2021. június 21. – Hírek és programajánló

H Í R E K   D É L B E N 

Hivatásébresztő imalánc
A Sepsiszentgyörgyi Medjugorjei Imacsoport Hivatásébresztő imaláncot hirdetett június 1–július 1. között a Szent Család védelme alatt.
A mai nap folyamán még a családokért és családi hivatásért imádkozhatunk.
Június 23-30. között: imádkozzunk a kispapokért, 7 kispap által készített videó lehet látni és hallani.
A videófelvételeket látni lehet a romkat.ro, templom.ro honlapokon, azok Facebook-oldalain, illetve a Medjugorjei Imacsoport Sepsiszentgyörgy Facebook-oldalán. A Mária Rádióban mindennap reggel és este közvetítjük a videófelvételek hanganyagát.

Megemlékező szentmise
A Temesvár-belvárosi Szent Katalin-templomban holnap reggel 7 óra 15 perckor Pál József Csaba megyés püspök megemlékező szentmisét mutat be a temesvári egyházmegyéből származó Lichtfuss Tibor teológus, professzor, művészettörténész lelki üdvéért születésének 100. évfordulója alkalmából.

Jubiláns papok megáldása
A jó Pásztor végtelen kegyelméből többen is emlékeznek ebben az évben pappá szentelésük 25. (ezüst), 50. (arany) illetve 60. (gyémánt) évfordulójára. Ezeken az évfordulókon egyházunk teljes búcsút biztosít, a szokott feltételek mellett, mind a jubiláns papnak, mind a jubileumi szentmiséjén résztvevőknek.
Kovács Gergely érsek meghívására, a jubilánsok a gyulafehérvári Szent Mihály székesegyházban mutatnak be közösen hálaadó szentmisét, június 23-án, szerdán délelőtt 11.00 órától.

Lelkinap vezetőknek, vállalkozóknak
A csíkszentdomokosi Márton Áron Múzeum szervezésében június 26-án, szombaton elcsendesedésre, befelé figyelésre, kölcsönös lelki támogatásra, megerősödésre szolgáló nap lesz vállalkozóknak, vezetőknek.
A program délelőtt 11 órakor Gagyi Katinka köszöntő beszédével kezdődik. Ezt követően Nagy Zoltán tart előadást „A Hegy – Márton Áron és a munka” címmel.
Déli 12 órától vezetett meditatív ima lesz Darvas Piroska segítő nővérrel.
Az ebédszünet után kerekasztal beszélgetésre kerül sor, melynek moderátora Gagyi Katinka lesz.
A helyek száma korlátozott. Jelentkezni a 0743-753494-es telefonszámon lehet.

Tükörkép tábor
A szentegyházi Szent Gellért Alapítvány szervezésében tábor lesz 8-12 éves gyerekeknek a szelterszi Rehabilitációs és Rekreációs Házban június 27-július 3., illetve július 4-10. között. Az egy hetes nyári tábor önismereti-, bibliás- és kézműves programokból épül fel, legfontosabb céljának tekintve a gyermekek lelki, szellemi nevelését.
Jelentkezni a 0752-666418-as telefonszámon lehet. A helyek száma korlátozott.

Időjárás: Ma az ország nyugati és középső részén túlnyomóan napos időre számíthatunk. Délután helyenként alakulhatnak ki gomolyfelhők, illetve záporok, zivatarok. A zivatarok környezetében megélénkülhet a szél és dörgés villámlás alakulhat ki. A napi csúcshőmérsékletek 25-35 fok között alakulnak.
Az ország keleti, dél-keleti részén nagyrészt felhős, viharos időre számíthatunk, 22-29 fokos maximumokkal.

H Í R E K   R E G G E L 

Örökös szentségimádási nap
A gyulafehérvári főegyházmegyében a mai nap folyamán a hargitafürdői templomban tartanak örökös szentségimádási napot. Soha ne szűnjünk meg hálát adni a megváltás ajándékáért, dicsőítve és imádva Krisztust a legméltóságosabb Oltáriszentségben.

