyen lesz a koncert. A körút június 20-án, vasárnap Csutakfalván zárul. A helyi Szent Margit napközi otthon 15 éves évfordulója alkalmából ezen a napon délelőtt 10 órától ünnepi szentmisét mutat be Böjte Csaba atya a Szent Margit kápolnában. Ezt követően a gyerekek rövid műsort adnak elő, 12 órától pedig a Bojtorján együttes koncertjét hallhatják a résztvevők.

Búcsú Szamosújváron A szamosújvári örmény katolikus székesegyházban búcsús szentmisét tartanak Világosító Szent Gergely, az örmények apostola tiszteletére. Az ünnepi szentmise június 19-én, szombaton délelőtt 11 órakor kezdődik, a szentbeszédet Szőcs Csaba szászfenesi plébános, a kolozsvári Verbum Egyesület igazgatója mondja. A szentmisén jelen lesz Kovács Gergely a gyulafehérvári főegyházmegye érseke, örmény apostoli kormányzó.

Hálaadó szentmise A gyulafehérvári főszékesegyházban 1981. június 21-én dr. Jakab Antal püspök pappá szentelte Pál József Csaba megyéspüspököt és Sima Mihai krassócsörgői plébánost. Az évforduló alkalmából a Főpásztor és a krassócsörgői plébános június 21-én, hétfőn a Máriaradnai bazilikában a 11 órakor kezdődő hálaadó szentmise keretében köszönik meg a Jóistennek ezt a 40 évet és imádkoznak mindazokért, akik ez idő alatt Isten Országának építésében őket támogatták. A szentmisét magyar, román, német és horvát nyelven mutatják be.

Szabadulni vágyom A függőségből való szabadulás vágya kilátástalannak tűnhet. Az ember, akin eluralkodott a függőség, bár keresi a józanság útját, elfáradhat. Ilyenkor szükséges a megerősítés a szenvedélybetegnek és hozzátartozónak, hogy nincs egyedül ebben a küzdelmében, van segítség, és élet fakadhat a legváratlanabb helyeken is. A Gyulafehérvári Caritas Ki-Út programja, a Segítőnővérek közössége és a magyarországi Katolikus Alkoholistamentő Szolgálat lelkigyakorlatot szervez július 15-18 között Székelyudvarhelyen, a Szent Pio Lelkigyakorlatos Házban. Érdeklődni és jelentkezni Kedves Ritánál lehet július 9-én déli 12 óráig a 0753-193665-ös telefonszámon vagy a rita.kedves@caritas-ab.ro e-mail címen.

Időjárás: Napos időre kell számítani, kevés felhő még lesz felettünk, helyenként frissítő záporokkal. Néhol élénk, erős lökések kísérhetik az északkeleti szelet. A legmelegebb órákban 23-31 fokot mérhetünk. Nyugaton lesz melegebb. A nagy napi hőingás miatt ingadozhat a vérnyomás, valamint keringési problémák, esetleg rosszullét jelentkezhet. A hűvösebb hajnali órákban felerősödhetnek a kopásos jellegű ízületi panaszok. Az élénk szél ingerlékenységet, nyugtalanságot okozhat.

MRE Hírszolgálat, 2021. június 17.

About the author

Majoros Gabriella