2021. március 02. – Hírek és programajánló

H Í R E K   DÉ L B E N

Imavirrasztás Székelyudvarhelyen
Az Erdélyi Mária Rádió székelyudvarhelyi stúdiójának kápolnájában holnap egész éjszakás virrasztást tartanak, a virrasztás szentmisével kezdődik, melyet éjjel 11 órától mutatnak be. Hívnak együtt imádkozni mindenkit, aki Jézussal szeretne időt tölteni. A virrasztást városukért, egyházközségeikért, a fiatalok testi-lelki tisztaságáért, a családokért, egyedülállókért, a jegyesekért, gyermeket vágyó és váró szülőkért, betegekért, elhunyt szeretteikért, saját magukért és egyéni szándékokra ajánlják az udvarhelyiek.

Ima és böjtnap
A Mária Rádió Világcsaládja minden hónap első péntekére ima és böjt napot hirdet. Rendkívüli időket élünk és ez egy rendkívüli lehetőség, hogy felajánljuk imánkat és böjtünket Mária Szeplőtele Szíve szándékaira.
A Mária Rádióban e napon, elvégezzük a négy rózsafüzér koszorút, délelőtt 9 óra 20 perckor az örvendetes, délután 1 óra 20 perckor a fájdalmas, délután 5 óra 20 perctől a világosság és este 7 órakor a dicsőséges rózsafüzért.
Déli 12 órakor az Úrangyala és a Zsolozsma elimádkozása után szentségimádásra hívjuk hallgatóinkat, a nagyváradi stúdió kápolnájából.

Nők okumenikus világimanapja
A nők ökumenikus világimanapját idén világszerte március 5-én, pénteken tartják.
A „Biztos alapra építsünk” hívógondolatú ökumenikus világimanapi liturgiát idén a vanatui nők állították össze. A választott igevers, a világimanap címtémája most igazi bátorítást, erősítést ad aggodalmaink, félelmeink közepette. A szigetország lakói vallják, hirdetik, hogy van szilárd, biztos pontja ennek a világnak, akire építhetünk.
Kolozsváron, a Kétágú templomban (1989. december 21 sugárút, 41. szám), március 5-én, délután 6 órakor kezdődik az ökumenikus világimanap.

Feleségek, édesanyák lelki napja
Milyen felesége vagy te a házastársadnak? Olyan, akire a férjed szíve bátran ráhagyatkozhat? Vagy éppen ellenkezőleg, olyan, aki elöl menekül a férjed? Érzik-e a férjed, hogy szereted és tiszteled őt? Milyen érzés testi kapcsolatban lenni veled? Hajlandó vagy-e változtatni a viselkedéseden? – olyan kérdések ezek, amelyeket időnként mindannyian felteszünk magunknak.
A Gyulafehérvári Családpasztorációs Iroda munkatársai arra hívják a feleségeket, akár jó házaságban élnek, akár kevésbé jóban, hogy egy online lelkinap során gondolják át együtt ezeket a kérdéseket, és kérjék a Szentlélek erejét és vezetését, hogy olyan feleségekké váljanak, amilyennek Isten szeretne látni őket, hogy házasságaikban igazi bensőségesség, szenvedély és öröm legyen és a férjenk valóban boldogak legyenek mellettük.
A program március 6-án, szombaton reggel 9 órakor kezdődik és 14 délután óráig tart.
Jelentkezési határidő március 3, részvételi díj 30 Ron.
Marosvásárhelyen személyes, élő találkozással, csoportban kapcsolódhatnak be az érdeklődők. Helyszín a Szent Kozma és Damján plebánia (Bodoni Sándor. u. 2.), melyhez a jelenléti szándékot csütörtökig Bakó Marikánál a 0742-139.380-as telefonsyámon lehet jelezni.
A lelkinappal kapcsolatosan a további részletek a csalad.ro oldalon olvashatóak.

