2021. május 25. – Hírek és programajánló

H Í R E K   D É L B E N

Alzheimer Café Gyergyószentmiklóson A Gyulafehérvári Caritas Szent Erzsébet Idősek Otthona és a Caritas Felnőttoktatási Központ szervezésében ma délután 5 órától a gyergyószentmiklósi Szent Erzsébet Idősek Otthonában ismét Alzheimer Caféra várják az érdeklődőket. Ez alkalommal kerti partira kerül sor.

Megemlékező szentmise Nagyváradon Ma délután 6 órakor Böcskei László megyés püspök mutat be szentmisét a nagyváradi székesegyházban, majd a szentmise után a székesegyház kriptájában imádkozik az öt éve elhunyt Tempfli József megyés püspök sírjánál.

Nyílt est a Teológia Karon Harmadik alkalommal várják nyílt estre a BBTE Római Katolikus Teológia kar és az egyetem iránt érdeklődő középiskolásokat. A találkozó keretében lehetőség lesz a felvételiről és a kar által biztosított lehetőségekről beszélgetni. A program keretében a teológia kar vezetői és diákképviselői bemutatják az intézményt, majd a középiskolások kérdéseket tehetnek fel a felvételi témakörében. A találkozó ma este 7 órakor kezdődik, amelyhez zoom alkalmazás segítségével lehet csatlakozni. További részletek az esemény facebook oldalán olvashatóak.

Mária Rádiós önkéntes találkozók Szeretettel várjuk önkénteseinket és azokat is, akik érdeklődnek a Szűzanya rádiója iránt és a jövőben szeretnének csatlakozni az önkéntesek táborához. Holnap a nagyváradi stúdióban délután 6 órakor szentmise majd önkéntes találkozó lesz. Május 28-án, péntek délután 4 órakor Nagykárolyban a Szent László közösségi házban lesz találkozó. Május 29-én, szombat délelőtt 10 órára a szatmári stúdióba várjuk az önkénteseket.

Imakilenced Márton Áron püspök boldoggá avatásáért Márton Áron püspök születésének 125. évfordulójára készülve imakilencedet tartanak a csíkszentdomokosi templomban, minden hónap utolsó szombatján. A népmissziós célt szolgáló lelki előkészület az Imádkozzunk Áron püspökkel! című imafüzetben található kilencedre alapul, minden hónapban meghívott papok tartanak elmélkedést Áron püspök gondolatai alapján, az egyes témákat elmélyítve és aktualizálva a mai kor kihívásaira. A szentmisék előtt egyórás imádságot vezetnek a csíkszentdomokosi rózsafüzér-társulatok, a mise végén sor kerül az elmélkedésre és imádkozásra. Az imakilenced hatodik alkalmára május 29.-én, szombaton este 6 órától kerül sor. Témája: Imádkozzunk papi és szerzetesi hivatásokért, Istennek adott életük töretlenségéért! Elmélkedést tart Urbán Erik ferences tartományfőnök. A szentmisét rádiónk és a templom.ro honlap is élőben közvetíti.

Időjárás: Ma egy hidegfront miatt többfelé kialakulhatnak záporok, zivatarok. Az északnyugatira forduló szelet egyre többfelé kísérhetik élénk, erős, helyenként viharos lökések. A legmagasabb hőmérséklet 15 és 29 fok között alakul, északkeleten, keleten lesz hűvösebb, délen a legmelegebb idő.

H Í R E K   R E G G E L

Örökös szentségimádási nap A gyulafehérvári főegyházmegyében a mai nap folyamán a szárhegyi ferences templomban tartanak örökös szentségimádási napot. Fejezzük ki hódolatunkat az Oltáriszentségben jelen levő Krisztus előtt.

Szentségimádás Sepsiszentgyörgyön Főegyházmegyei Ifjúsági Főlelkészség (FIF) szervezésében Légy Tűz programsorozat keretében ifjúsági dicsőítő szentségimádást tartanak Sepsiszentgyörgyön, a Krisztus Király-plébániatemplomban, ma este 7 órától.

Lelkipásztori találkozók Temesváron A Temesvári Püspökségen május 27-én, csütörtökön délelőtt 10 órakor Pál József Csaba megyés püspök azoknak az egyházközségeknek a plébánosaival találkozik, ahol idén vizitációt tart. Ugyanezen a napon délelőtt fél 12 órai kezdettel a főpásztor a székeskáptalan tagjaival, a kanonokokkal találkozik.

Filmklub Szatmárnémetiben Szatmárnémetiben, a Világiak Apostolkodási Irodája és a Partiumi Házas Hétvége szervezésében újraindul a Tandem filmklub, a Szent István teremben. A hónap utolsó péntekein megrendezett filmklub témája a férfi-nő kapcsolat, házasság, család. A filmet követően a szervezők közös beszélgetésre invitálják a jelenlévőket. Május 28-án, pénteken este 7 órától egy amerikai romantikus drámát vetítenek, melynek címe „Ha a férfi igazán szeret...”

Lehetőségek útján A Gyulafehérvári Főegyházmegyei Főlelkészség egy olyan programra hívja a fiatalokat, ahol lehetőség lesz szakemberek segítségével egy kicsit betekinteni a cigánysággal végzett munkába, interaktív szakmai előadások révén. Az eseményen Récsei Mária, Péter Szabolcs és Márkus András, a sepsiszentgyörgyi őrköi egyházközség plébánosa osztják meg tapasztalataikat, örömeiket és nehézségeiket a romákkal végzett munkájukból. A program június 4-5 között a büdösfürdői, Csíkszentkirályi Önkormányzat Menedékházában lesz. A rendezvényen a részvétel díjtalan, viszont a helyek száma korlátozott!

Világméretű szentségimádás A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus szervezői nyolcadik alkalommal hívnak egy közös, világméretű szentségimádásra június 5-én, Úrnapja utáni szombaton. A járványügyi helyzetre való tekintettel ki-ki otthonából is bekapcsolódhat egyéni imával, rózsafüzérrel, Szentírás-olvasással, és ezt jelezheti is az esemény nyolcnyelvű honlapján a www.iec2020.hu oldalon, megadva a települése nevét és irányítószámát.

Időjárás: Ma egy hidegfront miatt többfelé kialakulhatnak záporok, zivatarok. Az északnyugatira forduló szelet egyre többfelé kísérhetik élénk, erős, helyenként viharos lökések. A legmagasabb hőmérséklet 15 és 29 fok között alakul, északkeleten, keleten lesz hűvösebb, délen a legmelegebb idő.

MRE Hírszolgálat, 2021. május 25.

About the author

Majoros Gabriella