2021. május 14. – Hírek és programajánló

H Í R E K   R E G G E L

Örökös szentségimádási nap
A gyulafehérvári főegyházmegyében a mai nap folyamán a csíkdánfalvi templomban tartanak örökös szentségimádási napot. Szánjunk időt a szentséglátogatásra, fejezzük ki ily módon is Krisztushoz való hűségünket és ragaszkodásunkat.

Mariathon az Erdélyi Mária Rádióban
Május hónap folyamán világszerte megünnepeljük a Mariathon napjait, amikor a Mária Rádió Világcsaládjának szándékai támogatására hívjuk meg a hallgatói családot. Idén mi, a magyarországi Mária Rádióval együtt egy Kárpát-medencei összefogásra készülünk, arra kérve minden jó szándékú hallgatót, hogy lehetőségeihez mérten, imáival és anyagi hozzájárulásával segítse a felvidéki, illetve a délvidéki Mária Rádiók magyar nyelvű stúdióit. Ezekben a napokban tematikus műsorokkal várjuk majd önöket, hogy kissé jobban megismerjük testvér rádióink életét.
Ma reggel 8 és este 8 óra között várjuk hívásaikat, felajánlásaikat a 0259-420777 vagy a 0359-420777-es telefonszámokon.
Segítsünk, hogy a Szűzanya segíthessen!
Áldozócsütörtök-napi búcsúk
A gyulafehérvári főegyházmegyében a mócsi templom búcsúját ma délután 5 órakor mutatják be.
A magyarfenesi templom búcsúját holnap délután fél 5 órakor ünneplik. A szentmise főcelebránsa és szónoka László Attila kolozsvári főesperes-plébános.

Diakónusszentelés Gyulafehérváron
A gyulafehérvári Szent Mihály székesegyházban holnap a délelőtt 11 órától kezdődő szentmise keretében Kovács Gergely érsek diakónussá szenteli a főegyházmegye hat kispapját, a gyergyócsomafalvi Baróti Tibor, a csíkszenttamási Biró Károly, a csíkszentdomokosi Bőjte Csongor, a csíktaplocai Kerekes Péter-Miklós, a borszéki Mazai Tihamér és a hidegségi Timár József akolitust.
A szentmisét a Mária Rádió élőben közvetíti.

Mária áhítat Kovásznán
Kovásznán holnap délután 6 órától Mária áhítatot tartanak szentségimádással, szentmisével, rózsafüzérrel és gyertyás körmenettel. Hívják és várják a háromszékieket a helyi plébániatemplomba.

Nepomuki Szent János búcsúk
A gyulafehérvári főegyházmegyében a gelencei egyházközség filiájában a haralyi templomban május 16-án, vasárnap déli 12 órakor kezdődik a búcsús szentmise.
A farkaslaki plébániatemplomban május 16-án, vasárnap délután 1 órakor kezdődik a búcsús szentmise. Az ünnepi szentbeszédet Bálint Emil felcsíki főesperes-plébános tartja. A liturgia keretében megáldják a most felújított orgonát.
Balánbányán a Nepomuki Szent János tiszteletére épült templom búcsúünnepén vasárnap délután fél 1 órától lesz a szentmise. A szentbeszédet Farkas Zsombor a csíkszeredai Szent Kereszt plébánia segédlelkész tartja.
A szatmári egyházmegyében Gilvácson vasárnap déli fél 12-kor kezdődik az ünnepi szentmise Ulmer Mihály atya szentbeszédével.
Lajosvölgyhután a búcsúi szentmise vasárnap délelőtt 11 órakor kezdődik. Az ünnepi szónok Ft. Reszler Mihály máramarosi főesperes-plébános.
Miszbányán vasárnap délután 2 órakor kezdődik az ünnepi szentmise, melynek szónoka Ft. Giurgiu Daniel józsefházi i.h. lelkész.
Szigetkamarán vasárnap délután 5 órakor ünnepelnek. A szentmise szónoka Dr. Román János Caritas-igazgató.
A temesvári egyházmegyében a lippai templom védőszentje Nepomuki Szent János. A búcsús szentmise holnap délelőtt 11 órakor kezdődik. A szentmise főcelebránsa Wonerth László lugozsi plébános lesz.

Időjárás: Záporok, zivatarok várhatók a hétvégén! A mai napon sokfelé borongós időre, napközben is csak kevés napsütésre van kilátás, főként a délkeleti tájakon szakadozhat fel a felhőzet. A nyugatias szél helyenként erős lesz. Hajnalban több helyen pára-, ködfoltok alakulhatnak ki. Délután18-25 fok valószínű.
Holnap az egész országban kialakulhatnak záporok, zivatarok, akár több hullámban is. A szél csak zivatarok idején támadhat fel. A csúcshőmérséklet 17 és 26 fok között alakul.

MRE Hírszolgálat, 2021. május 14.

About the author

majoros gabriella