2021. május 12. – Hírek és programajánló

H Í R E K   R E G G E L

Örökös szentségimádási nap
A gyulafehérvári főegyházmegyében a mai nap folyamán a brassó-bolonyai templomban tartanak örökös szentségimádási napot. Soha ne szűnjünk meg hálát adni a megváltás ajándékáért, dicsőítve és imádva Krisztust a legméltóságosabb Oltáriszentségben.

Áldozócsütörtök-napi búcsúk
A gyulafehérvári főegyházmegyében Imecsfalva filiájában, Tamásfalván a búcsús szentmise holnap, déli 12 órakor kezdődik. Az ünnepi szentbeszédet Mihály Imre zágoni plébános mondja.
Kézdialmáson is holnap déli 12 órakor kezdődik a templombúcsú. A szentmise szónoka Hölgyes Pál-Zsolt lemhényi plébános.
Nyárádremetén a templombúcsút holnap délután 1 órakor tartják. Az ünnepi szentmisén Sófalvi János nyugalmazott plébános prédikál.
A farkaslaki egyházközség filiájában, Kecsetkisfaluban a templom búcsúját holnap, délután 4 órától tartják. A szentmisén Szakács Endre nyugalmazott plébános prédikál.
Kiskapuson szintén áldozócsütörtökön ünneplik az egyházközség búcsúját. A szentmise, melynek szónoka Kelemen Arnold, a Szeben-belvárosi egyházközség segédlelkésze, délután 6 órakor kezdődik.
Áldozócsütörtökön délután 6 órakor templombúcsút tartanak Jedden is. Az ünnep szónoka Ferencz István nyugalmazott aranymisés plébános.
A mócsi templom búcsúját május 14-én, pénteken tartják. Az ünnepi szentmisét délután 5 órakor mutatják be.
A magyarfenesi templom búcsúját május 15-én, szombaton délután fél 5 órakor ünneplik. A szentmise főcelebránsa és szónoka László Attila kolozsvári főesperes-plébános.

Fatimai Boldogságos Szűz Mária ünnepe
Székelyszentlélek filiájában, Bogárfalván a templom búcsúját holnap déli 12 órától ünneplik. A szentmise szónoka Jakabos Barnabás Marosvásárhelyről.

Megemlékező szentmise Csíksomlyón
A 2018. október 16-án elhunyt Daczó Árpád-Ernő ferences szerzetes, plébános, néprajzkutató, a csíksomlyói kegytemplom egykori igazgatója emlékére május 16-án, vasárnap déli 12 órakor a csíksomlyói templomban Pál József Csaba temesvári megyéspüspök mutat be szentmisét.

Felvételit hirdet a kisszeminárium
A Gróf Majláth Gusztáv Károly Római Katolikus Teológiai Líceum felvételi vizsgát hirdet fiúknak a 2021/2022-es tanévben induló IX. osztályának 24 helyére. Várják mindazokat, akik sikerrel elvégezték a VIII. osztályt, magaviseletük tízes, és 2021. szeptember 15-ig nem töltik be a 18. életévüket.
Az I. szesszióban felvételizni szándékozók május 31-ig jelentkezhetnek a GMGK igazgatóságán plébánosuk vagy iskolai hitoktatójuk révén a 0258-819869-es telefonszámon vagy a gmgkdirector@gmail.com. e-mail címen. Június 7-14. között lehet beiratkozni a képességvizsgára szintén a fenti elérhetőségek egyikén. A képességvizsga és az anyanyelvi próba (abban az esetben, ha nem magyar tannyelvű iskolában végzett a felvételiző) június 15-18. között lesz.

Időjárás: Borongós idő váltja a nyárias időt. Délnyugat felől megnövekszik a felhőzet eső, záporok, zivatarok érkeznek. A napos idő legtovább az ország északi részén tart ki. Többfelé élénk, helyenként erős lesz a szél, a zivatarokat viharos széllökések is kísérhetnek. A csúcshőmérséklet 17 és 26 fok között alakul.

MRE Hírszolgálat, 2021. május 12.

About the author

majoros gabriella