2021. május 21. – Hírek és programajánló

H Í R E K   R E G G E L

Örökös szentségimádási nap A gyulafehérvári főegyházmegyében a mai nap folyamán a csíkborzsovai templomban tartanak örökös szentségimádási napot. Szánjunk időt a szentséglátogatásra, fejezzük ki ily módon is Krisztushoz való hűségünket és ragaszkodásunkat.

Csángó szentmise Csíksomlyón A csíksomlyói Szent Péter és Szent Pál-plébániatemplomban ünnepi szentmisét tartanak a Moldvából érkezett csángóknak pünkösd szombatján, délután 5 órakor. A szentmisét, melynek a főcelebránsa és szónoka Bálint Emil felcsíki főesperes, a csíkszeredai Szent Ágoston egyházközség plébánosa. A szentmisét a Mária Rádió élőben közvetíti.

FIF lelkinap A Főegyházmegyei Ifjúsági Főlelkészség lelkinapot szervez május 28-29. között a gyimesbükki Deáky panziónál, ahova várják a lelkészség minden önkéntesét egy pihentető együttlétre. Lehetőség lesz találkozni egymással és a jó Istennel, de nem szolgálatban, hanem egy közös felüdülés céljából. Jelentkezni a fif.ma oldalon található űrlap kitöltésével lehet.

Hivatásébresztő imalánc A Sepsiszentgyörgyi Medjugorjei Imacsoport Hivatásébresztő imaláncot hirdet június 1–július 1. között a Szent család védelme alatt, a következő programmal: Június 2-8. között: imádkozzunk a papokért, új papi hivatásokért, 14 videó keretében 14 pap tesz tanúságot papi életéről. Június 9-15. között: imádkozzunk a meglévő szerzetesi közösségekért és új hivatásokért, szerzetesi közösségek által készített videókat lehet látni és hallani. Június 16-22. között: imádkozzunk a családokért és családi hivatásért, 7 család által készített videó lesz hallható. Június 23-30. között: imádkozzunk a kispapokért 7 kispap által készített videót lehet megtekinteni. Ezeket a videófelvételeket a romkat.ro, templom.ro honlapokon, azok Facebook-oldalain, illetve a Medjugorjei Imacsoport Sepsiszentgyörgy Facebook-oldalán lehet követni. A Mária Rádió mindennap reggel és este közvetíteni fogja a videófelvételek hanganyagát. Regisztrálni lehet üzenetben a 0742-585229-es számon, vagy e-mailben a hivatasebreszto@gmail.com címre.

Csíksomlyói Passió A Csíksomlyói Passiócsoport idén ünnepli fennállásának 25 éves évfordulóját. A pünkösd vasárnapi szentmise után, a csíksomlyói nyeregben bemutatják Passiójátékukat, amelyre szeretettel várnak minden kedves zarándokot.

Időjárás: Ma  eleinte többfelé várható eső, zápor, majd napközben az összefüggő csapadékzóna kelet felé távozik, délután inkább már cask szórványos záporok, zivatarok alakulhatnak ki, északnyugat felől csökkenni, szakadozni kezd a felhőzet. Sokfelé erős, helyenként viharos lesz az északi-északnyugati szél. Délután 14-22 fokot mérhetünk. A hétvégén száraz, változóan felhős-napos idő jön, többfelé élénk, nyugaton erős délnyugati széllel. Melegszik az idő, napközben 17-24 fokra készülhetünk.

MRE Hírszolgálat, 2021. május 21.

About the author

Majoros Gabriella