Időjárás: Ma és holnap derült, napos időre készülhetünk. Reggelente azonban több helyen pára, foltokban köd képződhet, ami a délelőtti órákban mindenhol fel fog oszlani. A nyugatira, délnyugatira forduló szél többnyire gyenge, mérsékelt lesz. A fagyos hajnal után, délutánonként 7-15 fok várható.

H Í R E K   R E G G E L

Örökös szentségimádási nap
A gyulafehérvári főegyházmegyében a mai nap folyamán az erdőszentgyörgyi templomban tartanak örökös szentségimádási napot. Fejezzük ki hódolatunkat az Oltáriszentségben jelen levő Krisztus előtt.

Telefonos szeretetszolgálat
A rövidesen 12 éves Telefonos Szeretetszolgálat Kolozsvár és Marosvásárhely után a tegnapi naptól Nagyváradon is elérhetővé vált a 0265-555.555-ös telefonszámon.
A krízisvonalon elsősorban segélykéréseket és felajánlásokat fogadnak délután 3 és este 8 óra között! A Telefonos Szeretetszolgálat önkéntes alapon szerveződött egyesület, amelyet erdélyi magánszemélyek és vállalkozók tartanak fenn 2009 óta.

Szent József nagykilenced Csíksomlyón
A csíksomlyói kegytemplomban szerdánként az esti 6 órakor kezdődő szentmise előtt egy negyedórával, elvégzik a Szent József nagykilenced soron következő imáját, az igehirdetésében pedig Szent József alakját állítják példaképül a mai hívők elé.

Hitoktatók online szentségimádási lánca
Az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra való lelki hangolódást segíti az a programsorozat, amelynek keretében a gyulafehérvári főegyházmegye, valamint a szatmári, a nagyváradi és a temesvári egyházmegyék hitoktatói minden hónap első csütörtökjén közös szentségimádásra gyűlnek össze az online térben. A szentségimádást a püspökök vezetik, az egyes alkalmakat pedig más-más egyházmegye, illetve a főegyházmegye más-más kerületének hittantanárai, iskolai hitoktatásban részt vevő papjai, az ottani teológiai líceumok/osztályok tanárai és a diákság szervezi.
A szentségimádási lánc következő alkalmát március 4-én, csütörtökön este 8 órai kezdettel Kerekes László gyulafehérvári segédpüspök vezeti.

Hangverseny Sepsiszentgyörgyön
A Kónya Ádám Művelődési Ház ünnepi hangversenyt szervez március 12-én, este 7 órától a Tamási Áron Színház nagytermében. Az 1848-49-es forradalom és szabadságharcra való megemlékezés alkalmából a Csíki és a Georgius kamarazenekarok műsora örvendezteti meg a közönséget koncertjével, amelynek karmestere Werner Gábor. Az ünnepi műsorban Kodály Zoltán, Lehár Ferenc, Kálmán Imre művei csendülnek fel.
Az ünnepi hangversenyre jegyeket is lehet vásárolni, a teljes árú jegy 30 lejbe, a kedvezményes pedig 15 lejbe kerül. Az előadásra érvényesek a 2020/2021-es Hangversenyévadra váltott bérletek valamint jegyek a Kulturális Szervezőirodában (Szabadság tér 1. szám) és az eventim.ro honlapon is kaphatóak. A bérlettel rendelkező nézőknek az előadás előtti napokon helyjegyet kell váltaniuk a Városi Jegyirodában.
A Városi Jegyiroda hétfőtől csütörtökig reggel 9 és délután 4 óra között, pénteken reggel 9 és délután 1 óra között tart nyitva.

Időjárás: Ma és holnap derült, napos időre készülhetünk. Reggelente azonban több helyen pára, foltokban köd képződhet, ami a délelőtti órákban mindenhol fel fog oszlani. A nyugatira, délnyugatira forduló szél többnyire gyenge, mérsékelt lesz. A fagyos hajnal után, délutánonként 7-15 fok várható.

MRE Hírszolgálat, 2021. március 02.

About the author

majoros gabriella