2021. május 19. – Hírek és programajánló

H Í R E K   R E G G E L

Örökös szentségimádási nap
A gyulafehérvári főegyházmegyében a mai nap folyamán a csíkvacsárcsi templomban tartanak örökös szentségimádási napot. Soha ne szűnjünk meg hálát adni a megváltás ajándékáért, dicsőítve és imádva Krisztust a legméltóságosabb Oltáriszentségben.

Tematikus nap
Májusi tematikus napunk mottója: „Azért jöttem, hogy tüzet bocsássak a földre, s mennyire szeretném, ha már fellobbanna!”
Jézus a szeretet és a Szentlélek tüzét hozta el a világba. Ez a tűz megtisztít a bűntől és új teremtménnyé tesz. Ez a tűz alakítja az emberei kapcsolatokat is. Milyen lelkület lakik benned? Az igazi tüzet viszed az emberek közé, amely gyógyítja a szíveket, vagy a gyűlölet tüzét, amely pusztít?
Ezekről a gondolatokról beszélgetünk, elmélkedünk mai tematikus napunk folyamán. Tartsanak velünk!

Hivatásébresztő imalánc
A Sepsiszentgyörgyi Medjugorjei Imacsoport Hivatásébresztő imaláncot hirdet június 1–július 1. között a Szent család védelme alatt, a következő programmal:
Június 2-8. között: imádkozzunk a papokért, új papi hivatásokért, 14 videó keretében 14 pap tesz tanúságot papi életéről.
Június 9-15. között: imádkozzunk a meglévő szerzetesi közösségekért és új hivatásokért, szerzetesi közösségek által készített videókat lehet látni és hallani.
Június 16-22. között: imádkozzunk a családokért és családi hivatásért, 7 család által készített videó lesz hallható. Június 23-30. között: imádkozzunk a kispapokért 7 kispap által készített videót lehet megtekinteni.
Ezeket a videófelvételeket a romkat.ro, templom.ro honlapokon, azok Facebook-oldalain, illetve a Medjugorjei Imacsoport Sepsiszentgyörgy Facebook-oldalán lehet követni.
A Mária Rádió mindennap reggel és este közvetíteni fogja a videófelvételek hanganyagát.
Regisztrálni lehet üzenetben a 0742-585229-es számon, vagy e-mailben a hivatasebreszto@gmail.com címre.

Alkotói pályázat
Úrnapja és a budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra (NEK) való készület jegyében a hittan.ro honlap szerkesztősége Úrnapja az egyházközségünk életében címmel pályázatot hirdet a gyulafehérvári, a nagyváradi, a szatmári és a temesvári egyházmegyék hittanos diákjai számára. Az ötfős plébániai csapatok (a csapattagok életkora lehet különböző is – elsőáldozótól az egyetemistáig) felkészülését hitoktatóik és/vagy a plébániájukon szolgáló papok támogatják. A csapatok június 3. és 17. között jelentkezhetnek a pályázatra.
A pályázatról bővebb információkat a hittan.ro oldalon olvashatnak.

Időjárás: Folytatódik a hűvös, csapadékos idő. A nyugati, északnyugati tájakon tartósabb eső várható, máshol elszórtan lehetnek záporok, helyenként zivatarok. A nyugati-északnyugati szél erős, viharos lesz.
Délután 17-21 fok között alakulhat a hőmérséklet, de a déli tájakon ennél melegebb lesz, itt 20-26 fok várható.

MRE Hírszolgálat, 2021. május 19.

About the author

majoros gabriella