2021. május 13. – Hírek és programajánló

H Í R E K   R E G G E L

Örökös szentségimádási nap
A gyulafehérvári főegyházmegyében a mai nap folyamán a csíkmadarasi templomban tartanak örökös szentségimádási napot. Szánjunk időt a szentséglátogatásra, fejezzük ki ily módon is Krisztushoz való hűségünket és ragaszkodásunkat.

Mariathon az Erdélyi Mária Rádióban
Május hónap folyamán világszerte megünnepeljük a Mariathon napjait, amikor a Mária Rádió Világcsaládjának szándékai támogatására hívjuk meg a hallgatói családot. Idén mi, a magyarországi Mária Rádióval együtt egy Kárpát-medencei összefogásra készülünk, arra kérve minden jó szándékú hallgatót, hogy lehetőségeihez mérten, imáival és anyagi hozzájárulásával segítse a felvidéki, illetve a délvidéki Mária Rádiók magyar nyelvű stúdióit. Ezekben a napokban tematikus műsorokkal várjuk majd önöket, hogy kissé jobban megismerjük testvér rádióink életét.
Ma és holnap reggel 8 és este 8 óra között várjuk hívásaikat, felajánlásaikat a 0259-420777 vagy a 0359-420777-es telefonszámokon.
Segítsünk, hogy a Szűzanya segíthessen!

Áldozócsütörtök-napi búcsúk
A gyulafehérvári főegyházmegyében Imecsfalva filiájában, Tamásfalván a búcsús szentmise ma déli 12 órakor kezdődik. Az ünnepi szentbeszédet Mihály Imre zágoni plébános mondja.
Kézdialmáson is ma déli 12 órakor kezdődik a templombúcsú. A szentmise szónoka Hölgyes Pál-Zsolt lemhényi plébános.
Nyárádremetén a templombúcsút ma délután 1 órakor tartják. Az ünnepi szentmisén Sófalvi János nyugalmazott plébános prédikál.
A farkaslaki egyházközség filiájában, Kecsetkisfaluban a templom búcsúját ma délután 4 órától tartják. A szentmisén Szakács Endre nyugalmazott plébános prédikál.
Kiskapuson szintén ma ünneplik az egyházközség búcsúját. A szentmise, melynek szónoka Kelemen Arnold, a Szeben-belvárosi egyházközség segédlelkésze, délután 6 órakor kezdődik.
Ma délután 6 órakor templombúcsút tartanak Jedden is. Az ünnep szónoka Ferencz István nyugalmazott aranymisés plébános.
A mócsi templom búcsúját holnap tartják. Az ünnepi szentmisét délután 5 órakor mutatják be.
A magyarfenesi templom búcsúját május 15-én, szombaton délután fél 5 órakor ünneplik. A szentmise főcelebránsa és szónoka László Attila kolozsvári főesperes-plébános.
A szatmári egyházmegyében Krasznaterebesen a templombúcsú fél 12 órakor kezdődik. Az ünnep szónoka Tatár Zoltán, krasznabélteki plébános lesz.
A szatmárnémeti székesegyházban a búcsús ünnepi szentmise ma este 7 órakor kezdődik. A szónok Bauman István, a szatmárnémeti Szentcsalád Egyházközség plébánosa lesz.

Fatimai Boldogságos Szűz Mária ünnepe
A gyulafehérvári főegyházmegyében Székelyszentlélek filiájában, Bogárfalván a templom búcsúját ma déli 12 órától ünneplik. A szentmise szónoka Jakabos Barnabás Marosvásárhelyről.

Időjárás: Ma  leginkább délen számíthatunk rövid napos időszakokra. A többi tájegységünkön eső, zápor, főként nyugaton zivatar kialakulására is készülhetünk. Az élénk, erős nyugatias szélben délutánra 17-22 fokig emelkedik a hőmérséklet.

MRE Hírszolgálat, 2021. május 13.

About the author

majoros gabriella