Hálaadó szentmise Máriaradnán
A gyulafehérvári főszékesegyházban 1981. június 21-én Jakab Antal püspök pappá szentelte Pál József Csaba temesvári megyés püspököt és Sima Mihai krassócsörgői plébánost. Az évforduló alkalmából a főpásztor és a krassócsörgői plébános június 21-én, hétfőn a máriaradnai bazilikában a délelőtt 11 órakor kezdődő hálaadó szentmise keretében köszönik meg a Jóistennek ezt a 40 évet és imádkoznak mindazokért, akik ez idő alatt Isten Országának építésében őket támogatták. A szentmisét magyar, román, német és horvát nyelven mutatják be.

Keresztény Zenefesztivál                                                                                                                                 A FeltöltŐ Keresztény Zenefesztivált Gyergyószentmiklós több helyszínén fog zajlani párhuzamosan, létszámkorlátozással június 25-27. között. Az előadók között találjuk Oláh Gergő és Andelic Jonathán magyarországi énekeseket, Csiszér László dicsőítő-vezetőt, dalszerzőt, illetve olyan zenekarokat, mint a Glory, CSIT Band, Első Lépés, Fundamentum, Daltutajok, Psallite, Fike Band és Kiút. A program zárásaként vasárnap egy ökumenikus istentiszteletre kerül sor.

Fiú ministráns tábor
A korábbi évek hagyományához híven az idén is megszervezik az egyházmegyei fiú ministránstábort július 1–4. között Csíkszeredában, a Segítő Mária Líceum kollégiumában. A járványhelyzet miatt legtöbb 80 ministráns vehet részt a táborban. Korosztály szerint a negyedik osztályt végzettektől a nyolcadikosokig jelentkezhetnek a Gyulafehérvári Főegyházmegye plébániáinak aktív ministránsai.
A tábor részvételi díja 120 lej fejenként. A táborba megérkezni július 1-jén, csütörtökön délután 4 és 6 óra között kell, a program délután 6 órakor kezdődik, és július 4-én, vasárnap délután 4 órakor zárul. A vasárnapi ünnepi szentmiséhez minden ministráns hozzon magával ministráns ruhát! Jelentkezni június 20-ig lehet a főszervező Simó Gáspár iskolalelkész e-mail-címén: gazsipap@hotmail.com.
KMB – Családos hétvége Gyimesfelsőlokon
A Katolikus Magyar Bibliatársulat kisgyerekes családok részére családos hétvégét szervez Gyimesfelsőlokon július 2-4. között. Ez a tábor jó alkalom a házastársi kapcsolat elmélyítésére, illetve közös családi nyaralásra az Ige fényében.
Bejelentkezni gyongyvermagos@gmail.com e-mail-címen vagy a 0740 285 277-es telefonszámon lehet június 26-ig.

Tinik és fiatalok tábora 
A Katolikus Magyar Bibliatársulat tinik és fiatalok részére Gyimesfelsőlokon szervez tábort július 6-9. között.
Bejelentkezni június 27-ig a szilamer120@gmail.com e-mail-címen vagy a 0754 644 351-es telefonszámon lehet 16-20 óra között (hétvégén bármikor).

Kincses-sziget-gyerektábor 
A Katolikus Magyar Bibliatársulat július 11-14. között Kincses-sziget-gyerektábort tart I–VI. osztályos diákok részére a Gyimesfelsőlokon.
Bejelentkezni a szilamer120@gmail.com e-mail-címen vagy a 0754 644 351-es telefonszámon 16-20 óra között (hétvégén bármikor) lehetséges június 27-ig.

Időjárás: Ma az ország nyugati és középső részén túlnyomóan napos időre számíthatunk. Délután helyenként alakulhatnak ki gomolyfelhők, illetve záporok, zivatarok. A zivatarok környezetében megélénkülhet a szél és dörgés villámlás alakulhat ki. A napi csúcshőmérsékletek 25-35 fok között alakulnak.
Az ország keleti, dél-keleti részén nagyrészt felhős, viharos időre számíthatunk, 22-29 fokos maximumokkal.

MRE Hírszolgálat, 2021. június 21.

About the author

majoros gabriella