2021. május 07. – Hírek és programajánló

H Í R E K   R E G G E L

Örökös szentségimádási nap
A gyulafehérvári főegyházmegyében a mai nap folyamán a kászonjakabfalvi templomban tartanak örökös szentségimádási napot. Szánjunk időt a szentséglátogatásra, fejezzük ki ily módon is Krisztushoz való hűségünket és ragaszkodásunkat.

Hangszer pályázat
A Temesvári Keresztény Magyar Egyetemisták Közössége két éve ifjúsági kórust alapított, azóta több rendezvényen énekeltek. Most kéréssel fordulnak minden jóakaratú ember felé, támogatókat keresve hangszer vásárlásához.
Aki teheti és segíteni tud az jelentkezhet Szabo Tiberius ifjúsági lelkésznél a cdt.timisoara@yahoo.com e-mail címen, vagy Bukovics Erika-Mária nővérnél a sr.erika-maria@s-ms.org e-mail címen.

Bérmálás Kisbácson
Kovács Gergely érsek a kisbácsi plébániatemplomban május 7-én,ma, a délután 5 órakor kezdődő szentmise keretében 13 fiatal és 1 felnőtt részére szolgáltatja ki a keresztény nagykorúság szentségét.

Elsőpénteki keresztút
Minden hónap elsőpéntekén keresztúti ájtatosságot tartanak a szejkefürdői Ugron-kápolna felé vezető Székely Kálvárián. Délután 5 órára várják a székelyudvarhelyieket és környékbelieket, akik családjainkért felajánlanak egy keresztútjárásnyi időt és imát. Időjárástól függetlenül minden alkalommal megtartják a szabadtéri ájtatosságot – ajánlatos ennek megfelelő lábbelit és öltözéket viselni.

Házaspároknak szóló tréningsorozat
A pandémia okozta bezártság, kapcsolati kifáradás, beszürkülés miatt, bizonyára vannak olyan párok, akiknek igényük van a házasságuk táplálására, erősítésére. Lehetnek olyan párok is, akik a házastársi, családi nehézségek kielégítőbb megoldásához keresnek jól működő kapaszkodókat.
Ennek elősegítésére a világegyház Szent Család évéhez illeszkedve, 4 alkalomból álló foglalkozást indít házaspároknak a nagybányai Szentháromság plébánia. Az alkalmanként 2 órás fejlesztő tréning elemei: felvezető előadás, interaktív szabadon választható gyakorlatok, beszélgetés és tapasztalatcsere.
Az első találkozás ma délután 5 órától lesz a nagybányai Philia Oazis emeleti teremben.
Részvételi díj: 20 RON/fő/alkalom
A képzést tartja Lepedus István családi tanácsadó. Jelentkezni lehet Gircsis Melinda titkárnőnél a 0744126046-es telefonszámon, vagy a Szentháromság Plébánia facebook oldalon.

Búcsú Maroskeresztúron
Nyárádtő filiájában, Maroskeresztúron holnap tartják a Szent Kereszt Megtalálása tiszteletére szentelt templom búcsúját, a déli 12 órakor kezdődő szentmisén a szentbeszédet Balla Imre a marosvásárhelyi Keresztelő Szent János plébánia segédlelkésze tartja.

Időjárás: Északkeleten több, máshol kevesebb napsütésben lesz részünk, ugyanis többnyire felhős lesz az ég. Sokfelé várható eső, zápor, és a szél is többfelé megélénkül, helyenként meg is erősödik. A csúcshőmérséklet 20 és 28 fok között alakul. Délen lesz a legmelegebb. Szombaton újabb hidegfront érkezik, esővel, záporral.
Többfelé élénk lesz az északnyugati szél. Hajnalban még meglehetősen hűvös lesz, helyenként fagypont alá süllyed a hőmérséklet, délután 12-19 fok várható.

MRE Hírszolgálat, 2021. május 07.

About the author

majoros gabriella